MSc dalam Pengurusan dan Pengajaran Bahasa Inggeris

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana dalam Pengurusan dan Pengajaran Bahasa Inggeris adalah untuk guru-guru bahasa semasa dan prospektif yang melihat diri mereka sebagai pengurus berpotensi jabatan atau sekolah pengajaran bahasa. Kursus Masters ini adalah satu daripada hanya beberapa darjah sedemikian di UK.

Semasa kursus Masters ini, anda akan mempelajari pengetahuan dan kemahiran penting yang diperlukan untuk menjadi guru profesional bahasa Inggeris sebagai bahasa asing. Di samping itu, anda akan membangunkan kecekapan untuk mengurus persekitaran kerja multikultur, melalui modul yang diajar oleh University of Stirling Pengurusan University of Stirling terkenal di peringkat antarabangsa.

Kami di sini untuk guru baru dan berpengalaman

Kami memberi tumpuan kepada melatih guru-guru orang baru dan berpengalaman, mengimbangkan teori dan amalan, dan mengambil pendekatan yang inovatif untuk pengajaran yang termasuk sokongan khas untuk penutur Bahasa Inggeris bukan asli.

Guru baru (mereka yang mempunyai pengalaman kurang dari dua tahun) mendapat asas menyeluruh dalam teori dan penyelidikan yang mendasari pengajaran bahasa Inggeris dan juga dalam kaedah pengajaran. Guru berpengalaman yang merancang untuk memasuki kedudukan pengurusan akan mendapat manfaat daripada pelbagai pilihan modul. Pengajaran digabungkan dengan input ke atas kemahiran pengurusan yang berkaitan dengan persekitaran kerja multikultur yang lazimnya dialami dalam pengajaran bahasa hari ini. Kandungan kursus anda akan berbeza mengikut pengalaman anda, walau apa pun titik permulaan anda.

Ijazah ini juga akan berkaitan dengan anda jika anda berhasrat untuk melanjutkan pengajian untuk PhD.

Belajar dari pakar-pakar

Anda akan diajar oleh para penyelidik berpengalaman yang mempunyai sambungan luas di bidang TESOL, termasuk penerbit dan organisasi kerajaan seperti British Council. Anda akan mempunyai peluang untuk berangkaian dengan pelbagai pemain utama lain dalam bidang yang dijemput untuk menyampaikan bengkel dan seminar dalam siri acara Pengajaran dan Penyelidikan Bahasa Inggeris kami.

Anda akan diajar kemahiran pengurusan oleh pakar-pakar dalam Sekolah Pengurusan kami yang sangat berpangkat.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Memperolehi Sarjana dari universiti di peringkat 1 di Scotland untuk Pengajian Pendidikan (The Guardian University Guide 2018)

# 2 Terdapat peluang untuk bayangan dan memerhatikan guru dalam kelas 'live'

# 3 Anda akan diajar kemahiran pengurusan oleh pakar di Sekolah Pengurusan kami yang sangat berpangkat

Objektif kursus

Kursus ini bertujuan untuk memberi anda landasan yang kukuh dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain (TESOL) dan tumpuan kepada isu-isu pengurusan dalam subjek.

Pendidikan pascasiswazah di Universiti melebihi buku teks dan bilik kuliah, kami juga memberi tumpuan kepada pembangunan peribadi dan profesional anda.

Program Pengurusan Flying Start yang unik di University of Stirling Management School melengkapi anda dengan kesedaran, pengetahuan dan teknik yang penting untuk membina kerjaya yang berjaya. Ini terdiri daripada kemahiran praktikal, seperti bercakap awam yang berkesan, untuk membangunkan cara untuk bekerja di bawah tekanan dalam situasi yang sukar dan menguruskan konflik.

Butiran kursus

Pengajian MSc sepenuh masa dan Pengajaran Bahasa Inggeris terdiri daripada dua semester pengajaran semester 15 minggu dan tempoh disertasi selama tiga bulan.

Mengajar

Pengajaran dijalankan melalui kuliah, bengkel dan persembahan pelajar serta pembelajaran kendiri. Kaedah penghantaran dipilih dengan teliti agar sesuai dengan kandungan modul dan keperluan anda.

Anda akan diajar oleh para penyelidik berpengalaman yang mempunyai sambungan luas di bidang TESOL, termasuk penerbit dan organisasi kerajaan seperti British Council. Anda akan mempunyai peluang untuk berangkaian dengan pelbagai pemain utama lain dalam bidang yang dijemput untuk menyampaikan bengkel dan seminar dalam siri acara Pengajaran dan Penyelidikan Bahasa Inggeris.

Ada peluang untuk bayangan dan memerhatikan guru dalam kelas 'live'.

Penilaian

Anda akan dinilai dengan kombinasi kursus, termasuk tugasan dan persembahan bertulis.

Belajar di luar negara

Sebagai pelajar dalam kursus MSc Management dan English Language Teaching anda, anda mempunyai peluang yang hebat untuk mendapatkan pengalaman kerja yang berharga mengajar Bahasa Inggeris kepada penutur bukan bahasa Inggeris di 33 negara Eropah melalui latihan Pelajaran Erasmus.

University of Stirling juga telah membangunkan kerjasama yang erat dengan universiti-universiti di seluruh dunia untuk membuat penempatan sebagai lancar dan memberikan anda peluang pengajaran dan pembelajaran yang disesuaikan. Jika anda memenuhi kriteria kelayakan, anda boleh memohon penempatan dengan:

Leuphana University of Lüneburg, Jerman

Melakukan pemerhatian kelas, penyeliaan kerja kumpulan kecil dan bantuan mengajar di sekolah menengah tempatan. Semasa cuti sekolah, anda akan berpeluang untuk bekerja dengan pembangunan bahan atau dengan menulis sokongan di universiti.

Széchenyi István University, Hungary

Terlibat dalam pemerhatian dan pengajaran kelas di universiti atau sekolah amalan universiti.

Maklumat lanjut tentang cara memohon peluang ini akan diberikan kepada pelajar yang menjalankan Pengurusan MSc dan Pengajaran Bahasa Inggeris kami.

Pengarah kursus

Dr Edward Moran

44 (0) 1786 467934

tesol@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Rumah / EU: £ 6,300
  • Luar Negara: £ 15,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas