2 Sarjana Sains dalam Fizik Nuklear 2020

Memperolehi ijazah sarjana merupakan pencapaian yang boleh diperoleh dengan peluang kerjaya dan kewangan yang lebih baik. Program-program di peringkat ini secara amnya mengambil masa beberapa tahun untuk melengkapkan dan menawarkan pandangan yang lebih komprehensif di bidang tertentu, membantu untuk memastikan pengetahuan yang lebih besar dan lebih rumit. Apakah MSc dalam Fizik Nuklear? Darjah d… Baca lebih lanjut

Memperolehi ijazah sarjana merupakan pencapaian yang boleh diperoleh dengan peluang kerjaya dan kewangan yang lebih baik. Program-program di peringkat ini secara amnya mengambil masa beberapa tahun untuk melengkapkan dan menawarkan pandangan yang lebih komprehensif di bidang tertentu, membantu untuk memastikan pengetahuan yang lebih besar dan lebih rumit.

Apakah MSc dalam Fizik Nuklear? Darjah dengan tumpuan ini mungkin termasuk kursus untuk memberi peluang kepada pelajar untuk meningkatkan kemahiran eksperimen, teoretikal dan pengiraan mereka. Kelas mungkin termasuk komponen makmal dan kuliah untuk pendekatan yang lebih komprehensif. Kursus mungkin termasuk analisis data lanjutan, radioaktiviti alam sekitar, reaktor kuasa nuklear, analisis dan pengesanan radiasi pengion, pencitraan dan pengesan dan kemahiran penyelidikan. Mereka yang memilih untuk membuat pengkhususan boleh mengambil kelas yang lebih fokus, seperti teori elektromagnetik lanjutan, mekanik statistik, pengimejan perubatan atau fizik zarah.

Apabila seseorang mengejar Sarjana Sains dalam Fizik Nuklear, dia boleh mencapai kemahiran lain yang boleh memberi manfaat kepada tenaga kerja. Ini mungkin termasuk keupayaan yang lebih kuat untuk menyelesaikan masalah, meningkatkan disiplin diri dan pengurusan masa yang lebih baik, semuanya mempunyai banyak aplikasi dalam kehidupan seharian juga.

Keperluan kewangan cenderung beragam di kalangan kolej yang berbeza yang menawarkan MSc dalam Fizik Nuklear di seluruh dunia. Sama ada pelajar ingin mengejar kelas secara peribadi atau dalam talian, mereka perlu melihat kos dan bercakap dengan sekolah untuk maklumat penuh.

Kerjaya fizik nuklear mungkin kompetitif, bergantung kepada di mana seseorang ingin mencari peluang pekerjaan selepas tamat pengajian. Tajuk pekerjaan dan industri yang memerlukan orang dengan jenis pendidikan ini cenderung beragam. Beberapa contoh karier yang mungkin diikuti termasuk ahli teknologi ubat nuklear, ahli fizik kesihatan, ahli fizik, fizik perubatan keselamatan radiasi, saintis penyelidikan, ahli fizik yang digunakan, jurutera nuklear yang digunakan dan ketua fizik.

Terdapat banyak pilihan program untuk ijazah sarjana dalam bidang ini tersedia di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University
Saint Petersburg, Rusia

Major areas of expertise: plasma physics and diagnostics; thermonuclear fusion; low-temperature plasma; computational physics; thermonuclear neutron sources.

Major areas of expertise: plasma physics and diagnostics; thermonuclear fusion; low-temperature plasma; computational physics; thermonuclear neutron sources. -
MSc
Sepenuh masa
2 tahun
English
Sep 2020
Kampus
 
Jyväskylä University Faculty of Mathematics and Science
Jyväskylä, Finland

Objektif Ijazah Sarjana adalah untuk memberi anda latihan akademik lanjutan dalam bidang fizik nuklear dan zarah. Bergantung kepada minat dan kemahiran anda, anda boleh memili ... +

Objektif Ijazah Sarjana adalah untuk memberi anda latihan akademik lanjutan dalam bidang fizik nuklear dan zarah. Bergantung kepada minat dan kemahiran anda, anda boleh memilih untuk menyelesaikan kajian tuan anda dengan profil yang berbeza, yang mengkhususkan diri dalam fizik nuklear eksperimen atau teoritis atau dalam fizik zarah percubaan atau teoritis. -
MSc
Sepenuh masa
2 tahun
English
Kampus