Sarjana Sains dalam Hubungan Pelanggan 2020

Meneruskan Sarjana Sains (MSc) adalah tempat yang sesuai untuk orang yang ingin mengembangkan pengetahuan mereka dalam kerjaya yang dipilih. Sesetengah memilih untuk memulakan program satu atau dua tahun secara terus selepas menamatkan ijazah sarjana muda, dan ada yang berbuat begitu untuk melengkapkan pengalaman kerja mereka yang sedia ada. Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Perhubungan P… Baca lebih lanjut

Meneruskan Sarjana Sains (MSc) adalah tempat yang sesuai untuk orang yang ingin mengembangkan pengetahuan mereka dalam kerjaya yang dipilih. Sesetengah memilih untuk memulakan program satu atau dua tahun secara terus selepas menamatkan ijazah sarjana muda, dan ada yang berbuat begitu untuk melengkapkan pengalaman kerja mereka yang sedia ada.

Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Perhubungan Pelanggan? Program khusus memberikan pelajar alat yang mereka perlukan untuk membina dan memupuk hubungan dengan B2C atau B2B pelanggan. Ini dicapai dengan mengintegrasikan pendidikan mengenai teknik pengurusan perkhidmatan pelanggan dan kemajuan teknologi baru dalam industri. Program ini boleh termasuk kursus pemasaran perkhidmatan, pengurusan konflik, tingkah laku pelanggan, komunikasi organisasi dan sistem pengurusan pelanggan. Kursus-kursus ini sering menggabungkan kemahiran praktikal dengan kerja kursus penyelidikan berorientasikan.

Beyond hanya memahami hubungan antara perniagaan dan pelanggan-MSc ini memberikan pelajar pemahaman tentang bagaimana untuk berkaitan dengan dan berkomunikasi dengan orang secara umum. Pengetahuan tingkah laku asas manusia adalah berharga dalam kedua-dua kerja dan persekitaran peribadi.

Panjang program ini, negara yang anda belajar di dan universiti atau kolej anda memilih semua akan memberi kesan kepada harga ijazah ini. Hubungi pejabat kemasukan di sekolah pilihan anda untuk bertanya berapa banyak kos program khusus mereka.

Selepas menamatkan Sarjana Sains dalam Perhubungan Pelanggan, graduan akan mendapati diri mereka layak untuk pekerjaan dalam pelbagai jawatan. Contoh tajuk pekerjaan adalah: eksekutif perkhidmatan pelanggan, eksekutif komunikasi korporat, eksekutif pentadbiran dan pakar jaminan kualiti. Pekerjaan yang tersedia dalam pelbagai sektor dari kewangan kepada penjagaan kesihatan, serta hospitaliti dan pendidikan.pasaran adalah sangat kompetitif, tetapi gaji dan faedah yang sering kompetitif juga.

Terdapat pelbagai sekolah di seluruh dunia yang menawarkan ijazah sarjana ini. Ramai yang akan mempunyai pilihan untuk sepenuh masa atau belajar separuh masa, dan beberapa menawarkan ijazah dalam talian bagi mereka yang memerlukan lebih fleksibiliti. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
The University of Warwick, Warwick Manufacturing Group WMG
Coventry, United Kingdom

Bagi pemimpin dan pengurus dalam Industri Berorientasikan Perkhidmatan atau fungsi perkhidmatan dalam perniagaan.

Bagi pemimpin dan pengurus dalam Industri Berorientasikan Perkhidmatan atau fungsi perkhidmatan dalam perniagaan. -
MSc
Sepenuh masa
English
05 Okt 2020
31 Jul 2020
Kampus