Filter
Sarjana Sains
Itali Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Fizik di Itali

MSc, atau Sarjana Sains, adalah satu kepujian akademik yang diberikan kepada orang-orang yang berkesan melengkapkan set yang telah ditetapkan kerja kursus dalam apa yang sering disiplin berasaskan sains. MSc sering meningkatkan peluang kerjaya serta potensi pendapatan.

Kursus dan program dalam fizik boleh membenarkan individu untuk meneroka bidang yang luas dan asas jirim dan tenaga. Melalui kajian mereka, pelajar boleh belajar untuk memahami dan menganalisis banyak fenomena semula jadi yang terdapat di alam semesta.

Secara rasmi dikenali sebagai Republik Itali, negara itu didapati di selatan Eropah. Bahasa rasmi adalah Itali dan modal yang kaya dengan budaya adalah Rome. Banyak universiti di dunia 's tertua terletak di Itali, khususnya Universiti Bologna (ditubuhkan pada 1088). Terdapat tiga Superior Sekolah Siswazah dengan "universiti status ", tiga institusi yang bertaraf Doktor Falsafah Kolej, yang berfungsi di peringkat ijazah dan peringkat lepasan ijazah.

Sarjana Sains dalam Fizik di Itali

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
MScFizik
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

2 Hasil dalam Fizik, Itali

Politecnico di Milano

Objektif pendidikan utama Program Sarjana Sains ini adalah untuk menyediakan jurutera yang mampu menghasilkan "inovasi" dalam persekitaran perindustrian serta dalam penye ... [+]

Misi dan matlamat

Objektif pendidikan utama Program Sarjana Sains ini adalah untuk menyediakan jurutera yang mampu menghasilkan "inovasi" dalam persekitaran perindustrian serta dalam penyelidikan asas dan yang sangat berdaya saing di pasaran global, dengan rujukan khusus kepada fizikal dan optik teknologi, nanoteknologi dan sektor photonics.

Jurutera fizikal boleh mendekati semua sektor di mana sistem teknologi maju dibangunkan: laser, photonics, teknologi bahan, optik biomedik, dan sebagainya.Kursus ini mempunyai dua kemungkinan yang mungkin:

Nano-optik dan PhotonicsNano dan Teknologi Fizikal

Peluang kerjaya

Siswazah dalam Fizik Kejuruteraan boleh mendekati semua sektor di mana sistem teknologi maju dibangunkan, seperti laser dan aplikasi mereka, fotonik, aplikasi vakum, teknologi bahan dan optik bioperubatan.... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Padova

Permulaan data besar telah membawa kepada letupan dataset dengan struktur yang jauh lebih rumit dan melampaui fizik standard. Dalam program ini, kami akan menyediakan ala ... [+]

Permulaan data besar telah membawa kepada letupan dataset dengan struktur yang jauh lebih rumit dan melampaui fizik standard. Dalam program ini, kami akan menyediakan alat teoritis dan pengiraan baru untuk menangani cabaran ini dalam minda fizik.

Penerangan kursus

Program ini bertujuan untuk membina sebuah tokoh akademik dan profesional yang menggabungkan pengetahuan lanjutan dalam bidang Fizik dengan latihan peringkat tinggi dalam Sains Data.

Pemodelan dan teoretis penafsiran fenomena semula jadi yang kompleks dari banyak data adalah teras penyelidikan dalam Fizik. Revolusi Data Besar membentangkan dalam hal ini cabaran dan peluang untuk ahli fizik hari ini. Sebagai tambahan kepada angka Data Saintis, khusus semata-mata dalam analisis sejumlah besar data, semakin jelas keperluan untuk melatih angka dapat mengembangkan kaedah dan teknik yang penting untuk analisa tersebut - dalam pengertian ini, kami menamakan program Fizik Data.... [-]

Itali Padua
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu