Filter
Sarjana Sains
Botswana

Cari anda Sarjana Sains dalam Kimia di Botswana

Program Master menyediakan tajuk yang sama untuk ijazah - Induk. Pengajian siswazah seperti Sarjana Sains adalah dipendekkan MSc. Sarjana Sains dalam program Pengurusan atau Sarjana Sains Pengurusan pendidikan adalah program lepasan ijazah dalam pengurusan biasa. Ini bermakna bahawa pelajar menerima pendidikan akademik dengan kedalaman renungan dan pengabstrakan. Sarjana biasanya boleh diklasifikasikan sebagai Sarjana Sains (MSc) atau Sarjana yang popular Sastera (MA). Sarjana Sains (MSc) biasanya diberikan untuk berjaya mencapai program pascasiswazah dengan sains atau teknikal titik penumpuan.

Takrif perkataan "kimia" telah berkembang sejak beberapa kursus pengajian dan amalannya. Ramai bersetuju bahawa istilah adalah terbitan daripada alkimia perkataan, yang merupakan amalan kuno yang digabungkan kedua-dua mistik dan perubatan. Satu yang mengamalkan alkimia dikenali sebagai ahli kimia.

Botswana terletak di Afrika Selatan dan telah mencapai kemajuan yang besar dalam membangunkan sistem pendidikan yang lebih tinggi. Penemuan berlian dengan ketara peningkatan pendapatan negara, dan sebahagian besar pendapatan ini telah disalurkan ke sekolah-sekolah dan kolej bertambah baik.

Sarjana Sains dalam Kimia di Botswana

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
MScKimia
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Kimia, Botswana

Ijazah
Lokasi
Botswana
Jenis pengajian
Secara
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Botswana International University Of Science And Technology

Penyelidikan Tesis MSc dalam Tulen ... [+]

Penyelidikan Tesis MSc dalam Tulen

[-]
Botswana Palapye