Program-program MSc

Master of Science degrees (atau MSc) adalah Ijazah yang dianugerahkan di Universiti-Universiti seluruh dunia setelah menamatkan pengajian peringkat Ijazah dalam bidang Sains atau teknologi-berkaitan.

Program ijazah MSc dirangka sebagai pelaburan utama dalam kerjaya profesional seseorang. Selain peningkatan prospek kerjaya yang boleh diperolehi dengan mengambil Master of Science, pelajar juga boleh membina kemahiran peribadi yang berharga dan memenuhi pra-syarat penting untuk kajian PhD. Sains Biologi dan Kehidupan, Perniagaan, Kejuruteraan dan Teknologi, dan Ilmu Pengetahuan Alam adalah bidang akademik utama kajian yang menawarkan program Ijazah Sarjana Muda Sains. Calon-calon Sarjana Sains biasanya perlu melakukan penyelidikan kendiri dan mengemukakan tesis sebagai keperluan untuk menamatkan pengajian.

Pelbagai program Master of Science yang berbeza boleh didapati - Jangan lepaskan peluang anda! Start your search by looking at the most popular Master of Science degrees listed below.

MScs baru ditambah

American Hotel Academy

American Hotel Academy MSc dalam Hospitality Perniagaan Antarabangsa

Januari 15, 2019
Program pengajian yang berorientasikan profesional, seperti semua program yang ditawarkan oleh American Hotel Academy , kursus ini adalah peluang untuk melengkapkan ijazah Sarjana dalam satu tahun. Sebagai tambahan kepada sokongan teori pepejal dalam unit, ia mengintegrasikan identifikasi masalah berasaskan industri, pilihan penyelesaian masalah, dan… [+] aplikasi. Pembelajaran disokong dengan mendedahkan pelajar kepada penceramah berpengalaman industri, peluang untuk rangkaian profesional dan untuk mewujudkan hubungan dengan pelajar lain dan industri. [-]

Cardiff Metropolitan University

Perbankan

Januari 14, 2019
Pertumbuhan di seluruh dunia dalam sektor perbankan global dan pasaran kewangan yang semakin kompleks telah meningkatkan permintaan para profesional dengan kemahiran dan kecekapan khusus seperti pemahaman menyeluruh tentang prinsip dan teknik dalam pasaran kewangan global, dan penghargaan terhadap peranan pengurusan risiko dalam kewangan yang kompleks… [+] institusi. [-]

Xi'an Jiaotong-Liverpool University

MSc Perancangan Bandar (Pengkhususan dalam Reka Bentuk Bandar)

Januari 13, 2019
Program Perancangan Bandar MS (pengkhususan dalam Rekabentuk Bandar) membolehkan anda melibatkan diri dalam isu-isu kompleks pengeluaran ruang bandar dalam konteks Cina dinamik. Ia menganggap interaksi antara reka bentuk ruang dan isu-isu sosial, ekonomi, alam sekitar dan politik terbukti dalam pelbagai tetapan bandar.

Universiti di مليسيا

Ubah lokasi

Apakah Ijazah Master of Science?

Master of Science (MSc) adalah sarjana yang biasanya dianugerahkan untuk kajian dalam bidang sains, kejuruteraan atau perubatan. Universiti di seluruh dunia menawarkanprogram MSc, yang melibatkan kerja kursus yang diperlukan dan juga penyelidikan yang lengkap. Master of Science adalah berbeza dengan Master of Arts (MA), yang merupakan program lulusan didedikasikan untuk kajian dalam bidang kemanusiaan, komunikasi, geografi, sains sosial, falsafah dan disiplin yang berkaitan. Pelajar siswazah Master of Science akan keluar dari program ijazah MSc dengan keterampilan saintifik, teknikal dan profesional yang berharga.

Apakah faedah-faedah mengambil Master of Science?

Terdapat banyak keuntungan mendaftar dalam program ijazah Master of Science, bermula dari peribadi pelajar kepada akademik kepada profesional. Kajian bebas diperlukan untuk menyelesaikan tesis MSc membina individu secara peribadi dan profesional dengan membina keyakinan, kecekapan, komunikasi dan kemahiran bernilai yang lain. Kerja kursus dalam program Master of Science adalah sangat relevan dengan pelbagai aplikasi profesional, dan juga menyediakan asas yang optimum untuk kajian doktor. Majikan pada kesemua bidang di sektor awam dan swasta mengiktiraf sumbangan berharga Ijazah Sarjana memberikan kepada pemohon, sama ada untuk peringkat kemasukan, kedudukan senior atau eksekutif.

