Penyiasatan kebakaran dan letupan adalah program interdisipliner yang menyediakan latar belakang teknikal yang maju untuk profesional yang terlibat dengan perlindungan kebakaran dan penyiasatan, di bidang seperti perkhidmatan kebakaran, keselamatan kebakaran, keselamatan pekerjaan, dan keselamatan.

Belajar dari profesional terkemuka

Salah satu daripada sebilangan kecil program sedemikian di Amerika Syarikat, program tuan dalam penyiasatan kebakaran dan letupan menawarkan 39 kredit * kursus kursus interdisiplin dalam penyelidikan kebakaran / pembakaran, pengurusan kecemasan, keselamatan awam dan banyak lagi. Pelajar dalam program pengajian bersama para profesional terkemuka dalam perkhidmatan kebakaran termasuk semasa dan bekas ketua bomba dan polis, eksekutif keselamatan tanah air, penyiasat persendirian, dan ejen insurans. Alumni yang berjaya telah berpindah ke kedudukan kepimpinan di jabatan bomba tempatan, agensi kecemasan negeri dan persekutuan, dan firma swasta.

Pelajar mengambil kursus yang diperlukan dalam topik seperti kimia kebakaran, dinamik kebakaran struktur, dan analisis pembakaran. Calon juga akan memilih dari beberapa pilihan yang meneroka isu, termasuk kod kebakaran dan bangunan, pembinaan semula tempat kejadian kebakaran, keganasan, dan perlindungan kebakaran industri.

Nama program ini telah diubah dengan berkesan pada Kejatuhan 2019. Ia dahulunya dikenali sebagai Sarjana Sains dalam Sains Kebakaran.

Pusat Diiktiraf Negara untuk Pembangunan Karir

Semua University of New Haven mempunyai akses kepada banyak sumber yang boleh didapati melalui Pusat Pengembangan Kerjaya Universiti, yang telah dinamakan sebagai salah satu yang terbaik di negara oleh The Princeton Review.

Dari penilaian karier, rangkaian, dan pekerjaan membayangi temu bual di kampus dan perundingan gaji, Pusat Pengembangan Kerjaya memberikan kemahiran dan sambungan untuk mengenal pasti kerjaya bermakna dan peluang untuk meneruskan semangat anda.

Kursus dan Program Terpilih

Kimia Kebakaran dan Letupan

Pemeriksaan bahan kimia organik dan pembakaran dan bahan letupan bahan mudah terbakar. Prinsip kimia yang mendasari kebakaran dan letupan. Sifat kimiawi dari pelbagai bahan sintetik dan produk pembakarannya. Bahan tahan api dan bahan kimia yang digunakan dalam pemadaman kebakaran.

Penyiasatan Pemandangan Bomba dan Analisis Arson

Teknik dokumentasi tempat kejadian jenayah dan penyiasatan kerana ia berkaitan dengan adegan kebakaran dan letupan. Pengiktirafan dan pengumpulan bukti. Analisis makmal mengenai adegan api, akselerasi pembakaran, dan residu tempat kejadian. Bukti saintifik membakar.

Arson untuk Keuntungan

Kursus ini memberikan gambaran tentang teknik kewangan yang diperlukan untuk menyiasat kebakaran pembakaran demi keuntungan, dengan penekanan pada sumber maklumat, pengenalan, dan analisis dokumen kewangan.

Keganasan

Perbincangan terperinci dan kajian semula akibat keganasan dan langkah-langkah serangan yang diambil oleh organisasi tindak balas kecemasan untuk mencegah, menghalang, dan bertindak balas terhadap kejadian pengganas.

Lieutenant observing the practice fireJay Heike / Unsplash

Keperluan Permohonan untuk Pelajar Siswazah

Senarai Semak Permohonan Induk

 • Permohonan dalam talian
 • $ 50 bayaran tidak boleh dikembalikan
 • Transkrip universiti rasmi dan bukti penyempurnaan ijazah sarjana muda. Penjelasan mengenai sistem penggredan universiti anda juga mesti disediakan bersama dengan transkrip anda.
 • Dua surat cadangan daripada profesor atau majikan anda
 • Pernyataan Tujuan diperlukan. Resume sangat disyorkan.
 • Jurusan tertentu memerlukan skor ujian GRE dan / atau GMAT. Kod Sekolah GRE: 3663; Kod sekolah GMAT: P1X-DS-94.

Pelajar antarabangsa

 • Permohonan dalam talian
 • $ 50 tidak boleh dikembalikan bayaran permohonan
 • Transkrip (dalam Bahasa Inggeris) dari semua kolej atau universiti yang dihadiri. Transkrip mesti dihantar dalam sampul surat yang tertutup dan dihantar terus ke pejabat kemasukan. Sekiranya dokumen rasmi tidak tersedia, dokumen tidak rasmi boleh dimuat naik melalui sistem aplikasi dalam talian untuk semakan awal sahaja. Walau bagaimanapun, semua dokumen rasmi mesti diterima sebelum permulaan kelas untuk semester yang diterima.
 • Dua Surat Cadangan
 • Penyataan Tujuan
 • Resume atau kurikulum vitae
 • TOEFL 75, atau IELTS 6.0, atau PTE 50, atau menyiapkan Program Persediaan Bahasa Inggeris Akademik University of New Haven . Beberapa jurusan mungkin memerlukan skor ujian bahasa Inggeris yang lebih tinggi.
 • Jurusan tertentu memerlukan skor ujian GRE dan / atau GMAT. Kod Sekolah GRE: 3663; Kod sekolah GMAT: P1X-DS-94.
 • Pemohon India mesti mengemukakan helaian semester / semester semester terperinci / transkrip akademik. Lembaran tanda yang disatukan sahaja tidak boleh diterima.
 • University of New Haven hanya menerima ijazah sarjana muda 3 tahun dari India jika mereka mempunyai penilaian "A", "A" atau "Lima Bintang" oleh Majlis Penilaian dan Akreditasi Negara (NAAC). Pelajar juga mesti lulus di bahagian 1 atau 2. Bukti penilaian universiti atau kolej NAAC mesti disediakan bersama dengan transkrip pemohon. Ini terpakai kepada ijazah bujang 3 tahun berikut: ijazah B.Com 3 tahun, ijazah B.Sc 3 tahun, dan ijazah BBA 3 tahun. Pemohon India dengan ijazah 3 tahun boleh mengemukakan tahun tambahan ijazah Sarjana atau Diploma Pasca Siswazah satu tahun dari universiti yang diiktiraf untuk dipertimbangkan untuk kemasukan.
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh University of New Haven »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 9, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 22, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
940 USD
tuisyen setiap jam kredit
Deadline
Nov 15, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 22, 2020
End Date
Jan 2022
Tarikh tutup permohonan
Nov 15, 2019

Jan 22, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Nov 15, 2019
End Date
Jan 2022