MSc dalam Sains Latihan

Umum

Penerangan Program

Program MS in Exercise Science dirancang sebagai kajian multidisiplin pergerakan dan prestasi manusia sepanjang hayat. Melalui bilik darjah, makmal, dan pengalaman berasaskan medan, graduan kita belajar tentang prestasi manusia dan pencegahan penyakit dari zaman kanak-kanak hingga dewasa yang lebih tua. Pelajar menggunakan kemahiran untuk mengenal pasti, menganalisis dan menerangkan dinamik fisiologi, struktur dan fungsian yang mempengaruhi kecergasan, kesihatan, dan prestasi dalam sukan dan senaman. Pelajar mempelajari integrasi fisiologi, pergerakan, dan kognisi manusia melalui kedua-dua kursus klinikal dan pengajaran.

Untuk menampung profesional yang bekerja, kursus kami ditawarkan pada hari Isnin hingga Khamis bermula pada pukul 7 malam Kerja kursus kami termasuk kursus asas, kursus yang diperlukan dan pilihan dalam dua bidang: 1) kecergasan klinikal dan rehabilitatif dan 2) prestasi sukan dan peningkatan sepanjang hayat .


Waktu kredit yang diperlukan: 36


Faedah Program

Pelajar memperoleh pengetahuan, kemahiran, dan kebolehan untuk maju sebagai profesional sains sukan. Pengetahuan bersepadu tentang aspek fisiologi, biomekanik, motor dan psikologi mengenai tingkah laku senaman dan pemakanan difahami berkaitan dengan aplikasi untuk prestasi dan kesihatan yang maksimal di peringkat individu.

Pengalaman yang diterapkan boleh didapati dalam bentuk penyelidikan, kajian bebas, dan latihan. Pelajar juga boleh mengambil bahagian dalam penyelidikan fakulti atau menjalankan tesis untuk pengalaman penyelidikan selanjutnya. Program kami mempunyai rangkaian alumni besar yang menawarkan peluang baru dalam bentuk pengalaman magang dan rangkaian kerjaya. Di samping itu, apabila tamat pengajian, pelajar bersedia untuk mengambil pelbagai pensijilan seperti fisiologi senaman klinikal.


Pilihan Kerjaya

Sarjana Sains dalam Sains Latihan menyediakan pelajar dalam karier di sektor kesihatan dan sukan swasta dan awam dalam bidang seperti:

  • pemulihan jantung
  • pemulihan fizikal / pekerjaan
  • sukan dan kecergasan kecergasan
  • bidang profesional yang berkaitan dengan kedua-dua bidang perubatan dan sukan

Di samping itu, program Sains Latihan akan menyediakan pelajar untuk masuk ke dalam pelbagai program kedoktoran dalam disiplin sains latihan, terutamanya jika pilihan tesis dipilih.


Keperluan Ijazah

Semak dengan penasihat program untuk garis panduan kurikulum terkini kerana program sedang menjalani semakan.

Kursus yang Diperlukan

Keperluan Memuncak untuk Ijazah

Pelajar Pilihan Tesis

Di samping memuaskan dengan mengisi kursus-kursus khusus kepekatan yang diperlukan, pelajar-pelajar pilihan tesis diperlukan untuk menyediakan persembahan secara bertulis tentang penyelidikan tesis mereka, dan secara lisan hadir dan mempertahankan penyelidikan tesis mereka sebelum memperoleh ijazah.

Pelajar Pilihan Bukan Tesis

Di samping memuaskan dengan melengkapkan kursus-kursus khusus kepekatan yang diperlukan, pelajar-pelajar pilihan bukan tesis diperlukan untuk menyelesaikan peperiksaan komprehensif secara lengkap dengan lengkap mengenai bidang-bidang kritikal dalam kursus mereka sebelum memperoleh ijazah.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Pursue your goals with top-notch faculty and small class sizes. Explore over 80 rigorous programs in the arts, sciences, education, and business. At Northeastern, find yourself among a welcoming and d ... Baca lebih lanjut

Pursue your goals with top-notch faculty and small class sizes. Explore over 80 rigorous programs in the arts, sciences, education, and business. At Northeastern, find yourself among a welcoming and diverse community of scholars who are as serious about their education as you are. Baca Ringkas