MSc dalam Teknologi Perisian Lanjutan

Umum

Penerangan Program

Teknologi perisian canggih sangat penting untuk fungsi masyarakat moden. Sistem pengkomputeran boleh didapati dalam sains dan kejuruteraan, reka bentuk dan pembuatan perubatan, perdagangan dan perkhidmatan awam. Teknologi perisian menentukan bagaimana sistem ini beroperasi dan bagaimana ia digunakan.

Teknologi Perisian Lanjutan MSc sesuai jika anda lulusan Sains Komputer atau Kejuruteraan Perisian atau jika anda mempunyai pengalaman yang relevan dari ijazah pertama. Mungkin juga sesuai jika anda mempunyai pengalaman yang besar dalam bekerja di persekitaran yang berkaitan dan ingin mengembangkan pengetahuan anda.

Foundry Computational Foundry baru kami yang bernilai £ 32.5 juta terletak di tengah-tengah kursus ini. Peralatan pengajaran dan penyelidikan yang canggih merangkumi Makmal Visi dan Biometrik, Makmal Pembuat, Makmal Teori, Makmal Keselamatan / Rangkaian Cyber, Makmal Pengguna dan Suite Visualisasi.

Anda akan memilih dari pelbagai subjek sains komputer. Ini termasuk kecerdasan buatan, cryptocurrency dan sistem operasi, data besar, pembangunan aplikasi web dan pengaturcaraan pemproses grafik.

Pembelajaran luas pada bahagian pertama kursus diikuti oleh modul projek yang besar pada bahagian kedua. Ini meletakkan anda dalam kedudukan yang kuat untuk mencari pekerjaan atau melanjutkan pelajaran.

Mengapa Teknologi Perisian Canggih di Swansea?

Sains Komputer di Swansea University diiktiraf secara meluas sebagai jabatan UK terkemuka, dengan rakit kedudukan mengagumkan yang mencerminkan kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan. The College berada di kedudukan:

 • Ke-8 di UK secara keseluruhan [Times / Sunday Times Good University Guide 2019].
 • Di UK Top 20 for Research Excellence [Research Excellence Framework 2014].
 • Ke-14 di UK untuk penyelidikan [Times and Sunday Times University Guide 2019].
 • Naib Johan University of the Year UK dan University of the Year Wales [Times and Sunday Times University 2019].

Sains Komputer dan Kejuruteraan di Swansea menduduki ranking dunia 401-500 dalam Peringkat Global Subjek Akademik (GRAS) 2017.

Anda akan diajar oleh ahli sains komputer yang mengilhamkan seperti Profesor Matt Jones, diiktiraf secara luas sebagai pemimpin dalam pemberdayaan komuniti digital desa di UK dan di seluruh dunia yang membangun.

Pengalaman Teknologi Perisian Lanjutan Anda

Pada bahagian pertama kursus, anda menjalankan empat modul 15 kredit wajib mengenai pengurusan projek kejuruteraan perisian, kaedah penyelidikan, ujian perisian dan projek pasukan.

Anda kemudian mempunyai kebebasan untuk membentuk pembelajaran anda dengan rangkaian modul 15 kredit berjumlah 60 kredit. Modul projek 60 kredit mengambil bahagian kedua kursus.

Sepanjang kursus ini, anda akan diajar oleh kakitangan dari kumpulan penyelidikan yang terkenal di peringkat antarabangsa. Pengetahuan tentang perkembangan berterusan dalam sains komputer membantu mengekalkan pembelajaran anda yang segar dan relevan dengan industri yang lebih luas.

Komitmen kami untuk mengikuti kurva teknologi tercermin dalam perkakasan yang akan anda gunakan setiap hari.

Makmal di Swansea terus ditingkatkan untuk memastikan peralatan tidak lebih dari tiga tahun, dan jarang lebih dari dua. Sedang digunakan tiga makmal rangkaian sepenuhnya. Satu menjalankan Windows, yang lain menjalankan Linux, dan makmal projek ketiga mengandungi peralatan khusus.

Makmal ini menyokong perisian termasuk bahasa pengaturcaraan Java, C # dan rangka kerja .net, C, C, Haskell dan Prolog. Persekitaran pembangunan program bersepadu termasuk Visual Studio dan Netbeans - pakej Microsoft Office yang digunakan secara meluas, alat capaian web dan banyak alat perisian tujuan khusus.

The Foundry Computational baru di Kampus Bay kami adalah nukleus komuniti yang bertenaga untuk pemimpin penyelidikan bertaraf dunia dalam sains komputer.

Peluang Pekerjaan Teknologi Perisian Lanjutan

Melengkapkan MSc ini akan meningkatkan prospek kerjaya teknologi perisian anda. Lulusan kami sering maju ke pekerjaan yang baik dengan majikan yang dihormati. Berikut adalah beberapa destinasi terbaru mereka.

 • Jurutera perisian, Motorola Solutions
 • Tukar penyelaras, Logica
 • Pemaju / jurutera perisian, Teknologi NS
 • Pemaju aliran kerja, Irwin Mitchell
 • Pembangun IT, Crimson Consultants
 • Pengaturcara, Kerja-kerja Kembar Evil
 • Pembangun web & sokongan web, Pemikiran VSI
 • Pemaju perisian, Inovasi Wireless
 • Penganalisis aplikasi perniagaan bersekutu, Perisian CDC
 • Pemaju perisian, OpenBet Technologies
 • Perunding sokongan teknikal, Alterian
 • Pengaturcaraan, Rock It
 • Pemaju perisian, BMJ Group

Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Akademi Tenaga Kerja Swansea (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

 • Bengkel kekosongan kerja, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya.
 • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional.
 • Membantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela.
 • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya.
 • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.

Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas