Msc dalam Pengurusan Kejuruteraan Mampan untuk Pembangunan Antarabangsa

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

MSc dalam Pengurusan Kejuruteraan Mampan Untuk Pembangunan Antarabangsa adalah kursus yang sangat diterapkan dengan elemen pengajaran dan projek yang besar.

Anda akan belajar berfikir dengan cepat dan fleksibel, bertindak tegas dengan ketiadaan maklumat lengkap untuk meningkatkan kualiti hidup melalui penyelesaian kejuruteraan.

Kebanyakan pembinaan dunia terletak di "negara-negara membangun, terutamanya di Hemisfera Selatan" (UNDP). Persekitaran ini menghadapi cabaran dari kemiskinan yang melampau dan kekurangan makanan kepada perubahan iklim buatan manusia dan kehilangan biodiversiti yang tidak dapat dipulihkan.

Kursus ini bertujuan untuk menjadikan anda sebahagian daripada generasi baru pengamal yang boleh menangani cabaran seperti menerusi penyelesaian kejuruteraan praktikal, membina daya tahan untuk masyarakat setempat dalam menghadapi urbanisasi yang pesat.

Mengapa Pengurusan Kejuruteraan Mampan untuk Pembangunan Antarabangsa di Swansea?

Kolej Kejuruteraan di Swansea mempunyai reputasi global yang mantap untuk penyelidikan perintis dalam bidang kejuruteraan dan komitmen kukuh terhadap pembangunan antarabangsa, yang dicerminkan oleh projek mobiliti pelajar baru-baru ini di negara-negara seperti Zambia, Liberia dan Afrika Selatan.

Adakah kamu tahu?

 • Kursus ini dibangunkan dengan kerjasama Kolej Kesenian dan Kemanusiaan dan Yayasan Pangeran
 • Kursus ini diajarkan di seluruh kampus, dengan empat modul yang diajarkan di Singleton - ini merupakan faktor penting ketika memutuskan di mana anda ingin tinggal di Swansea
 • Huruf anda akan terdiri daripada pelbagai latar belakang, termasuk STEM, Pembangunan Antarabangsa, Politik, Undang-Undang, Perniagaan dari UK / EU dan Luar Negara114562_prince-charles-sustainable.jpg

Pengurusan Kejuruteraan Mampan Anda untuk Pengalaman Pembangunan Antarabangsa

Sepanjang kursus satu tahun ini, anda akan menumpukan perhatian kepada "diterapkan" kejuruteraan mampan dalam persekitaran kehidupan nyata, yang melibatkan interaksi dengan pihak berkepentingan sebenar dalam pembangunan antarabangsa.

Anda akan mendapat penghargaan pelbagai disiplin bagaimana teori boleh digunakan di dunia nyata, belajar bagaimana kerjasama antara College of Arts dan Kemanusiaan dan Yayasan Putera mencipta kursus, dan mengapa ini relevan.

Kolej Kejuruteraan mempunyai komuniti antarabangsa lebih dari 500 pelajar pasca siswazah dan 120 kakitangan penyelidik.

Anda akan mempunyai akses ke pustaka di tapak kami, dibuka 24 jam sehari, makmal canggih, program kuliah tetamu sepanjang tahun, dan bilik kerja pasca siswazah yang berdedikasi.

Pengurusan Kejuruteraan Mampan untuk Pekerjaan Pembangunan Antarabangsa

Graduan ijazah ini di Swansea berada dalam kedudukan yang baik untuk pekerjaan pakar.

Masa depan anda mungkin terletak pada mana-mana peranan berikut:

 • Jurutera kawalan dan instrumentasi
 • Jurutera perkhidmatan bidang
 • Pekerja bantuan antarabangsa
 • Pekerja pembangunan antarabangsa
 • Jurutera rangkaian
 • Penasihat komunikasi
 • Ahli geologi kejuruteraan

Syarat kemasukan

Pelajar akan direkrut dari pelbagai latar belakang untuk memenuhi peranan tertentu dalam projek. Sekurang-kurangnya BEng / BSc / BA 2.1 (atau setaraf) diperlukan dalam disiplin yang berkaitan, dengan IELTS 6.5 dengan minimum 5.5 dalam setiap bidang penilaian (atau setara SELT).

Sila ambil perhatian bahawa tempat-tempat di kursus ini dihadkan.

Pemohon juga akan ditemuramah (secara peribadi atau melalui Skype) dengan tarikh temubual yang dijangkakan antara akhir bulan Mei dan akhir bulan Jun.

Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Kerjaya dan Keusahawanan Swansea Employability Academy (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

 • Bengkel pekerjaan, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya
 • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional
 • Bantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela
 • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya
 • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.
 • Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.
Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas