Filter
Sarjana Sains
Botswana

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Botswana

Sarjana Sains, atau Ijazah Sarjana dalam Sains adalah ijazah akademik disampaikan oleh Universiti di banyak negara. Sarjana Sains merupakan pilihan popular selepas menamatkan Ijazah Sarjana Muda.

Ekonomi dan pentadbiran adalah satu bidang hibrid di mana profesional terlatih dalam kedua-dua ekonomi makro dan mikro. Analisis sejarah dan memahami prinsip-prinsip ekonomi, bersama-sama dengan pengetahuan kewangan, dasar awam dan topik perniagaan lengan pakar dalam membuat cadangan jangka pendek dan panjang.

 

Botswana terletak di Afrika Selatan dan telah mencapai kemajuan yang besar dalam membangunkan sistem pendidikan yang lebih tinggi. Penemuan berlian dengan ketara peningkatan pendapatan negara, dan sebahagian besar pendapatan ini telah disalurkan ke sekolah-sekolah dan kolej bertambah baik.

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Botswana

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Botswana

Ijazah
Lokasi
Botswana
Jenis pengajian
Secara
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Botswana International University Of Science And Technology

Program (dengan kursus dan disertasi) adalah untuk pelajar yang mempunyai minat yang mendalam dan kemampuan dalam penggunaan statistik dalam persekitaran hari ini. ... [+]

Program (dengan kursus dan disertasi) adalah untuk pelajar yang mempunyai minat yang mendalam dan kemampuan dalam penggunaan statistik dalam persekitaran hari ini.

[-]
Botswana Palapye