MSc dalam Teknik Komputasi dan Perisian dalam Kejuruteraan - Kejuruteraan Perisian untuk Pilihan Pengkomputeran Teknikal

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mengenai

Dengan kemunculan persekitaran komputer yang lebih canggih dan berkuasa, teknik yang diperlukan untuk membangun dan menghasilkan perisian untuk menjalankan sistem ini menjadi semakin rumit.

Pilihan pakar MSC Computational and Software Techniques in Engineering ini memberikan pandangan yang unik mengenai perkembangan aplikasi komputer merentasi spektrum persekitaran komputer yang moden, dari CPU multi-core ke GPU pakar hingga Cloud Computing, yang semuanya relevan dengan Industri IT hari ini.

Ini untuk siapa?

Jika anda berhasrat untuk membuat kerjaya dalam pembangunan perisian, sama ada di pusat data, di desktop atau dalam ruang aplikasi mudah alih yang berkembang pesat, anda perlu mempunyai asas yang kuat dalam kejuruteraan perisian. Kursus ini adalah unik kerana ia menggabungkan kejuruteraan perisian dengan pengkomputeran berprestasi tinggi, memberikan anda alat dan teknik yang dicari oleh majikan dan kelebihan dalam pasaran kerja.

Kenapa kursus ini?

Cranfield University mempunyai banyak pengetahuan dan pengalaman pakar dalam Pengkomputeran Berprestasi Tinggi. Kami dapat menawarkan satu gambaran unik mengenai perkembangan aplikasi komputer merentasi spektrum persekitaran pengkomputeran yang moden, dari CPU multi-core kepada GPU pakar untuk Pengkomputeran Awan, yang semuanya berkaitan dengan industri IT hari ini.

Kami memperkenalkan pelajar kepada pembangunan perisian selari di desktop, komputer super dan di Awan. Setiap platform mempunyai cabaran tersendiri dan kursus ini memastikan pelajar memahami pendekatan terbaik untuk menulis perisian untuk setiap orang.

Cranfield University terletak sangat baik untuk pelajar-pelajar sambilan dari seluruh dunia dan menawarkan pelbagai perpustakaan dan kemudahan sokongan untuk menyokong pengajian anda. Ini membolehkan pelajar dari seluruh dunia melengkapkan kelayakan ini sambil mengimbangi komitmen kerja / kehidupan. Pelajar separuh masa mempunyai tarikh permulaan yang fleksibel.

Program MSc ini mendapat manfaat daripada pelbagai latar belakang budaya yang dapat meningkatkan pengalaman pembelajaran untuk kedua-dua kakitangan dan pelajar

Butiran kursus

Kursus ini terdiri daripada dua belas modul teras, termasuk projek reka bentuk kumpulan, ditambah projek penyelidikan individu. Kursus ini disampaikan melalui gabungan kuliah berstruktur, sesi tutorial dan bengkel berasaskan komputer.

Modul pengaturcaraan C dan Java, digabungkan dengan kursus Kejuruteraan Perisian, memberi asas kepada program akademik dan bertindak sebagai titik permulaan untuk modul yang lebih banyak ditemui pada masa akan datang. Pelbagai platform teknologi pengkomputeran kemudiannya diperkenalkan, memberikan pelajar kedua-dua pengalaman teoretikal dan hands-on pengaturcaraan dalam pelbagai CPU, Tujuan Umum CPU, diedarkan dan persekitaran pengkomputeran Awan.

Modul wajib

Semua modul dalam senarai berikut perlu diambil sebagai sebahagian daripada kursus ini

 • Kaedah Komputasi
 • Pemrograman C
 • Grafik Komputer
 • Pengurusan Teknologi
 • Pemrograman Selari Kecil
 • Pengkomputeran Teknikal Berprestasi Tinggi
 • Analisis Keperluan dan Rekabentuk Sistem
 • Pengkomputeran Awan
 • Ujian Perisian dan Jaminan Kualiti
 • Java lanjutan
 • Aplikasi dalam Pengkomputeran Tinggi Praktikal - Projek Kumpulan

Syarat kemasukan

Ijazah Kejuruteraan UK yang pertama atau kedua (atau setaraf), dalam bidang kejuruteraan aeronautik, mekanikal atau elektrikal atau sains komputer atau memohon sebagai sebahagian daripada program dua gelaran yang diiktiraf dengan institusi EU rumah mereka.

Pengalaman pemrograman C Pengaturcaraan adalah dinasihatkan tetapi tidak diperlukan. Permohonan daripada calon yang mempunyai kelayakan yang lebih rendah tetapi dengan pengalaman kerja yang relevan akan dipertimbangkan.

Kerjaya anda

Sarjana Kejuruteraan Perisian untuk pengkomputeran Teknikal menarik pertanyaan dari syarikat di seluruh dunia, yang ingin merekrut graduan pembangunan perisian berkualiti tinggi. Terdapat permintaan yang besar untuk pelajar yang mempunyai kepakaran dalam pembangunan perisian kejuruteraan dan bagi mereka yang mempunyai kemahiran pengaturcaraan teknikal yang kukuh dalam bahasa dan alat standard industri.

Graduan kursus ini adalah permintaan oleh pemaju perisian kewangan, pemaju aplikasi mudah alih, pemaju perisian kejuruteraan komersil, industri automotif, telekomunikasi, perubatan dan lain-lain dan organisasi penyelidikan, telah berjaya dalam mencari pekerjaan jangka panjang. Kami mempunyai maklum balas yang positif dari syarikat-syarikat dalam industri yang pelbagai seperti kewangan kepada studio permainan komputer. Oleh itu, kami menikmati statistik pekerjaan yang cemerlang, dengan lebih daripada 95% graduan yang bekerja dalam tempoh enam bulan.

Sesetengah pelajar boleh terus mendaftar untuk ijazah PhD, ramai, berdasarkan projek penyelidikan MSc mereka. Topik tesis paling sering dibekalkan oleh syarikat individu mengenai masalah dalam syarikat dengan tujuan untuk mendapatkan pekerjaan setelah tamat pengajian - pendekatan yang sedang digalakkan secara aktif oleh semakin banyak industri.

Di bawah adalah senarai yang terdiri daripada syarikat-syarikat yang pernah merekrut graduan kami:

 • FACTSET
 • Ocado
 • SAP
 • HSBC
 • IBM
 • BluAge
 • FDM
 • UBS
 • Mindsnacks
 • Mandara Capital
 • Commerzbank AG
 • Oracle.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Baca Ringkas
Cranfield , Swindon + 1 Lagi Kurang