Gambaran keseluruhan

Sukan adalah sebahagian daripada DNA Manchester. Ia merupakan ciri besar sejarah, watak dan ekonomi bandaraya. Dan itu sebahagian besar dari Manchester Met juga.

Sebagai salah satu daripada beberapa program pengurusan di UK yang memberi tumpuan sepenuhnya kepada sukan, kami meliputi topik termasuk dasar sukan, pemasaran sukan dan analisis data.

Tidak seperti kursus lain di negara ini, anda juga akan menerokai bidang-bidang seperti politik, kewangan dan undang-undang untuk memahami bagaimana ia digunakan untuk industri sukan.

Perkembangan terkini dalam sukan

Semua yang anda pelajari dalam kursus ini telah dimaklumkan oleh Lembaga Penasihat Sukan Universiti pakar industri utama.

Semua pengajaran kami adalah penyelidikan. Majoriti kakitangan kami terkenal di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan mereka dalam dasar sukan, undang-undang, politik, pemasaran dan banyak lagi.

Pasukan pengajaran kami bekerja rapat dengan organisasi industri utama di seluruh dunia, termasuk UK Sport, IOC, FIFA, dan RFY. Kami juga mempunyai hubungan dengan jawatankuasa penganjur tempatan London 2012 dan Sukan Olimpik Tokyo 2020, dan Piala Dunia 2022 Qatar.

Selepas anda menamatkan pengajian, anda akan bersedia untuk kerjaya dalam perniagaan sukan dan pengurusan, dasar dan tadbir urus dalam sektor awam dan swasta.

Ciri-ciri dan manfaat

 • Bandaraya sukan global - Manchester adalah bandar sukan terkenal di dunia. Rumah untuk dua kelab bola sepak diiktiraf di peringkat antarabangsa dan tempat-tempat sukan utama yang lain, bandar ini adalah destinasi untuk semua sukan.
 • Terokai dasar sukan - tidak seperti kursus yang serupa di UK, kami akan membantu anda untuk mendapatkan pegangan dengan dasar sukan. Kami melindungi kesejahteraan, dan pembangunan individu, sosial, komuniti dan ekonomi.
 • Kecemerlangan dalam pengajaran - belajar dari satu pasukan dengan banyak industri dan pengalaman penyelidikan dalam pelbagai bidang sukan seperti dasar, pemasaran dan mega-peristiwa.
 • Sambungan - kami mempunyai hubungan kuat dengan kelab dan badan sukan berprofil tinggi, seperti Manchester City dan Manchester United, Institut Sukan Inggeris dan Sukan Olimpik Tokyo 2020.
 • Meliputi pelbagai bidang penting - modul teras kajian termasuk pengurusan acara sukan, analisis perniagaan, pengurusan strategik antarabangsa dan banyak lagi untuk mengembangkan peluang kerjaya anda dalam sukan.

Prospek kerjaya

Kami telah merancang kursus ini dengan Lembaga Penasihat Sukan Universiti, yang terdiri daripada pakar-pakar industri sukan utama, untuk memastikan pelajar lulus dengan kemahiran praktikal dan pengetahuan yang sangat dicari oleh majikan sukan terkemuka.

Kami ingin membantu anda memahami sifat perniagaan dan dasar yang kompleks untuk membantu anda mencapai pekerjaan di kawasan ideal anda. Di samping subjek teras yang anda belajar, anda juga akan mendapat kemahiran penyelidikan yang penting yang akan menarik perhatian majikan.

Pada masa anda menamatkan pengajian, anda akan bersedia untuk peranan dalam pelbagai bidang perniagaan sukan dan pengurusan, kepakaran dan tadbir urus tadbir - di sektor awam dan swasta, kedua-dua di UK dan seterusnya.

Butiran Kursus

Kami ingin menghasilkan profesional pengurusan sukan generasi seterusnya, oleh itu kursus kami disesuaikan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang sangat dicari oleh majikan industri. Semua pengajaran kami adalah penyelidikan, dan majoriti kakitangan kami terkenal di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan utama mereka dalam bidang dasar sukan, undang-undang sukan, politik sukan, pemasaran sukan dan perniagaan sukan dan pengurusan.

Selain itu, kakitangan kami bekerja rapat dengan organisasi industri utama di seluruh dunia, termasuk UK Sport, IOC, FIFA, dan RFY, serta jawatankuasa penganjur tempatan London 2012 dan Sukan Olimpik Tokyo 202, dan Qatar Piala Dunia 2022. Tambahan pula, Universiti mengekalkan hubungan kuat dengan kelab dan badan sukan berprofil tinggi, seperti Manchester United FC dan Manchester City FC, Muzium Bola Sepak Kebangsaan dan Institut Sukan Inggeris.

Unit Teras

 • Dasar Sukan dan Politik
 • Dasar dan Pengurusan Acara Sukan
 • Analytics Perniagaan
 • Pemasaran Sukan
 • Perniagaan dan Pengurusan Sukan
 • Pengurusan Strategik Antarabangsa
 • Pembelajaran peringkat sarjana
 • Disertasi

Opsyen Unit

Pilih satu daripada senarai termasuk:

 • Undang-undang Sukan
 • Perniagaan Antarabangsa dan Pasaran Muncul

Pilihan penempatan

Universiti ini mengekalkan hubungan yang kukuh dengan industri, dan peluang penempatan nasional ditawarkan sepanjang tahun kepada mereka yang mendaftar di kursus ini.

Bayaran

Pelajar UK dan EU

UK dan pelajar EU: Yuran sepenuh masa: £ 9,250 setahun. Yuran pengajian akan tetap sama untuk setiap tahun kursus anda yang menyediakan anda melengkapkannya dalam jangka masa normal (tidak ada tahun berulang atau rehat dalam kajian).

Pelajar bukan-EU dan Channel Island

Yuran untuk kursus ini masih belum disahkan dan akan dikemas kini tidak lama lagi.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 44 lagi program yang ditawarkan oleh Manchester Metropolitan University »

Tarikh Akhir Kemaskini November 16, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Pelajar UK dan EU
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date