MSc in Electronic Engineering (by Research)

Umum

Penerangan Program

Satu tahun MSc kami oleh Penyelidikan Kejuruteraan Elektronik adalah ijazah penyelidikan pasca siswazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, memberikan asas yang ideal untuk kemahiran dan pengetahuan yang canggih. Ijazah Sarjana Tradisional terutamanya mengandungi modul yang diajarkan, manakala MSc oleh Penyelidikan adalah penyelidikan atau latihan berasaskan berat dan anda belajar melalui projek tangan.

Manakala Sarjana yang diajar mengembangkan kepakaran dalam pengetahuan mata pelajaran yang sedia ada, MSc oleh Research meletakkan lebih banyak penekanan terhadap penyelidikan dan kepakaran praktikal dan berasaskan projek dan bukan berasaskan modul. MSc oleh Penyelidikan boleh memberi tumpuan kepada kemahiran penyelidikan individu, memberikan asas yang kuat untuk membina pelajar memandangkan ijazah kedoktoran (PhD). Sebagai alternatif, MSc kami melalui Penyelidikan boleh dilakukan melalui pendekatan berasaskan amalan, yang lebih berorientasikan ke arah industri. Ia berstruktur dengan baik, dengan tugas yang jelas untuk diselesaikan, yang akhirnya akan membawa kepada disertasi akhir.

Contoh topik untuk MSc oleh Penyelidikan Kejuruteraan Elektronik

  • Mikroskopi dan spektroskopi masa nyata Ultrafast
  • Analisis Automatik dan Memahami Sel Biologi daripada Imej Mikroskopik
  • Percetakan 3D Antena yang boleh pakai
  • Antaramuka Otak-Komputer untuk pemantauan biometrik dan emosi

Struktur kursus

MSc kami melalui Penyelidikan Kejuruteraan Elektronik boleh dilaksanakan sebagai Ijazah Penyelidikan Luar (iaitu dari jauh), atau melalui kehadiran fizikal tradisional di kampus Canterbury kami.

Pelajar yang mengambil MSc kami melalui Penyelidikan tidak menjalankan modul yang diajar dengan kredit dan tidak ada peperiksaan bertulis. Sebaliknya, anda akan diberikan penyelia yang pakar dalam bidangnya. Anda dijangka menghadiri penyeliaan dua minggu yang berlangsung hingga 1 jam melalui alat dalam talian seperti Skype atau Google Hangout bagi mereka yang memilih untuk menjalankan MSc melalui Penyelidikan melalui pilihan dalam talian. Dalam mesyuarat ini, anda akan membentangkan kemajuan anda kepada penyelia anda. Tugas dan tarikh akhir akan ditetapkan mengikut jadual anda.

Tugas mungkin termasuk menulis bahagian laporan, reka bentuk prototaip, dan set percubaan. Biasanya, kami mengharapkan penyerahan rasmi tugas anda yang lengkap setiap dua bulan. Penyerahan dihantar melalui sistem pembelajaran online Kent yang dipanggil Moodle.

Oleh itu, ijazah itu membolehkan anda melengkapkan fleksibiliti untuk membentuk laluan kerjaya anda sendiri (sama ada dalam penyelidikan atau dalam industri) dalam bidang yang menarik minat anda, sementara itu juga membolehkan anda mengembangkan kepakaran subjek yang luas dan penyelidikan bebas atau kemahiran praktikal ke atas tempoh lanjutan.


Umumnya, MSc kami oleh Penyelidikan Kejuruteraan Elektronik boleh dipecahkan kepada bahagian-bahagian berikut:

  • Bahagian I: Definisi projek dan ulasan terkini
  • Bahagian II: Perancangan dan Metodologi Projek
  • Bahagian III: Kerja praktikal (penyelidikan dan pembangunan, eksperimen, dll)
  • Bahagian IV: Pelaporan

MSc oleh Penyelidikan Kejuruteraan Elektronik memuncak dalam penyerahan disertasi penyelidikan bertulis yang mesti "dipertahankan" dalam pemeriksaan viva oral.

Kerjaya

Kami telah membangunkan program kami dengan beberapa organisasi perindustrian, yang bermaksud bahawa pelajar yang berjaya berada dalam kedudukan yang kuat untuk membina kerjaya jangka panjang dalam disiplin penting ini. Anda mengembangkan kemahiran dan keupayaan yang dicari oleh majikan, termasuk pemecahan masalah, pemikiran bebas, penulisan laporan, pengurusan masa, kemahiran kepimpinan, kerja berpasukan dan komunikasi yang baik.

Kent mempunyai rekod cemerlang untuk pekerjaan pasca siswazah: lebih daripada 96% pelajar pascasiswazah kami yang lulus pada tahun 2015 mendapati pekerjaan atau peluang belajar lebih lanjut dalam tempoh enam bulan.

Membina kejayaan Kent sebagai institusi terkemuka di rantau ini untuk kebolehpasaran pelajar, kami menawarkan banyak peluang untuk anda memperoleh pengalaman yang berbaloi dan membangunkan kemahiran dan kebolehan khusus yang dinilai oleh majikan.

Syarat kemasukan

Ijazah 2.2 atau Kepujian atau MSc dengan Merit atau ke atas dalam pengkomputeran, multimedia dan seni digital atau subjek reka bentuk yang berkaitan.

Semua pemohon dipertimbangkan secara individu dan kelayakan tambahan, dan kelayakan profesional dan pengalaman juga akan diambil kira apabila mempertimbangkan permohonan.

Semua pemohon dipertimbangkan secara individu dan kelayakan tambahan, dan kelayakan profesional dan pengalaman juga akan diambil kira apabila mempertimbangkan permohonan.

Pelajar antarabangsa

Sila lihat laman web Pelajar Antarabangsa kami untuk keperluan kemasukan mengikut negara dan maklumat lain yang berkaitan untuk negara anda.

Keperluan kemasukan bahasa Inggeris

Universiti ini memerlukan semua penutur Bahasa Inggeris bukan asli untuk mencapai tahap minimum kemahiran dalam bahasa Inggeris yang ditulis dan bertutur sebelum memulakan ijazah pascasiswazah. Subjek tertentu memerlukan tahap yang lebih tinggi.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The School of Engineering and Digital Arts has an excellent reputation for both its teaching and research.

The School of Engineering and Digital Arts has an excellent reputation for both its teaching and research. Baca Ringkas