Filter
Sarjana Sains
Filipina Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Biologi di Filipina

MSc, atau Sarjana Sains, adalah satu kepujian akademik yang diberikan kepada orang-orang yang berkesan melengkapkan set yang telah ditetapkan kerja kursus dalam apa yang sering disiplin berasaskan sains. MSc sering meningkatkan peluang kerjaya serta potensi pendapatan.

Kajian dalam biologi boleh membawa kepada kerjaya dalam penjagaan kesihatan, pengajaran, pemuliharaan alam sekitar, dan bioteknologi. Ia juga boleh membentuk asas untuk melanjutkan pengajian doktor falsafah dalam bidang kerja-kerja klinikal atau penyelidikan.

Banyak suka-orang baik di Filipina dan gaya hidup mereka. Belajar di sini juga boleh membantu anda belajar bergaul dengan budaya rakyat sebagai anda menjalankan kuliah di Kolej Universiti Tempatan, Negeri Universiti dan Kolej atau Universiti Filipina. Filipina merupakan negara ketiga terbesar berbahasa Inggeris di dunia yang akan membuat perkara yang lebih mudah bagi pelajar antarabangsa.

Sarjana Sains dalam Biologi di Filipina

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
MScBiologi
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Biologi, Filipina

Silliman University

Liputan Peperiksaan Komprehensif ... [+]

Liputan Peperiksaan Komprehensif

Jumlah topik = 6

Unsur-unsur Penyelidikan Pengenalan teori dan praktikal dengan penyiasatan yang dianjurkan; Kaedah yang betul untuk mengumpul data berkaitan dan penilaian hasil. Oseanografi Biologi Sistem biologi dan proses dalam laut; struktur ekosistem marin dan aliran biologi tenaga dan perkara di bawah pelbagai faktor semula jadi dan buatan manusia; penekanan yang besar ke atas sistem ekologi, synecology, penduduk ekologi, dan ekologi fisiologi. Oseanografi Fizikal Penerangan perbandingan dan dinamik fizikal lautan; teori transmisi tenaga dan usul paduan seperti arus, ombak, dan air pasang surut; peralatan siasatan oseanograf... [-]
Filipina Dumaguete
November 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu