Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Sarjana Sains dalam Fizik Teori 2019/2020

Untuk laluan kerjaya di mana gelaran sarjana dianggap tidak mencukupi, anda boleh mengejar Sarjana Sains. Program-program ini boleh meliputi pelbagai subjek dan biasanya mengambil masa satu hingga dua tahun untuk diselesaikan.

Apakah MSc dalam Fizik Teoritis? Fizik adalah cabang sains yang berkaitan dengan fenomena semulajadi alam semesta. Semasa ahli fizik percubaan berusaha meneroka undang-undang semula jadi melalui kaedah saintifik, ahli fizik teori cuba menjelaskannya. Model matematik dan abstraksi lanjutan digunakan untuk meramal dan merasionalkan kuasa-kuasa yang mengawal alam semesta. Bidang tumpuan biasanya termasuk fizik analisis, nanofisika, dan fizik matematik.

Dalam program anda, anda secara umumnya membangun kemahiran berfikir analitik dan kritikal yang kuat daripada meramalkan dan memerhatikan keputusan model teori. Anda juga boleh belajar bagaimana untuk berkomunikasi matematik lanjutan dan bagaimana alam semesta berfungsi untuk orang lain. Kemahiran ini dapat membantu anda membuat calon pekerjaan yang lebih kuat dan memberikan peluang yang lebih baik.

Ia boleh menjadi sukar untuk melampirkan harga tertentu kepada Master of Science dalam Fizik Teoritis. Kebanyakan institusi mempunyai kos seunit, tetapi ia tidak pernah terdengar untuk melihat bayaran rata yang dikenakan untuk program tersebut. Jumlah yang tepat biasanya bergantung kepada kos sokongan dan prestij universiti.

Biasanya, kebanyakan pekerjaan yang ada untuk anda berkaitan langsung dengan fizik teori, seperti saintis penyelidikan. Jika anda memilih pengkhususan, anda mungkin dapat mencari pekerjaan di sektor itu. Tumpuan nanofisika, sebagai contoh, mungkin membawa kepada kerjaya sebagai pakar nanoteknologi. Seorang tuan juga membuat batu loncatan berguna untuk program pengajian doktor atau pekerjaan sebagai guru sains.

Fizik teori adalah kursus yang agak biasa, walaupun kajian eksklusif. Biasanya, walaupun penekanan program unik harus dibuka kepada anda. Jika anda sudah mempunyai jadual yang sibuk, kajian separuh masa boleh menjadi pilihan yang berguna. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Fizik Teori

The Skolkovo Institute of Science and Technology (Skoltech)

Program ini bertujuan memberi para penyelidik asas dalam matematik dan pengetahuan mendalam tentang fizik matematik, serta memberikan peluang untuk meneruskan kajian mend ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program ini bertujuan memberi para penyelidik asas dalam matematik dan pengetahuan mendalam tentang fizik matematik, serta memberikan peluang untuk meneruskan kajian mendalam mengenai model asas fizik teoritis moden. Kami memberi penekanan kepada kajian saintifik bebas pelajar yang menggalakkan pertumbuhan saintifik (dan karenanya) asas yang pesat.

Mod dan tempoh: 2 tahun (sepenuh masa)Yuran pengajian: tiada yuran tuisyen bagi mereka yang berjaya lulus pemilihanBahasa InggerisPendidikan

Program MSc adalah 2 tahun: tahun pertama adalah untuk memperkuat latar belakang teoretikal anda, dan tahun kedua adalah untuk memberi tumpuan kepada penyelidikan. Pelajar mempunyai kebebasan untuk memilih kursus dan aktiviti kurikulum untuk membentuk trajektori individu mereka, memperoleh kemahiran yang lembut, dan mendapatkan kemahiran keusahawanan untuk menyediakan penempatan pekerjaan.... [-]

Rusia Moscow
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Lund University

Dalam program Sarjana ini, anda boleh memilih daripada mengkaji komponen bahan terkecil dan interaksi mereka dalam fizik tenaga tinggi teori, serta fizik keadaan nuklear ... [+]

Adakah anda ingin memahami kerja dalaman alam dari sudut pandangan teoritis? Di Jabatan Fizik Astronomi dan Fizik, bersama-sama dengan Jabatan Fizik di Lund, kami menawarkan program luar negara yang meliputi pelbagai topik dalam fizik teori dan matematik. Anda boleh memilih daripada mengkaji komponen bahan terkecil dan interaksi mereka dengan fizik tenaga tinggi teori, serta fizik keadaan nuklear dan pepejal dalam fizik matematik. Dalam semua kes, anda akan mendapat asas pengetahuan teori yang kukuh yang diperlukan untuk membangunkan model-model baru dan untuk lebih memahami bagaimana alam semula jadi berfungsi.

Sebagai pelajar Sarjana, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti penyelidikan bertenaga yang terlibat dalam kajian teoretikal yang canggih. Anda memulakan pengajian dengan mengambil beberapa kursus, sebahagian daripadanya amnya, lebih khusus dan anda mempunyai banyak kebebasan untuk menyesuaikan pelajaran anda sendiri. Program ini menyimpulkan dengan projek Master dalam salah satu kumpulan penyelidikan.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Turku

Trek Fizik Teoretikal memperkenalkan pelajar kepada kepelbagaian teori fizikal yang menarik dan memberikan cara untuk memahami dunia. ... [+]

masters.utu.fi

Memahami undang-undang alam dari bawah ke bahagian atas!Trek Fizik Teoretikal memperkenalkan pelajar kepada kepelbagaian teori fizikal yang menarik dan memberikan cara untuk memahami dunia.

Jejak fizik teori adalah salah satu daripada empat trek pengkhususan Program Ijazah Sarjana dalam Sains Fizikal dan Kimia. Trek lain program ini ialah Astronomi dan Angkasa, Bahan Kimia dan Fizik Bahan.

Topik dari fizik kuantum kepada teori-teori graviti dimasukkan ke dalam landasan Fizik Teoritis. Masalah fizik kuantum asas, maklumat kuantum, teori medan kuantum dan kosmologi teori adalah di tengah-tengah kajian dalam Fizik Teoritis.

Selepas tamat pengajian, anda akan dapat menggunakan pelbagai kemahiran yang diperolehi sebagai sebahagian daripada trek ini, termasuk teknik teori dan berangka untuk menghasilkan dan menganalisis projek fizikal baru.... [-]

Finland Turku
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu