Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Sains dalam Fizik Nuklear 2019/2020

Memperolehi ijazah sarjana merupakan pencapaian yang boleh diperoleh dengan peluang kerjaya dan kewangan yang lebih baik. Program-program di peringkat ini secara amnya mengambil masa beberapa tahun untuk melengkapkan dan menawarkan pandangan yang lebih komprehensif di bidang tertentu, membantu untuk memastikan pengetahuan yang lebih besar dan lebih rumit.

Apakah MSc dalam Fizik Nuklear? Darjah dengan tumpuan ini mungkin termasuk kursus untuk memberi peluang kepada pelajar untuk meningkatkan kemahiran eksperimen, teoretikal dan pengiraan mereka. Kelas mungkin termasuk komponen makmal dan kuliah untuk pendekatan yang lebih komprehensif. Kursus mungkin termasuk analisis data lanjutan, radioaktiviti alam sekitar, reaktor kuasa nuklear, analisis dan pengesanan radiasi pengion, pencitraan dan pengesan dan kemahiran penyelidikan. Mereka yang memilih untuk membuat pengkhususan boleh mengambil kelas yang lebih fokus, seperti teori elektromagnetik lanjutan, mekanik statistik, pengimejan perubatan atau fizik zarah.

Apabila seseorang mengejar Sarjana Sains dalam Fizik Nuklear, dia boleh mencapai kemahiran lain yang boleh memberi manfaat kepada tenaga kerja. Ini mungkin termasuk keupayaan yang lebih kuat untuk menyelesaikan masalah, meningkatkan disiplin diri dan pengurusan masa yang lebih baik, semuanya mempunyai banyak aplikasi dalam kehidupan seharian juga.

Keperluan kewangan cenderung beragam di kalangan kolej yang berbeza yang menawarkan MSc dalam Fizik Nuklear di seluruh dunia. Sama ada pelajar ingin mengejar kelas secara peribadi atau dalam talian, mereka perlu melihat kos dan bercakap dengan sekolah untuk maklumat penuh.

Kerjaya fizik nuklear mungkin kompetitif, bergantung kepada di mana seseorang ingin mencari peluang pekerjaan selepas tamat pengajian. Tajuk pekerjaan dan industri yang memerlukan orang dengan jenis pendidikan ini cenderung beragam. Beberapa contoh karier yang mungkin diikuti termasuk ahli teknologi ubat nuklear, ahli fizik kesihatan, ahli fizik, fizik perubatan keselamatan radiasi, saintis penyelidikan, ahli fizik yang digunakan, jurutera nuklear yang digunakan dan ketua fizik.

Terdapat banyak pilihan program untuk ijazah sarjana dalam bidang ini tersedia di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Fizik Nuklear

Jyväskylä University Faculty of Mathematics and Science

Objektif Ijazah Sarjana adalah untuk memberi anda latihan akademik lanjutan dalam bidang fizik nuklear dan zarah. Bergantung kepada minat dan kemahiran anda, anda boleh m ... [+]

Program Ijazah Sarjana dalam Fizik Nuklear dan Zarah, Sarjana Sains (2 tahun)

MEMOHON

Tempoh permohonan bermula 15 November 2017 dan tarikh tutup permohonan adalah 10 Januari 2018.

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web universiti.

objektif kajian

Tujuan Program Ijazah Sarjana adalah untuk memberi anda latihan akademik lanjutan dalam bidang fizik nuklear dan zarah. Bergantung kepada minat dan kemahiran anda, anda boleh memilih untuk menyelesaikan kajian tuan anda dengan profil yang berbeza, yang mengkhususkan diri dalam fizik nuklear eksperimen atau teoritis atau dalam fizik zarah percubaan atau teoritis. Kajian induk memberikan anda gambaran holistik fizik nuklear dan zarah untuk secara kritis, secara bebas dan kreatif mengenal pasti, merumuskan dan menangani isu-isu kompleks yang mengakibatkan keupayaan untuk menyumbang kepada kerja penyelidikan dan pembangunan. Latihan dan kemahiran sedemikian sesuai untuk pelbagai kerjaya profesional, termasuk penyelidik akademik.... [-]

Finland Jyväskylä
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu