Filter
Sarjana Sains
United Kingdom Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Kimia di UK

Program Master menyediakan tajuk yang sama untuk ijazah - Induk. Pengajian siswazah seperti Sarjana Sains adalah dipendekkan MSc. Sarjana Sains dalam program Pengurusan atau Sarjana Sains Pengurusan pendidikan adalah program lepasan ijazah dalam pengurusan biasa. Ini bermakna bahawa pelajar menerima pendidikan akademik dengan kedalaman renungan dan pengabstrakan. Sarjana biasanya boleh diklasifikasikan sebagai Sarjana Sains (MSc) atau Sarjana yang popular Sastera (MA). Sarjana Sains (MSc) biasanya diberikan untuk berjaya mencapai program pascasiswazah dengan sains atau teknikal titik penumpuan.

Kimia berkembang menjadi sains yang diamalkan terima kasih kepada kaedah yang diperkenalkan oleh Sir Francis Bacon. Beliau bersama-sama dengan sekumpulan saintis di Oxford disusun semula tradisi lama alkimia ke dalam kajian saintifik yang lebih berdisiplin.

The United Kingdom Great Britain dan Ireland Utara, yang lebih dikenali sebagai United Kingdom dan Britain, adalah sebuah negara berdaulat yang terletak di luar pantai barat laut benua Eropah.Kedua-dua universiti yang paling terkenal (dan tertua) adalah Oxford dan Cambridge (sering dirujuk sebagai Oxbridge oleh ramai rakyat Britain) England juga mempunyai beberapa institusi bertaraf dunia lain, termasuk beberapa di London (terutamanya Imperial College, London School of Economics, Kolej Universiti London dan King 's College London, semua adalah sebahagian daripada Universiti London)

Sarjana Sains dalam Kimia di UK

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
MScKimia
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

4 Hasil dalam Kimia, United Kingdom

University of Birmingham - College of Life and Environmental Sciences

Program ini menyediakan latihan vokasional dalam teori, aspek klinikal dan makmal toksikologi. ... [+]

Mengapa belajar kursus ini?

Program ini menyediakan latihan vokasional dalam teori, aspek klinikal dan makmal toksikologi.

Anda akan belajar tentang sifat dan mekanisme kesan buruk bahan kimia seperti yang terdapat dalam industri, dalam rumah tangga, dalam pertanian, dalam bidang perubatan dan orang-orang yang berlaku secara semula jadi dalam alam sekitar. Kami memberi penekanan khusus kepada mekanisme molekul dan selular ketoksikan dan penilaian risiko.

Program ini bertindak sebagai kursus latihan mengambil pelajar di pintu masuk dari pelbagai latar belakang dan memberikan mereka kemahiran baru untuk membolehkan mereka untuk bergerak ke dalam penyelidikan dan pekerjaan dalam beberapa bidang.... [-]

United Kingdom Birmingham
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc in Geochemistry at St Andrews mengembangkan latihan pengetahuan dan kemahiran dalam geokimia dan kaedah geokimia moden, yang melibatkan latihan makmal tangan, pengala ... [+]

MSc in Geochemistry at St Andrews mengembangkan latihan pengetahuan dan kemahiran dalam geokimia dan kaedah geokimia moden, yang melibatkan latihan makmal tangan, pengalaman sampling lapangan, dan pengalaman dengan peralatan terkini.

MSc dalam Geokimia adalah program pengajian pascasiswazah sepenuh masa yang dikendalikan oleh Sekolah Bumi dan Sains Alam Sekitar.

Geokimia adalah satu disiplin asas dalam Sains Bumi, menyediakan teknik dan pengetahuan untuk menangani soalan asas seperti: pernah ada kehidupan di Marikh, bagaimana bentuk planet, dan apakah kadar dan pemacu perubahan iklim, baik masa lalu dan sekarang?

Kursus ini komprehensif dan rapi terdiri daripada modul yang diajar wajib dan pilihan, kerja lapangan, kursus pendek, dan disertasi penyelidikan. Pengalaman berganda yang membangunkan pelbagai jenis kemahiran makmal tertanam dalam kursus.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc in Chemical Science menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang maju dalam sains kimia moden dan menggalakkan mereka untuk meneroka topik yang diterajui ... [+]

MSc in Chemical Science menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang maju dalam sains kimia moden dan menggalakkan mereka untuk meneroka topik yang diterajui penyelidikan melalui pelbagai modul.

MSc in Chemical Science adalah satu program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Kimia. Kursus ini direka untuk pelajar dan profesional yang mempunyai ijazah dalam bidang Kimia atau subjek bersekutu.

Ia memberikan pelajar pengetahuan dan kemahiran yang maju dalam sains kimia moden dan menggalakkan mereka meneroka topik yang diterajui menerusi pelbagai modul. Pelajar boleh memilih daripada beberapa pilihan modul, yang membolehkan mengembangkan pengetahuan asas semua bidang kimia dan / atau pengkhususan dalam bidang minat.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Loughborough University

Program MSc Kimia Analisis kami direka untuk menyediakan latihan komprehensif dalam kimia analisis dan pelaksanaannya dalam pelbagai bidang termasuk analisis biomedikal, ... [+]

Program MSc Kimia Analisis kami direka untuk menyediakan latihan komprehensif dalam kimia analisis dan pelaksanaannya dalam pelbagai bidang termasuk analisis biomedikal, farmaseutikal, makanan dan alam sekitar.

Ahli kimia analisis menilai struktur kimia dan sifat bahan. Kemahiran mereka diperlukan untuk pelbagai tujuan termasuk pembangunan dadah, analisis forensik dan toksikologi. Ahli kimia analitis boleh mengkhususkan diri dalam bidang yang bervariasi sebagai toksikologi, farmaseutikal dan forensik.

Apa yang dilakukan oleh ahli kimia analitik?

Kimia analitik menganalisis sampel menggunakan pelbagai teknik seperti elektro-kromatografi, kromatografi cecair prestasi tinggi, dan spektroskopi. Mereka bekerja dengan pelbagai organisasi sektor awam dan swasta, dan boleh pakar dalam bidang seperti toksikologi, farmaseutikal, kawalan kualiti atau forensik.... [-]

United Kingdom Loughborough
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu