Filter
Sarjana Sains
Denmark Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Kimia di Denmark

MSc, atau Master Sains, adalah ijazah akademik diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menunjukkan kecekapan dan pengetahuan tentang topik yang diberikan lapangan. Kebanyakan program MSc mengambil masa empat tahun untuk selesai, selepas itu beberapa menyertai tenaga kerja manakala yang lain terus di dalam bilik darjah. 

Kimia adalah kategori sains fizikal yang berkaitan dengan struktur, komposisi, dan pelbagai sifat jirim. Beberapa topik yang kimia bertujuan untuk menampung termasuk pembentukan ikatan kimia, atom, dan daya antara molekul bertanggungjawab memberi perkara sifat-sifat uniknya.

Denmark, secara rasmi Kerajaan Denmark, adalah sebuah negeri yang berdaulat di Eropah Utara, terletak di barat daya Sweden, selatan Norway, dan bersempadan dengan selatan oleh Jerman.

Sarjana Sains dalam Kimia di Denmark

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
MScKimia
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

2 Hasil dalam Kimia, Denmark

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
University of Southern Denmark

Sebagai pelajar Kimia anda mendapat peluang untuk bekerja di beberapa makmal terbaik di negara ini dan anda mempunyai pekerjaan dan kerjaya prospek besar ketika ... ... [+]

Untuk diterima ke dalam program sarjana dalam bidang Kimia, anda perlu melengkapkan program sarjana muda yang berkaitan. Sebagai pelajar Kimia anda mendapat peluang untuk bekerja di beberapa makmal terbaik di negara ini dan anda mempunyai pekerjaan dan prospek kerjaya yang hebat apabila anda lulus. Dalam program Kimia, anda akan menjadi sebahagian daripada penyelidikan sebatian kimia untuk produk farmaseutikal baru dan diubahsuai DNA, yang akan membantu kami mensasarkan sel-sel yang dijangkiti di dalam badan.

penyelidikan

Jabatan Fizik dan Kimia di Universiti Southern Denmark tumpuan penyelidikan pada:

Bahan, alam sekitar dan tenaga Teori, pengiraan dan simulasi Sintesis dan farmaseutikal sains Teknologi yang hidup dan Biofizik ... [-]
Denmark Odense
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Southern Denmark

Program pengajian ini adalah relevan untuk anda jika anda sudah mempunyai ijazah sarjana muda dalam Kimia dan Bioteknologi dan ingin meningkatkan kemahiran anda ... ... [+]

Sarjana Kejuruteraan - Kimia (MSc)

Program kajian ini adalah relevan untuk anda jika anda sudah mempunyai ijazah sarjana muda dalam Kimia dan Bioteknologi dan ingin meningkatkan kemahiran anda. Dengan sarjana sains dalam bidang kejuruteraan dalam Kimia, anda boleh bekerja dalam pengeluaran phytopharmacology, produk makanan, ubat-ubatan atau tenaga bersih. Anda juga layak untuk kerja perundingan dan pengurusan projek dalam industri kimia, alam sekitar dan bioteknologi. Sebagai pelajar utama, anda boleh mengkhususkan diri dalam satu daripada empat bidang: Bioteknologi dan Penapisan Bio, Bahan Fungsional, Profil Akademik dalam Kejuruteraan Proses Kimia, Sintesis Organik dan Catalysis.

... [-]
Denmark Odense
Sept. 2020
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu