Filter
Sarjana Sains
Estonia Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Kimia di Estonia

Program Master menyediakan tajuk yang sama untuk ijazah - Induk. Pengajian siswazah seperti Sarjana Sains adalah dipendekkan MSc. Sarjana Sains dalam program Pengurusan atau Sarjana Sains Pengurusan pendidikan adalah program lepasan ijazah dalam pengurusan biasa. Ini bermakna bahawa pelajar menerima pendidikan akademik dengan kedalaman renungan dan pengabstrakan. Sarjana biasanya boleh diklasifikasikan sebagai Sarjana Sains (MSc) atau Sarjana yang popular Sastera (MA). Sarjana Sains (MSc) biasanya diberikan untuk berjaya mencapai program pascasiswazah dengan sains atau teknikal titik penumpuan.

Kimia adalah kategori sains fizikal yang berkaitan dengan struktur, komposisi, dan pelbagai sifat jirim. Beberapa topik yang kimia bertujuan untuk menampung termasuk pembentukan ikatan kimia, atom, dan daya antara molekul bertanggungjawab memberi perkara sifat-sifat uniknya.

Estonia adalah antara lain terkenal dengan hutannya (mereka merupakan hampir separuh daripada wilayah) dan kerana menjadi satu-satunya negara di Eropah dengan jumlah hampir liputan rangkaian 4G. Estonia menyediakan tahap tinggi dan pendidikan diiktiraf di peringkat antarabangsa, dan banyak universiti dalam program ijazah negara tawaran dalam bahasa Inggeris.

Sarjana Sains dalam Kimia di Estonia

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
MScKimia
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Kimia, Estonia

University of Tartu

Kecemerlangan Kimia Analisis (SETIAP) adalah dua tahun program Erasmus Mundus Sarjana Muda Bersama antarabangsa yang memberikan pelajar peluang yang unik untuk belajar di ... [+]

Program ini menyediakan pengetahuan dan kemahiran yang kuat dalam kedua-dua aspek asas dan gunaan kimia analisis moden.

Program ini yang diajar oleh konsortium empat universiti: Universiti Tartu (UT, penyelaras), Estonia; Universiti Uppsala (UU), Sweden; Universiti Claude Bernard Lyon 1 (UCBL), Perancis; Åbo Akademi Universiti (AAU), Finland.

Darjah Double diberikan setelah selesai kajian. Tahap pertama adalah dari UT dan yang kedua dari UU, UCBL atau AAU.

Tahun pertama dihabiskan di UT, manakala tahun kedua dihabiskan sama ada di UCBL, UU atau AAU. Pemilihan kedua lokasi kajian tahun ini telah dipilih melalui proses yang kompetitif berdasarkan pilihan pelajar dan pencapaian akademik semester pertama.... [-]

Estonia Tartu
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu