Filter
Sarjana Sains
Perancis Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Perisian di Perancis

Program Master menyediakan tajuk yang sama untuk ijazah - Induk. Pengajian siswazah seperti Sarjana Sains adalah dipendekkan MSc. Sarjana Sains dalam program Pengurusan atau Sarjana Sains Pengurusan pendidikan adalah program lepasan ijazah dalam pengurusan biasa. Ini bermakna bahawa pelajar menerima pendidikan akademik dengan kedalaman renungan dan pengabstrakan. Sarjana biasanya boleh diklasifikasikan sebagai Sarjana Sains (MSc) atau Sarjana yang popular Sastera (MA). Sarjana Sains (MSc) biasanya diberikan untuk berjaya mencapai program pascasiswazah dengan sains atau teknikal titik penumpuan.

Kajian akademik kejuruteraan perisian menumpukan kepada menggunakan algoritma, reka bentuk program, dan analisis fungsi dalam usaha untuk membangunkan dan meningkatkan perisian dan lain-lain sistem pangkalan data berasaskan komputer. jurutera perisian boleh bekerja menterjemahkan kod, mencipta penyelesaian untuk masalah teknikal, atau membangunkan program untuk perniagaan tertentu.

Perancis menawarkan sistem pendidikan tinggi yang luar biasa bukan sahaja rakyat tetapi juga warga asing. Budaya dinamik negara 's menarik pelajar asing dan mereka yang berminat untuk mengikuti kursus antarabangsa. Perancis mempunyai tradisi inovasi sains dan teknologi. Ini memastikan bahawa ulama menggunakan sepenuhnya kreativiti mereka.

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Perisian di Perancis

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

2 Hasil dalam Kejuruteraan Perisian, Perancis

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Université de Lorraine

Program Masters di "Sistem Perisian Yang Terjangkau" (DESEM) adalah program Master Erasmus Mundus yang terdiri dari kursus Master of Computer Science Université de Lorrai ... [+]

Program Masters di "Sistem Perisian Yang Terjangkau" (DESEM) adalah program Master Erasmus Mundus yang terdiri dari kursus Master of Computer Science Université de Lorraine pada Kejuruteraan Perisian dan Kaedah Formal, yang dipaparkan dalam bahasa Inggeris dan dibuka kepada pelajar antarabangsa.

Objektif program

Objektif utama program Master adalah untuk menawarkan program lanjutan pada "Sistem Perisian yang Terjamin" (DESEM), mencampurkan kursus asas dan konsep dan kursus utama mengenai kaedah, teknik, dan aplikasi , dengan beberapa kursus khusus bergantung kepada kepentingan dan projek profesional pelajar. Untuk memastikan kebolehsuaian yang diperlukan oleh graduan masa depan untuk evolusi berterusan dalam disiplin, tujuan program ini adalah menguasai konsep asas dan utama bagi disiplin kejuruteraan perisian , seperti algoritma dan pengaturcaraan, kejuruteraan perisian canggih, sistem pemodelan, kaedah formal, logik dan bukti, semantik, pemeriksaan dan pengesahan model, keselamatan sistem maklumat, teknik dan teknik pengesahan sistem, dengan penekanan pada kaedah formal dan aplikasi mereka .... [-]

Perancis Nancy
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
EPITA Graduate School of Computer Science

Program ini menekankan pembangunan perisian yang berkualiti dan pemindahan pengetahuan ini kepada industri. ... [+]

objektif program

Program ini menekankan kepada pembentukan perisian yang berkualiti dan pemindahan pengetahuan ini kepada industri.

Topik termasuk keperluan dan reka bentuk sistem, strategi ujian, dan pembangunan perisian, menyediakan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk melaksanakan projek-projek Kejuruteraan Perisian utama.

testimoni

Masoom Tulsiani - India - Kejuruteraan Perisian

Peluang untuk belajar di bandar seperti Paris dan mengkaji modul khusus pembangunan Aplikasi Mudah Alih menarik saya pada mulanya untuk Epita - MSC dalam program Kejuruteraan Perisian. Budaya keusahawanan di Epita dan berkembang maju startups Internet di Paris memberikan banyak peluang untuk pelajar kejuruteraan untuk bekerja untuk syarikat-syarikat teknologi. Aku diberikan peluang yang menarik dan peluang pembelajaran yang mencukupi dan latihan mengenai produk kewangan.... [-]

Perancis Paris
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu