MSc dalam Perniagaan Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ini untuk siapa?

Ekonomi Perniagaan MSc / Ekonomi Perniagaan Antarabangsa adalah untuk pelajar yang ingin menggunakan ekonomi untuk isu-isu dunia sebenar. Dari harga pindahan ke kerumitan pasaran kewangan dan kebaikan dan keburukan keahlian EU, anda perlu kuat pada statistik dan kaedah kuantitatif untuk mendapatkan pegangan dengan bahan yang membentuk modul teras. MSc direka untuk memberi anda alat untuk memohon pengetahuan anda, jadi kami mengharapkan anda memuat turun aplikasi FT percuma dan mendapatkan lebih banyak isu semasa dari yang kedua anda mula.

Di City , kami memberi tumpuan kepada mendapatkan pekerjaan sebagai ahli ekonomi yang diterapkan di dunia nyata. "

Pengarah Kursus, Profesor Keith Pilbeam

Objektif

Pada Ekonomi Perniagaan MSc / Ekonomi Perniagaan Antarabangsa anda tidak akan memperoleh persamaan. Sebaliknya, kami menggunakannya untuk menggunakan ekonomi untuk isu perniagaan semasa.

Program ini telah direka untuk melengkapkan pelajar dengan pelbagai sumber yang menggabungkan bank data dari Sekolah Perniagaan Cass City dan Sekolah Seni dan Sains Sosial. Ini bermakna anda mempunyai akses kepada segala-galanya dari Datastream, Bloomberg dan Bank, untuk Morning Star dan Orbis.

Ekonomi Perniagaan MSc / Ekonomi Perniagaan Antarabangsa memaksimumkan lokasi pusat City London. Dengan pensyarah tetamu berprofil tinggi seperti Jim O'Neill, bekas Ketua Ekonomi dari Goldman Sachs, anda mendapat pandangan langsung dari City belajar di tengah-tengah "pusat kewangan terbesar dunia" ( Economist , 2012).

Syarat kemasukan

Anda harus mempunyai latar belakang matematik (A-level, IB, AP atau sebarang kelayakan sekolah menengah yang setara) dan salah satu daripada yang berikut:

  • kelas atas (atau setara) ijazah sarjana muda dalam bidang ekonomi atau disiplin yang berkaitan (misalnya kewangan)
  • ijazah sarjana muda dalam bidang perniagaan, pengurusan, politik, undang-undang, perakaunan, psikologi, sosiologi kuantitatif atau kewartawanan kewangan dengan komponen ekonomi yang signifikan
  • ijazah sarjana kelas kedua (atau yang setara) dalam disiplin kuantitatif (seperti matematik, kejuruteraan, sains komputer atau sains semulajadi) dengan komponen ekonomi yang ketara.

Pelajar yang mempunyai ijazah kelas kedua yang lebih baik dalam salah satu daripada disiplin di atas mungkin dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes.

Keperluan bahasa Inggeris

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda memerlukan kelayakan berikut:

  • IELTS dengan skor keseluruhan 6.5 (dengan minima 6.0 untuk setiap sub ujian) ATAU
  • Satu ijazah pertama dari sebuah universiti di UK atau institusi luar negara yang diiktiraf oleh City sebagai menyediakan keterangan yang mencukupi dalam bahasa Inggeris, misalnya, dari institusi di Australia atau Amerika Syarikat.

Sila ambil perhatian bahawa disebabkan perubahan dalam senarai UKEL SELT, kami tidak lagi dapat menerima TOEFL sebagai bukti bahasa Inggeris untuk pelajar yang memerlukan CAS pada April 2014.

Semua pemohon yang memerlukan visa Tier 4 mesti memenuhi keperluan keupayaan Bahasa Inggeris Office Home minimum sebelum City boleh mengeluarkan Certificate of Acceptance for Study (CAS) yang diperlukan untuk memohon visa Tahap 4.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

City, University of London is a special place. With skill and dedication, we have been using education, research and enterprise to transform the lives of our students, our community and the world for ... Baca lebih lanjut

City, University of London is a special place. With skill and dedication, we have been using education, research and enterprise to transform the lives of our students, our community and the world for over a hundred years. Baca Ringkas