MSc dalam Perniagaan Antarabangsa

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

MSc terbaik untuk mengalami dunia

MSc dalam Perniagaan Antarabangsa adalah program pengurusan perniagaan antarabangsa yang pertama. Mengambil pendekatan yang sangat baik, ia melatih pelajar untuk menajamkan pandangan budaya dan geopolitik mereka dan menerapkannya dalam konteks pembangunan perniagaan antarabangsa.

Masyarakat perniagaan dijangka mengambil tahap tanggungjawab global yang semakin meningkat, berkaitan dengan pihak berkepentingan dalaman dan luaran, komuniti dan alam sekitar. Dunia perniagaan global sentiasa berkembang dan mencabar cara berfikir secara umum. Program kami meneroka pelbagai faktor budaya dan geopolitik yang menanam persekitaran perniagaan antarabangsa kompleks hari ini. Ia mencipta kerumitan konteks global yang sentiasa berubah ini untuk membantu pelajar berjaya dalam karier masa depan mereka.

Program ini menduduki tempat pertama pada kedudukan Eduniversal dalam Kategori Perdagangan Antarabangsa.

Kenapa pilih program ini?

Strategi korporat

Pertandingan kes yang strategik membolehkan pelajar menyediakan kes perniagaan dan mengemukakan analisis dan cadangan mereka di hadapan juri. Finalis kemudian disenarai pendek untuk memenangi pertandingan. Ini adalah satu cabaran hebat untuk pelajar yang ingin menguji kemahiran analitikal mereka dan belajar dari rakan-rakan mereka.

Perjalanan belajar

PENYERTA LANGSUNG TERHADAP HIDUP KORPORAT DAN INSTITUSI EROPA: Semasa lawatan belajar ke Suruhanjaya Eropah di Brussels, para pelajar belajar bagaimana untuk merundingkan kontrak antarabangsa dalam peraturan dan peraturan Eropah yang berlaku, dan berpeluang untuk memenuhi pembuat keputusan utama.

Pelajar bekerja pada topik pilihan Eropah selepas lawatan belajar.

Rancangan Perniagaan Global (GBP)

Pelajar memilih sebuah syarikat (sebenar atau khayalan) yang ingin mengembangkan operasi antarabangsa dan ditugaskan untuk membangunkan Rancangan Perniagaan Global. Pada akhir tahun ini, pelajar membentangkan GBP mereka sebelum panel pelabur berpotensi.

Kitaran persidangan dengan profesional

Untuk memperkuatkan tumpuan perniagaan kami, persidangan dengan profesional dan bekas pelajar yang berasal dari syarikat seperti Google, EY, Airbus, Thales, dan lain-lain, dianjurkan sepanjang tahun.

Beasiswa

Di KEDGE, kami percaya bahawa kebimbangan pendanaan tidak boleh menghalang pelajar daripada mengakses pilihan mereka.

Kami menyedari bahawa mengambil ijazah memerlukan motivasi serta komitmen peribadi dan kewangan. Untuk membantu anda membuat jalan sendiri ke arah kerjaya impian anda, sekolah menawarkan pelbagai biasiswa kepada pelajar antarabangsa yang bercita-cita tinggi dan berbakat.

Siapa yang boleh memohon Biasiswa?

Hanya pelajar bukan Perancis yang memohon kepada BBA Antarabangsa kami, MSc Specialized kami dan kepada Master of Management kami Program Ecole Grande layak mendapat biasiswa tersebut. Pelajar pertukaran tidak layak mendapat biasiswa ini.

Biasiswa Burung Awal

Permohonan yang diterima semasa tempoh Diskaun Awal Burung secara automatik akan diberikan diskaun 10% ke atas yuran pengajian . Untuk layak, pelajar mesti menyerahkan semua dokumen yang diperlukan untuk permohonan mereka sehingga 28 Februari 2019 pada join.kedge.edu.

Walaupun diskaun awal burung boleh dimanfaatkan dengan biasiswa merit.

Beasiswa Merit

Pelajar berbakat secara akademik boleh memohon biasiswa merit: Biasiswa Pencapaian atau Biasiswa Kecemerlangan Akademik . Untuk menyokong permohonan mereka, calon-calon ke Beasiswa Merit perlu memberikan pernyataan motivasi dan bukti pencapaian akademik mereka.

Kedua-dua Merit Beasiswa didedikasikan untuk pelajar yang berbakat. Permohonan anda akan dinilai pada dua kriteria: gred yang diperoleh semasa wawancara anda dengan pasukan akademik kami dan wawancara dan rekod akademik (IPK, GMAT, GRE, dll.).

Untuk menyokong aplikasi mereka, pelajar diharapkan dapat memberikan pernyataan motivasi dan bukti kecemerlangan akademik atau pencapaian kurikulum tambahan.

Biasiswa Pencapaian

Diskaun 15% ke atas yuran pengajian

Biasiswa Kecemerlangan Akademik

Diskaun 20% ke atas yuran pengajian

Beasiswa berdasarkan merit adalah tidak kumulatif (hanya satu merit-beasiswa yang boleh diberikan setiap pelajar) tetapi boleh terkumpul dengan Early Bird Scholarship hingga 28 Februari 2019.

Biasiswa Kristen Hoey - ISLI MSc

Beasiswa ini tersedia untuk pelajar dari Amerika Syarikat , memegang ijazah dari universiti Amerika Syarikat , yang ingin menyertai program ISLI MSc . Beasiswa ini diberikan dalam ingatannya Kirsten Hoey seorang alumnus berbakat program ISLI. Setiap tahun, bilangan pelajar Amerika yang terpilih dengan rekod akademik yang cemerlang akan menerima diskaun sebanyak 50% untuk yuran pengajian mereka . Untuk menjadi layak, pelajar akan diminta untuk menghantar surat motivasi dalam talian yang akan dikemukakan kepada keluarga Kirsten HOEY dan Pengarah program MSc.

Biasiswa Kristen Hoey tidak boleh dimanfaatkan dengan mana-mana biasiswa lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bas ... Baca lebih lanjut

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bastia, and Bayonne). Baca Ringkas
Bordeaux , Marseille , Paris , Toulon , Shanghai , Dakar + 5 Lagi Kurang