MSc dalam Teknologi Makanan (Disertasi)

Umum

Penerangan Program

Tujuan utama MSc dalam Teknologi Makanan adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan yang khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan , pemikiran strategik, dan kemahiran organisasi.

MSc berasaskan disertasi dalam Teknologi Makanan terdiri daripada kajian komprehensif mengenai bidang khusus dalam bidang pengkhususan, yang dilaporkan dan diserahkan dalam bentuk disertasi pada akhir program. Ijazah ini menuntut pengetahuan dan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi mengenai masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penaakulan, perumusan, analisis, dan penilaian masalah tertentu dalam bidang kajian.

Disertasi dan kerja penyelidikan tambahan seperti yang ditetapkan oleh Ketua Jabatan.

Making Pasta

Di University of Johannesburg “Masa Depan. Terfikir semula. " bukan sekadar ungkapan yang menarik

Institusi ini memimpin seluruh Afrika dalam Pemikiran Revolusi Perindustrian ke-4, memikirkan kembali masa depan untuk semua disiplin ilmu 4IR adalah gelombang perindustrian seterusnya yang perlu kita fahami dan bentuk untuk membina masa depan negara ini - dan benua Afrika - sangat berhak. 4IR bukan hanya mengenai robotik dan automasi; ini adalah mengenai kemajuan masyarakat untuk memperkasakan manusia dan meningkatkan generasi.

Ketika dunia bergerak maju ke revolusi industri ke-4, begitu juga UJ dengan "Education 4IR" - membawa pemikiran dan teknologi 4IR ke dalam kurikulum di pelbagai kursus dan menggunakan teknologi pembelajaran campuran yang inovatif. Ini bermaksud bahawa lulusan UJ lebih bersedia untuk merangkul masa depan perniagaan dan industri kerana AI dan 4IR memainkan peranan yang lebih besar dalam cara kita hidup dan bekerja.

Di University of Johannesburg , adalah tugas kita untuk merangkul dan menavigasi pemimpin masa depan negara kita dengan bangga dan berani melalui kerumitan 4IR yang tidak dapat dibayangkan sehingga mereka dapat memanfaatkan sepenuhnya dan memberikan hari esok yang lebih baik. Pemimpin masa depan seperti anda! Di sini kita mengetuai perbualan yang berani; mendorong dan membentuk reka bentuk esok yang baru. Di sini kita mengambil tindakan dan membina dunia baru.

Keperluan kemasukan:

BTech (Teknologi Makanan) atau kelayakan yang setaraf dengan standard yang setara.

Tempoh program:

  • Minimum: 1 tahun sepenuh masa atau 2 tahun sambilan
  • Maksimum: 2 tahun sepenuh masa atau 4 tahun sambilan

Butiran kenalan:

Nama: Cik Kalay Venugopaul / Tel: 011 559 6456 / E-mel: kalayv@uj.ac.za

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas