MSc dalam Sains Analitik

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sains MSc dan Diploma Pascasarjana sepenuh masa adalah ijazah yang tertumpu kepada penyelidikan.

Anda akan mengembangkan pengalaman dan teknik yang diperlukan untuk menjadi seorang pengamal bebas sains analisis moden, dengan kemahiran yang diperlukan untuk penyelidikan dan industri.

Ia memberikan pengajaran teras dalam aspek-aspek lanjutan kimia analisis dan membolehkan anda meneroka bidang pengetahuan pakar melalui modul pilihan.

Anda akan menggunakan pelbagai teknik analisis dan mendapatkan pengalaman penyelidikan yang tidak ternilai melalui projek penyelidikan yang dilanjutkan.

Setelah membangunkan asas-asas sains analitik, teknik-teknik teras ini digunakan untuk disiplin termasuk:

 • Spektroskopi
 • Archaeometry
 • Pencirian Bahan
 • Sains pemisahan dan spektrometri jisim

Syarat kemasukan

Pemohon untuk MSc dalam Sains Analitikal dijangka telah selesai (atau dikehendaki menyelesaikannya) ijazah dalam bidang kimia, disiplin berkait rapat atau mempunyai pengalaman bersamaan substantif.

Ijazah pertama mestilah BSc dalam mata pelajaran sains (contohnya Biosains, Sains Farmaseutikal, Kimia, Sains Forensik, Geologi, Sains Alam Sekitar, Sains Arkeologi) pada 2: 2 atau ke atas.

Keperluan bahasa Inggeris

 • Bagi pelajar yang bahasa pertama tidak bahasa Inggeris, skor minimum Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) pada tahap 6.0 atau setara diperlukan.

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat IELTS, anda boleh mengambil kursus Bahasa Inggeris di University of Bradford .

Apa yang anda akan belajar

Kandungan yang diajarkan dalam program ini sangat diterajui oleh penyelidikan yang selaras dengan strategi universiti dan fakulti, dan staf akademik yang akan mengajar program ini adalah penyelidik aktif yang menerbitkan jurnal ilmiah yang berkualiti tinggi dan antarabangsa. Program ini direka bentuk untuk membina dari pendekatan pembelajaran formal untuk menyediakan asas yang baik dalam topik dan kemudiannya maju ke kajian yang dipimpin pelajar untuk projek individu atau kumpulan.

MSc terdiri daripada 180 kredit, manakala Diploma Pascasiswazah terdiri daripada 120 kredit.

Sila ambil perhatian bahawa untuk masuk 2020, maklumat modul boleh berubah.

Modul

Teras

 • Kaedah Lanjutan dalam Sains Analisis (CFS7029-B)
 • Kemahiran Penyelidikan, Pembangunan Profesional dan Kesedaran Komersial (CFS7025-B)
 • Projek Penyelidikan - Penyiasatan Persediaan (CFS7022-B)
 • Projek Penyelidikan - Siasatan Terperinci (CFS7023-E)

Pilihan

 • Analisis pepejal (CFS7026-B)
 • Spektroskopi (CFS7030-B)
 • Sains Pemisahan dan Spektrometri Massa (CFS7027-B)
 • Pengimejan (CFS7028-B)
 • Pencirian Bahan (CFS7018-B)
 • Archaeometry (ARC7035-B)

Pembelajaran dan penilaian

Aktiviti pembelajaran termasuk kuliah, makmal, bengkel dan kajian yang diarahkan.

Modul teras didedikasikan untuk membangunkan kemahiran utama analitik generik, amalan khusus dan pengalaman pengurusan projek.

Modul khusus yang berkaitan dengan instrumen analitik termasuk kuliah, bengkel, makmal tangan dan sesi instrumen dengan sampel yang relevan di bawah arahan pasukan pakar disiplin di kawasan itu.

Modul dinilai melalui kerja kursus (latihan pemecahan masalah, laporan makmal, pelan projek, pelan latihan), persembahan lisan dan peperiksaan rasmi.

Master-intensif penyelidikan ini menekankan penglibatan awal di makmal dan kerja analitikal dengan output tesis MSc ditambah draf kertas penyelidikan.

Ini memberi tumpuan secara progresif kepada pendekatan berpusatkan pelajar kepada pembelajaran dan akan mencerminkan peningkatan pergantungan terhadap tanggungjawab bebas untuk pembelajaran. Dengan cara ini, anda akan membangunkan ciri-ciri yang diperlukan untuk pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan profesional yang berterusan.

Kemudahan

Anda akan berpusat di Pusat Analisis Kimia dan Struktural, yang menempatkan peralatan modal utama Universiti dan menjadi tumpuan penyelidikan kontrak akademik dan komersial kami dalam analisis.

Kakitangan yang berpengalaman dan berkemahiran tinggi memastikan instrumen tersebut dapat dikekalkan kepada standard industri melalui kontrak perkhidmatan, akses terkawal dan sistem pengurusan kualiti.

Kami menawarkan pelbagai teknik analitik dan perkhidmatan kepada pelanggan industri termasuk penyelidikan kontrak, analisis rutin dan kursus latihan.

Sokongan kerjaya

Universiti ini komited untuk membantu pelajar membangun dan meningkatkan kebolehpasaran dan ini merupakan sebahagian daripada banyak program. Sokongan pakar boleh didapati sepanjang kursus dari Career and Employability Services termasuk bantuan untuk mencari kerja sambilan semasa belajar, penempatan, kerja bercuti dan kekosongan siswazah. Pelajar digalakkan untuk mengakses sokongan ini pada peringkat awal dan menggunakan sumber yang luas di laman web Kerjaya.

Membincangkan pilihan dengan penasihat pakar membantu menjelaskan perancangan melalui meneroka pilihan dan kemahiran penapisan memburu pekerjaan. Dalam kebanyakan program kami, terdapat input langsung oleh Penasihat Pembangunan Karir ke dalam kurikulum atau melalui bengkel yang diatur secara khusus.

Prospek kerjaya

Graduan dari MSc dalam Sains Analitik telah memupuk kerjaya yang berjaya dalam pelbagai tetapan.

Ini termasuk:

 • Kajian PhD
 • Kimia analitik (penganalisis, pakar kualiti, juruteknik NMR, pegawai eksperimen, penyelia makmal, pengurus bahagian dan kemudahan dll)
 • Mengajar

Graduan terkini telah mengambil peranan pengurusan saintis analisis dalam beberapa syarikat antarabangsa.

Sokongan belajar

Rangkaian sokongan komprehensif adalah di sini untuk anda untuk memastikan anda mencapai potensi akademik anda dan meneruskan kejayaan selanjutnya pada masa akan datang.

Anda akan mendapat manfaat daripada pelbagai perkhidmatan sokongan, termasuk:

 • Tutor akademik peribadi
 • Pasukan sokongan / pentadbiran pelajar
 • Perkhidmatan Nasihat Kemahiran Akademik
 • Perkhidmatan Kerjaya dan Khidmat Kelayakan
 • Perkhidmatan Kurang Upaya yang memenangi anugerah
 • Perpustakaan yang lengkap dan kemudahan IT yang sangat baik

Penyelidikan

Program ini diterajui oleh penyelidikan, dengan modul dan kandungan kuliah disemak untuk bertindak balas terhadap penyelidikan yang baru diterbitkan.

Pasukan pengajaran adalah semua penyelidikan-aktif (ramai juga terlibat dalam kerja-kerja komersial) dan memastikan pelajar dimaklumkan tentang penyelidikan terkini dan perbahasan baru seperti yang berlaku.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Baca lebih lanjut

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Baca Ringkas