Apa yang kami pelajari dalam Master of Science?

Program Ijazah Sarjana Sains umumnya terbahagi kepada beberapa kategori utama: Sains Biologi dan kehidupan; Kejuruteraan dan Teknologi; Ilmu Pengetahuan Alam dan Perniagaan, Ekonomi serta Pentadbiran. Ijazah Master of Science boleh didapati dalam Sains Makanan, Farmasi, Bioteknologi, Sains Molekul dan sains hayat yang lain. Program kejuruteraan MSc berkisar dari Kejuruteraan Sivil Sains Komputer, Penerbangan kepada Reka Bentuk Industri. Astronomi, Kimia, Matematik dan Fizik adalah beberapa ilmu alam yang pelajar Master of Science boleh pilih untuk memahirkan diri dalam bidang tersebut. Sarjana Sains dalam Pengurusan Antarabangsa, MSc Logistik Global atau MSc Pemasaran dan Pengurusan adalah tiga contoh Master yang berkaitan dengan program Master of Science.

Apakah jenis peningkatan kerjaya yang boleh anda harapkan dengan Master of Science?

Calon majikan dalam organisasi besar dan kecil mengenali kekuatan pendidikan lanjutan dalam pembangunan kerjaya profesional. Samada Master of Science diambil secara langsung setelah lulus dari program sarjana, atau tahun kemudian untuk membina pengalaman kerja, MSc adalah suatu usaha yang bernilai. Graduan MSc sering dipertimbangkan untuk kenaikan pangkat dan jawatan peringkat kanan dari individu tanpa lulusan ijazah. Program Master of Science membantu melatih pelajar untuk menangani masalah teknikal, metodologi, berasaskan bahan atau cabaran interpersonal yang akan mereka hadapi di tempat kerja.

Berapakah kos untuk mengambil Ijazah Master of Science?

Yuran pengajian atau kelas bimbingan dan kos lain adalah berbeza-beza dari program MSc, universiti-universiti, dan di negara-negara tertentu. Beberapa universiti dan organisasi swasta menawarkan biasiswa, tajaan dan bantuan kewangan lain kepada pemohon luar untuk program Master of Science. Bantuan pembelajaran boleh diberikan atas dasar keperluan kewangan atau merit akademik. Adalah penting untuk menyemak dengan jabatan penerimaan universiti secara langsung untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos dari program Master of Science. Sains dan teknologi penerimaan pejabat di universiti ini akan dapat memberikan lebih banyak maklumat mengenai bantuan kewangan, jika ada.

Mengapa mengambil Ijazah Master of Science secara Online?

Program ijazah Master of Science secara online adalah peluang untuk mendapatkan, serta memudahkan lulusan sarjana tanpa menggangu jadual mereka. Belajar MSc secara online adalah salah satu pembelajaran mudah untuk memperoleh pendidikan tinggi. Program Master of Science online menggunakan teknologi e-pembelajaran bukan sahaja untuk memberikan tetapi juga untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran. Melalui perisian e-pembelajaran, aplikasi, kumpulan perbincangan, persidangan maya dan e-mel, pelajar MSc secara online mendapati bahawa mereka boleh berkomunikasi secara langsung dengan profesor mereka untuk mendapatkan pandangan serta pengalaman mereka secara online.

Apakah persyarat tesis dalam program Master of Science?

Pelajar yang mengikuti program Ijazah Master of Science dikehendaki untuk melengkapkan projek penelitian, yang mungkin dilakukan di mana-mana sahaja selama beberapa bulan hingga setahun atau lebih. Kajian akan dijalankan setelah tamat latihan dalam kaedah penyelidikan yang berkaitan, supaya pelajar lebih bersedia untuk mengumpul data yang diperlukan. Setelah data dipasang, pelajar akan diminta untuk menganalisis serta membentangkan penemuan mereka dalam tesis yang ditulis atau disertasi. Pelajar MSc juga dijangka akan membentangkan penemuan mereka dalam bentuk persembahan kepada pengetua dan/atau rakan sebaya mereka. Projek tesis adalah salah satu pengalaman berharga dalam program MSc.