Filter
Sarjana Sains
Lithuania Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Lithuania

MSc, atau Master Sains, adalah ijazah akademik diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menunjukkan kecekapan dan pengetahuan tentang topik yang diberikan lapangan. Kebanyakan program MSc mengambil masa empat tahun untuk selesai, selepas itu beberapa menyertai tenaga kerja manakala yang lain terus di dalam bilik darjah. 

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu disiplin yang memberi tumpuan kepada kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Pakar dilatih untuk memahami kedua-dua bagaimana tindakan dan trend massa individu menjejaskan ekonomi. Ramai pakar dalam bidang mata pelajaran tertentu seperti dasar awam, ekonomi perniagaan dan tingkah laku pengguna.

 

Lithuania, secara rasmi Republik Lithuania adalah sebuah negara di Eropah Utara, yang terbesar daripada tiga negara Baltik. Ia terletak di sepanjang pantai tenggara Laut Baltik, di timur Sweden dan Denmark. Lebih daripada 90% daripada Lithuania bercakap sekurang-kurangnya satu bahasa asing dan separuh dari penduduk bertutur dua bahasa asing, kebanyakannya Rusia dan Bahasa Inggeris.

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Lithuania

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Lithuania

ISM University of Management and Economics

Ciri tersendiri dari program Master of Financial Economics terletak pada pendekatan holistiknya, yang menggabungkan kursus mengenai pengurusan pelaburan, kewangan korpora ... [+]

Ekonomi KewanganFOKUS PROGRAM

Ciri tersendiri dari program Master of Financial Economics terletak pada pendekatan holistiknya, yang menggabungkan kursus mengenai pengurusan pelaburan, kewangan korporat, ekonomi dan kaedah penyelidikan kuantitatif. Program ini bertujuan untuk memperluaskan pemahaman pelajar terhadap sumbangan saintifik dalam bidang ekonomi kewangan, mengukuhkan kemahiran analitik dan kritikal mereka, dan melengkapkan mereka dengan teknik kewangan kuantitatif dan alat membuat keputusan kewangan yang kompleks dalam persekitaran makroekonomi yang pesat berubah. Graduan kami mempunyai latihan yang kukuh dalam teori kewangan dan ekonomi moden dengan keupayaan untuk menggunakan konsep dan model teoritis dalam situasi praktikal.... [-]

Lithuania Vilnius
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu