Filter
Sarjana Sains
Emiriah Arab Bersatu Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Fizik di Emiriah Arab Bersatu

Sarjana Sains, atau Ijazah Sarjana dalam Sains adalah ijazah akademik disampaikan oleh Universiti di banyak negara. Sarjana Sains merupakan pilihan popular selepas menamatkan Ijazah Sarjana Muda.

kajian Fizik direka bagi mereka yang ingin untuk meneroka pelbagai aspek asas alam semesta, seperti tenaga, halaju dan elektrik. Pelajar boleh belajar tentang bagaimana alam semesta berfungsi melalui belajar undang-undang, eksperimen dan pemerhatian.

Emiriah Arab Bersatu, kadang-kadang hanya dikenali sebagai Bersatu atau UAE, adalah sebuah negara Arab di tenggara Semenanjung Arab di Teluk Parsi, yang bersempadan dengan Oman di timur dan Arab Saudi di selatan, dan juga berkongsi sempadan laut dengan Qatar dan Iran.

Sarjana Sains dalam Fizik di Emiriah Arab Bersatu

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
MScFizik
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Fizik, Emiriah Arab Bersatu

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
UAEU United Arab Emirates University

Program Sarjana Sains dalam Fizik direka untuk membantu dan menyokong keperluan strategik UAE dalam pelbagai bidang termasuk, tetapi tidak terhad kepada tenaga nuklear, i ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Sains dalam Fizik direka untuk membantu dan menyokong keperluan strategik UAE dalam pelbagai bidang termasuk, tetapi tidak terhad kepada tenaga nuklear, industri semikonduktor, Fizik Perubatan, Industri Aeroangkasa, Nanofizik, dan Nanoteknologi. Program ini bertujuan menyediakan graduan untuk jawatan profesional dan kepimpinan dalam institusi perindustrian, pendidikan dan kerajaan.

Objektif ProgramLatar belakang yang mantap dalam konsep dan kemahiran menyelesaikan dalam fizik asas.Keupayaan untuk meneliti topik dalam Fizik kontemporari.Keupayaan untuk berkomunikasi mencari.Hasil Pembelajaran Program

Apabila berjaya menyiapkan program ini, pelajar akan dapat:... [-]

Emiriah Arab Bersatu Al Ain
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu