Filter
Sarjana Sains
Filipina Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Filipina

MSc, atau Sarjana Sains, adalah satu kepujian akademik yang diberikan kepada orang-orang yang berkesan melengkapkan set yang telah ditetapkan kerja kursus dalam apa yang sering disiplin berasaskan sains. MSc sering meningkatkan peluang kerjaya serta potensi pendapatan.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu disiplin yang memberi tumpuan kepada kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Pakar dilatih untuk memahami kedua-dua bagaimana tindakan dan trend massa individu menjejaskan ekonomi. Ramai pakar dalam bidang mata pelajaran tertentu seperti dasar awam, ekonomi perniagaan dan tingkah laku pengguna.

 

Filipina, secara rasmi dikenali sebagai Republik Filipina, adalah sebuah negara berdaulat di Asia Tenggara di Lautan Pasifik Barat. Bahasa Inggeris adalah salah satu bahasa rasmi Filipina dan adalah tertakluk wajib di semua sekolah.

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Filipina

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Filipina

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
University of the Philippines (College of Business Administration)

Sarjana Sains dalam Program Ijazah Kewangan bertujuan untuk melengkapkan pelajar untuk kerjaya dalam pengurusan kewangan, khususnya untuk menjalankan fungsi pengurusan ke ... [+]

Institusi kewangan menjalankan mobilisasi sektor kewangan 's sumber. Penting kepada pertumbuhan sektor 's adalah tenaga kerja pengurusannya. Usaha dalam membangunkan pengurus itu telah melalui MBA program yang menawarkan kursus elektif dalam pengurusan kewangan. Walau bagaimanapun, program MBA kekal terutamanya berorientasikan pengurus perniagaan latihan generalist. Oleh itu, sumber yang banyak masih dibelanjakan dalam latihan khas non-formal dalam kewangan. Tambahan pula, peningkatan saiz dan kerumitan sektor kewangan Filipina telah mewujudkan keperluan untuk program ijazah khusus dalam kewangan. Selaras dengan UP mandat untuk menjadi di barisan hadapan dalam pembelajaran dan pendidikan lanjutan, Universiti menjadi yakin mengenai industri perkhidmatan kewangan 'perlu kerana program sarjana ' s dalam kewangan. Pada bulan Jun 1995, dengan perwakilan yang kuat dari bakal pelajar dan pengamal kewangan, ahli-ahli fakulti UP kewangan dikonsepkan dan direka yang 's program sarjana dalam kewangan. Cadangan ini kemudiannya ditapis oleh fakulti Jabatan Perakaunan, Kewangan, Ekonomi dan Undang-undang, dan dengan komuniti perniagaan. Kumpulan kedua termasuk pegawai-pegawai dan anggota-anggota Eksekutif Kewangan Institut Filipina (Finex) dan Persatuan Bank-bank Filipina (BAP). ... [-]

Filipina Kota Quezon
November 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu