Filter
Sarjana Sains
Taiwan Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Taiwan

Sarjana Sains (MSc): Program-program pengajian siswazah adalah bagi orang-orang yang telah baru-baru ini selesai pengajian ijazah pertama dan ingin meningkatkan pengetahuan mereka pada tahap yang mendalam dan lebih saintifik.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu disiplin yang memberi tumpuan kepada kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Pakar dilatih untuk memahami kedua-dua bagaimana tindakan dan trend massa individu menjejaskan ekonomi. Ramai pakar dalam bidang mata pelajaran tertentu seperti dasar awam, ekonomi perniagaan dan tingkah laku pengguna.

 

Taiwan, secara rasmi Republik China, adalah sebuah negara di Asia Timur dan republik berperlembagaan yang pertama di Asia. Taiwan mempunyai beberapa universiti yang baik, yang kebanyakannya mempunyai perjanjian pertukaran dengan universiti luar negara, dan ini adalah cara yang baik untuk menikmati kehidupan di Taiwan.

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Taiwan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Taiwan

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
National Chung Cheng University

Program Sarjana Antarabangsa dalam Kewangan Global adalah program diajar dalam bahasa Inggeris dilancarkan pada semester Kejatuhan 2015 dengan tumpuan utama dalam permoho ... [+]

Pengenalan

Program Sarjana Antarabangsa dalam Kewangan Global adalah program diajar dalam bahasa Inggeris dilancarkan pada semester Kejatuhan 2015 dengan tumpuan utama dalam permohonan praktikal teori / perakaunan / ekonomi kewangan di pasaran kewangan global. program ijazah ini bertujuan untuk memupuk elit kewangan dengan perspektif global dan berminat wawasan / pemahaman terhadap operasi pasaran kewangan global.

Tema-tema utama program ijazah sarjana ini termasuk:

Melibatkan diri dalam kerjasama antara disiplin antara kewangan, perakaunan, ekonomi, dan di antara akademik dan industri. Memupuk pengetahuan profesional pelajar tentang operasi global pasaran kewangan. Membangunkan peluang-peluang penyelidikan / latihan silang bersempadan. ... [-]
Taiwan Chiayi City
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu