Filter
Sarjana Sains
Romania

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Perisian di Romania

Sarjana Sains, atau MSc, adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada mereka yang berkesan melengkapkan kira-kira empat tahun pengajian intensif mengenai topik yang diberikan. Banyak kursus MSc menawarkan gabungan bilik darjah dan kurikulum berasaskan penyelidikan.

kejuruteraan perisian adalah satu bidang akademik yang mengajar pelajar bagaimana untuk membangunkan, mewujudkan dan mengekalkan program komputer. Kerja-kerja jurutera perisian boleh didapati dalam program-program komputer, telefon bimbit, permainan video digital dan filem animasi komputer.

Kelayakan universiti Romania amat dihargai dan diiktiraf di Eropah dan seterusnya, yuran pengajian paling murah dan kos hidup di Eropah. Romania mempunyai sejarah lama dan kaya, terutamanya di Bucharest modal dengan 2 juta rakyatnya. Pelajar antarabangsa bersedia untuk belajar di Romania boleh memohon sama ada kepada Kementerian Pelajaran dan Penyelidikan atau universiti Romania yang dipilih, untuk menerima Surat Setuju Terima.

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Perisian di Romania

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Kejuruteraan Perisian, Romania

Ijazah
Lokasi
Romania
Jenis pengajian
Secara
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
University Politehnica of Bucharest

Kejuruteraan Perisian, sebagai cabang teknologi Sains Pengkomputeran, mewujudkan prinsip dan kaedah kejuruteraan yang akan digunakan untuk menghasilkan produk perisian se ... [+]

Diploma ijazah berganda dengan University of Groningen (ditubuhkan pada tahun 1614, Belanda, di atas 80 Peringkat Dunia), Sarjana CS, Pengkhususan Kejuruteraan Perisian dan Sistem Pengedaran (http://www.rug.nl/masters/computing-science/programme ) -

Tahun kedua, sehingga 5 pelajar terpilih dari Romania boleh pergi ke Groningen dan mendapatkan diploma berganda dari UPB dan RuG. Pemberian Erasmus tersedia.

Para pelajar tuan juga mendapat manfaat daripada biasiswa Oracle, mendapatkan pengurangan penuh untuk peperiksaan pensijilan Oracle dan kursus latihan mereka.

Tempoh:

4 semester

Gambaran keseluruhan

Antara masalah yang paling sukar dan mencabar dalam industri dan perdagangan dikaitkan dengan pembangunan perisian. Perisian telah menjadi elemen semakin penting dari banyak produk yang dibangunkan hari ini. Terdapat peralihan kos dari pembangunan perkakasan ke pembangunan penyelesaian perisian. Ini meningkatkan keperluan untuk dapat mengembangkan produk perisian dengan fungsi yang tepat, berkualiti tinggi, tepat pada masanya dan pada anggaran.... [-]

Romania Bucharest
Sept. 2020
English
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu