Filter
Sarjana Sains
Armenia Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Armenia

MSc, atau Sarjana Sains, adalah salah satu jawatan Ijazah Sarjana Muda dua yang paling popular itu. Diiktiraf di peringkat antarabangsa, MSc biasanya diberikan selepas kira-kira empat tahun pengajian yang ketat dalam apa yang biasanya bidang berasaskan sains.

Profesional yang mengkaji ekonomi dan pentadbiran memahami kedua-dua gambaran ekonomi yang lebih besar dan lebih kecil, trend individu. Ia adalah satu bidang antara disiplin di mana pakar dilatih untuk menimbang dan menganalisis banyak komponen dalam kedua-dua bahagian awam dan swasta dan membuat cadangan berdasarkan keadaan semasa dan yang berpotensi.

 

Ini negara untuk 1600 tahun yang lalu telah diberi nilai tinggi dari segi tahap celik huruf. Ini adalah disebabkan oleh keunggulan pendidikan yang rakyat dapat. Mereka menawarkan pendidikan berkualiti dalam pendidikan universiti bahawa pembangunan yang meningkatkan kreativiti di kalangan pelajar.

Sarjana Sains dalam Pengajian Ekonomi di Armenia

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Armenia

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
American University of Armenia

Program dua tahun dengan tiga trek untuk pengkhususan: Kewangan, Dasar Monetari dan Macroekonomi, dan Ekonomi Gunaan. Kelas tahun pertama bermula pada bulan Ogos dan dita ... [+]

Sarjana Sains dalam Ekonomi

The Manoogian Simone College of Business and Economics (CBE) menawarkan Master of Science in Economics (MSE) untuk menyediakan graduan untuk karier dan kajian lanjutan dalam bidang ekonomi, kewangan, penyelidikan dan dasar awam.

MS in Economics adalah program akademik yang ketat dengan komponen penyelidikan kuantitatif dan penerapan yang kuat, mensasarkan para pelajar yang mempunyai pengalaman kerja dan aspirasi profesional dalam bidang ekonomi dan kewangan. Program ini menekankan latihan yang luas dalam kaedah matematik dan statistik, termasuk pendedahan yang ketara kepada ekonomi dan peramalan, dan bekerja dengan set data dan perisian statistik. Ini memberi pelajar kemahiran terpakai yang diperlukan untuk berjaya di tempat kerja atau melanjutkan pengajian peringkat peringkat kedoktoran.... [-]

Armenia Yerevan
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 - 5 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu