Filter
Sarjana Sains
Chile Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Chile

Sarjana Sains (MSc): Program-program pengajian siswazah adalah bagi orang-orang yang telah baru-baru ini selesai pengajian ijazah pertama dan ingin meningkatkan pengetahuan mereka pada tahap yang mendalam dan lebih saintifik.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu disiplin yang memberi tumpuan kepada kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Pakar dilatih untuk memahami kedua-dua bagaimana tindakan dan trend massa individu menjejaskan ekonomi. Ramai pakar dalam bidang mata pelajaran tertentu seperti dasar awam, ekonomi perniagaan dan tingkah laku pengguna.

 

Chile mempunyai sistem pendidikan yang tertua di Amerika Selatan. Kerajaan sentiasa sebahagiannya dibiayai sistem pendidikan ini menjadikannya salah satu daripada kehidupan pelajar yang paling murah ini. Universiti-universiti terkemuka adalah Universidad de Chile dan Pontificia Universidad Católica de Valparaíso.

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Chile

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Chile

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Sarjana Sains dalam Kewangan mencapai bidang profesional, pada tahun-tahun awal mereka, mencapai tahap pengkhususan dan kedudukan pekerjaan yang akan membolehkan mereka m ... [+]

Sarjana Sains dalam Kewangan mencapai bidang profesional, pada tahun-tahun awal mereka, mencapai tahap pengkhususan dan kedudukan pekerjaan yang akan membolehkan mereka mempercepat kerjayanya, melompat jawatan baru graduan baru-baru ini, dan mencapai kedudukan strategik dalam syarikat dalam masa yang singkat.

Sejak tahun 2009, Sarjana Sains dalam Kewangan juga merupakan program utama perkongsian antara UAI dan Institut CFA, entiti yang bertanggungjawab memberi pensijilan untuk penganalisis kewangan di Amerika Syarikat, yang telah menjadi piawaian antarabangsa dalam perkara itu.

objektifMenyampaikan latihan yang mantap kepada Jurutera Komersil kami melalui pengkhususan dalam bidang kewangan: teori kewangan yang dikaitkan dengan penilaian dan pengurusan instrumen kewangan pendapatan tetap, instrumen kewangan ekuiti dan instrumen derivatif.Untuk melatih profesional peringkat tinggi, mampu mengurus dan menyelia fungsi kewangan di syarikat besar dan melaksanakan di semua bidang syarikat yang berkaitan dengan sektor kewangan.Mengapa belajar program ini?... [-]
Chile Peñalolén
Mac 2020
Sepanyol
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu