MSc dalam Pengurusan Perniagaan Hospitaliti Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Program:

MSc dalam Pengurusan Perniagaan Hospitaliti Antarabangsa

Tempoh:

Setahun

Ketersediaan:

Tawaran ini tersedia untuk semua pelajar berpotensi memenuhi kriteria penyertaan.

Gambaran keseluruhan

MSc dalam Pengurusan Perniagaan Hospitaliti Antarabangsa terdiri daripada semester intensif, mengajar semester selama 6 bulan di kampus BHMS di Lucerne, Switzerland, dan semester kedua di mana pelajar masa akan menjalankan projek penyelidikan / disertasi mereka. Semasa semester kedua ini, pelajar boleh memilih untuk melengkapkan latihan di Switzerland atau di luar negara dan menambah pengalaman yang tidak ternilai ke profil mereka. Anugerah ini disahkan oleh Robert Gordon University, UK. Oleh itu pelajar akan belajar dalam persekitaran Swiss, yang mengekalkan reputasi bertaraf dunia dalam industri perhotelan dan menerima anugerah akhir dari salah satu universiti tertinggi di UK dengan BHMS mempunyai hubungan jangka panjang.

BHMS adalah ahli Sekolah Pendidikan Bénédict of schools, yang ditubuhkan pada tahun 1928, yang misinya adalah untuk menyediakan pendidikan dewasa untuk orang yang mempunyai keinginan untuk berjaya. Bénédict School adalah salah satu organisasi pendidikan swasta terbesar Switzerland dan mengajar setiap tahun lebih daripada 15,000 pelajar sepenuh masa dan separuh masa. Pelajar belajar dari fakulti yang berdedikasi, yang selain daripada kelayakan akademik mereka, membawa pengetahuan dan pengalaman dalam bidang perhotelan dan perniagaan. Ini memastikan bahawa apa yang dipelajari di dalam kelas adalah kontemporari dan boleh digunakan dalam persekitaran perniagaan harian dalam situasi dunia sebenar.

Tujuan Program ini

MSc dalam Pengurusan Perniagaan Hospitaliti Antarabangsa membina pengetahuan teoretikal dan operasi bagi tema dan perkembangan semasa dalam sektor hospitaliti global. Ini akan membolehkan graduan sama ada memulakan atau meningkatkan kerjaya dalam industri perhotelan antarabangsa.

Melalui pelbagai modul yang diajar dan pelajar penempatan pelajar dididik untuk:

  • gunakan inisiatif dan ambil tanggungjawab
  • menyelesaikan masalah dalam cara yang kreatif dan inovatif
  • membuat keputusan dalam situasi yang mencabar
  • terus belajar secara mandiri dan berkembang secara profesional
  • berkomunikasi dengan berkesan, dengan rakan-rakan dan penonton yang lebih luas, dalam pelbagai media.

Program ini menawarkan pelajar pendidikan akademik bersama-sama dengan latihan kecekapan teras kejuruan. Ini membawa nilai dan prestij yang besar dengan majikan di seluruh dunia. Pelajar belajar sistem perkhidmatan makanan, pelbagai aplikasi pengurusan perniagaan hospitaliti, bahasa asing, dan kemahiran kepimpinan untuk menamakan beberapa disiplin akademik. Sepanjang program ini, kebajikan Switzerland, seperti disiplin, ketepatan waktu, etika, dan kebersihan digalakkan kerana mereka sangat dihargai di seluruh dunia dan mengira sebanyak kemahiran akademik dan praktikal dalam memastikan kerjaya yang berjaya.

Pelatih berbayar di Switzerland atau di luar negara

Latihan magang adalah elemen penting dalam program pengajian di BHMS, terutamanya bagi mereka yang berasal dari latar belakang bukan keramahan. Ia memberi peluang untuk mendapat pengalaman bekerja berbayar semasa peringkat awal kerjaya atau menyokong perubahan kerjaya. Ini akan menjadi tidak ternilai apabila memohon untuk kedudukan penyeliaan atau pengurusan pertama. Pada umumnya, jawatan magang pertama akan berada di kedudukan junior, di mana pelajar dapat mengamalkan kemahiran yang mereka pelajari dalam pengajian akademik mereka di BHMS. Pelajar akan melengkapkan latihan mereka dalam perkhidmatan, rumah tangga, atau kawasan dapur, mengikut minat dan bakat mereka. Pelajar yang mempunyai pengalaman hospitaliti yang signifikan dan keupayaan bahasa mungkin dapat memikul tanggungjawab dan peranan kenalan tetamu.

Gaji magang di Switzerland, yang dirundingkan antara persatuan majikan dan Kesatuan Pekerja, kini ditetapkan pada minimum CHF 2'168 sebulan kasar. Dari gaji ini, pelajar perlu membayar untuk bilik, lembaga, dan cukai. Purata pendapatan bersih setiap bulan berbeza dari CHF 1'000 hingga 1'400. Gaji untuk latihan magang di luar negara berbeza dari negara ke negara dan kedudukan yang ada.

Syarat kemasukan

  • Ijazah BA dalam mana-mana disiplin ATAU BHMS Diploma PG, atau Sijil Siswazah RGU dalam Pengurusan Perniagaan Hospitaliti Antarabangsa
  • Kemahiran berbahasa Inggeris pada tahap minimum yang setara dengan IELTS 6.0

Masa Kursus

Kursus akademik diadakan:

Isnin hingga Jumaat dari 09:00 hingga 12:00 dan / atau dari 14:00 hingga 17:00 atau 19:00. Kursus Sabtu boleh ditawarkan dalam beberapa segi dari jam 11:00 hingga 17:00.

Kursus Vokasional boleh diadakan pada pelbagai waktu bergantung pada subjek:

Isnin hingga Jumaat dari 06:30 hingga 08:00 atau dari 15:30 hingga 20:30.

Pelajar perlu merancang sehingga 20 jam kerja rumah dan bacaan persediaan setiap minggu.

Cuti

Dijadualkan mengikut pelan bercuti BHMS, dan boleh dimuat turun dari laman web BHMS di bawah 'Kalendar Sekolah'.

Pengambilan

Februari, Mei, Ogos, dan November. Sila hubungi pejabat kemasukan BHMS untuk peluang pengambilan seterusnya.

Kandungan kursus

* Tutorial.

²Adul modul sokongan untuk pelajar yang ingin menjalankan magang di Switzerland.

Seminar Pakar

Sebagai sebahagian daripada program MSc, pelajar mempunyai peluang untuk menyertai kursus seminar khusus.

Salah satu pilihan berikut boleh dipilih:

  • Sektor Spa dan Kesihatan
  • Pengurusan Jenama dan Perkhidmatan
  • Pemasaran Sukan dan Peristiwa

Setiap kursus seminar pakar terdiri daripada 24 jam penceramah tetamu, lawatan industri, dan aplikasi praktikal. Sijil siap dikeluarkan pada akhir semester akademik.

Lokasi

Lucerne, Switzerland

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to BHMS, Business and Hotel Management school! BHMS is one of the world's leading hospitality schools, located in the heart of Lucerne, a vibrant and beautiful city in Switzerland.

Welcome to BHMS, Business and Hotel Management school! BHMS is one of the world's leading hospitality schools, located in the heart of Lucerne, a vibrant and beautiful city in Switzerland. Baca Ringkas