Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Sains dalam Komunikasi Sukan 2019/2020

Sarjana Sains adalah ijazah dua tahun untuk pelajar dalam bidang sains, kejuruteraan, matematik atau sains sosial. Peserta program sering memilih untuk memperoleh ijazah ini setelah melengkapkan program sarjana muda.

Apakah MSc dalam Komunikasi Sukan? Komunikasi sukan adalah bidang pengajian yang unik dan moden yang merangkumi penyiaran dan media sukan. Subjek ini berkait rapat dengan penyiaran dan kewartawanan kerana ia bertujuan untuk menilai subjek dan secara efektif menyampaikan penilaian ini kepada penonton massa sambil mempromosikan dialog dan perspektif. Kursus-kursus dalam jenis ijazah ini mungkin termasuk pengurusan media sosial, perhubungan awam, komunikasi organisasi, amalan media sukan etika dan banyak lagi. Ijazah ini juga boleh membantu sarjana menjadi lebih akrab dengan teknologi media dan peralatan pengeluaran untuk penyiaran audio dan visual.

Faedah mendapatkan ijazah induk dalam komunikasi sukan melampaui pekerjaan. Ramai dalam bidang ini belajar untuk menjadi komunikator yang sangat berkesan dengan kemahiran kompetensi media yang kuat. Pelajar juga boleh mendapatkan kemahiran analisis yang lebih kuat.

Kos untuk mendapatkan MSc boleh berbeza-beza bergantung kepada jenis institusi, panjang program, tahun, lokasi dan banyak lagi. Sebelum memilih sekolah, pelajar harus menyelidikkan banyak program secara berasingan untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai keperluan tuisyen dan kemasukan.

Kerjaya dalam bidang ini banyak dan sentiasa berubah, berkat perkembangan teknologi dan komunikasi internet. Para sarjana komunikasi sukan boleh mengejar pekerjaan sebagai agen dan pengurus perniagaan, wartawan sukan dan wartawan, penghibur yang berkaitan dengan sukan dan banyak lagi. Ramai pelajar dengan ijazah dalam bidang ini juga boleh mencari kerja dalam industri yang tidak berkaitan dengan sukan yang boleh menggunakan kepakaran komunikasi atau penyiaran. Sebahagian daripada jawatan ini termasuk bekerja dalam kewartawanan tradisional, media penyiaran dan pengurusan media sosial.

Memperolehi ijazah sarjana boleh sangat bermanfaat dan bernilai masa dan usaha. Dengan universiti di seluruh dunia yang menawarkan darjah lanjutan ini, pelajar boleh belajar dari hampir mana-mana lokasi sepanjang tahun. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Komunikasi Sukan

Cardiff Metropolitan University

Kursus ijazah induk yang telah direka dan akan disampaikan oleh para profesional industri jurnalisme sukan untuk mencipta pengamal Penyiaran Sukan dan mempersiapkan merek ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kursus ijazah induk yang telah direka dan akan disampaikan oleh para profesional industri jurnalisme sukan untuk mencipta pengamal Penyiaran Sukan dan mempersiapkan mereka untuk menjadi industri yang bersedia untuk pekerjaan dalam jurnalisme siaran sukan. Kursus ijazah sarjana telah ditulis dengan kerjasama Majlis Latihan Kewartawanan Penyiaran yang akan membuat lawatan akreditasi pada tahun 2017.

Pelajar akan membangun dan menguasai pelbagai spektrum kemahiran pengeluaran kewartawanan siaran, belajar menembak diri dan mengedit dan mengasah naluri kewartawanan mereka dan penghakiman editorial. Mereka akan mengkaji secara kritikal hubungan timbal balik antara isu sosio-politik, liputan media moden dan sukan profesional. Pelajar juga akan mengkaji unsur-unsur undang-undang media, dan menganalisis bagaimana etika, rasa keadilan, kesaksamaan, ketepatan dan pengetahuan yang kukuh mengenai peraturan dan hak memainkan peranan penting dalam operasi dalam landskap penyiaran moden.... [-]

United Kingdom Cardiff
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu