Mengenai

Jabatan Sains Komputer University of Bayreuth menawarkan dua program sarjana: "Sains Komputer" dan "Sains Komputer Gunaan". Satu perbezaan yang sedikit adalah bahawa program induk Sains Komputer dwibahasa, dengan ceramah yang diadakan dalam bahasa Jerman dan Inggeris. Program Sarjana Sains Komputer juga mengambil pendekatan antarabangsa, dan kerja projek praktikal memainkan peranan yang sangat penting.

Penyelidikan dalam Paparan

Matlamat umum program induk Sains Komputer adalah untuk menyediakan program pengajian berorientasikan penyelidikan. Berdasarkan pemahaman yang luas mengenai bidang subjek dengan bidang penekanan tertentu, keupayaan kreatif dan konstruktif untuk menghasilkan dan membangunkan sistem perkakasan dan perisian yang dipelihara dan diasah. Di samping itu, penyelidikan dan kemahiran penyelidikan asas pelajar dalam bidang sains komputer telah dibangunkan dan dipertingkatkan.

Prospek kerjaya

Meningkatkan tahap ijazah kerjaya yang pertama, program tuan ini memberikan pengetahuan dan kecekapan yang membolehkan graduan meneruskan penyelidikan doktoral - misalnya dalam program kedoktoran - atau melibatkan diri dalam aktiviti perindustrian atau bebas kompleks dalam bidang penyelidikan, pembangunan, pelaksanaan, pengedaran , atau penyelenggaraan. Bidang aktiviti khas untuk ahli sains komputer dengan ijazah sarjana adalah pembangunan kaedah dan sistem baru untuk pemprosesan maklumat (contohnya untuk syarikat perkilangan, syarikat perisian, dan institusi penyelidikan), pengenalan sistem pemprosesan maklumat automatik di syarikat atau jabatan pentadbiran, aktiviti berkaitan dengan operasi, sebagai tambahan kepada penyelenggaraan dan pengedaran produk dalam industri komputer. Para saintis komputer juga layak bekerja di pelbagai institut akademik, termasuk aktiviti penyelidikan dan pengajaran di universiti.

Syarat Kemasukan

  • Ijazah Sarjana Muda dari University of Bayreuth dalam "Informatik" (gred akhir "2.5" atau lebih baik), atau ijazah setara yang dianugerahkan oleh universiti lain
  • Kemahiran bahasa Jerman: A1
  • Kemahiran bahasa Inggeris: IELTS Academic dengan sekurang-kurangnya skor 6,5 atau TOEFL dengan sekurang-kurangnya skor 88 atau sijil yang setara
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh University of Bayreuth »

Tarikh Akhir Kemaskini November 25, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date