MSc dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa dengan Pemasaran

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Pengurusan Perniagaan Antarabangsa MSc kami dengan program Pemasaran bertujuan untuk graduan yang mempunyai sedikit atau tidak perniagaan atau pengurusan latar belakang dalam ijazah pertama mereka dan yang ingin mendapatkan kelayakan perniagaan yang luas untuk meningkatkan prospek kerjaya masa depan mereka, atau mereka yang ingin mengembangkan perniagaan pengetahuan dan kemahiran pengurusan untuk membolehkan mereka mengubah atau melanjutkan karier mereka.

Pathways Pengurusan Perniagaan Antarabangsa

Pengurusan Perniagaan Antarabangsa MSc kami dengan Pemasaran adalah salah satu daripada tiga Pathways pakar yang kami tawarkan dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa. Program ini meliputi isu-isu utama dalam pengurusan perniagaan antarabangsa termasuk persekitaran perniagaan antarabangsa serta kepentingan strategi, kewangan, pemasaran, dan tingkah laku organisasi. Anda kemudiannya memfokuskan diri untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran khusus dalam mata pelajaran Pathway pilihan anda sebagai persediaan untuk kerjaya di kawasan itu.

Fokus antarabangsa program ini menarik pelajar dari seluruh dunia, memberikan persekitaran pembelajaran yang kaya di mana pengalaman dan praktik antarabangsa dikongsi.

Pelajar juga berpeluang untuk mengambil bahagian dalam pembinaan pasukan, kepimpinan dan peristiwa rangkaian dalam beberapa minggu pertama program.

Tempoh program

  • Penuh waktu: 12 bulan
  • Paruh waktu: 24 bulan

Pendatang Januari

Pelajar dialu-alukan untuk menyertai Program MSc IBM pada bulan Januari.

Pelajar yang memulakan program pada bulan Januari perlu mengambil perhatian bahawa ia menjalankan sepenuh masa selama 2 semester (12 bulan) disertasi (Februari hingga April, 3 bulan) (berjumlah 16 bulan), atau separuh masa selama 4 semesters (24 bulan) disertasi ( Mac hingga Ogos, 6 bulan) (jumlah 30 bulan).

Pelajar yang mendaftar untuk program pengambilan Januari tidak dikehendaki berada di kampus semasa rehat musim panas.

Kandungan kursus

Semua mata pelajaran mengambil pandangan perniagaan antarabangsa dan memberi tumpuan kepada isu praktikal dan topik semasa dalam pengurusan serta teori pengurusan utama.

Pelajar akan memilih satu Pathway daripada tiga (Pemasaran, Sumber Manusia atau Kewangan). Semua pelajar Pengurusan Perniagaan Antarabangsa di Dubai akan mengkaji kursus wajib yang sama tanpa mengira Pathway tetapi berpeluang untuk memilih dari pelbagai Pathway bergantung kepada Pathway . Pelajar menjalankan suatu disertasi dalam bidang Pathway pilihan mereka.

Konteks Perniagaan Antarabangsa

Semester 1 (wajib)

Meneroka tindak balas firma terhadap cabaran antarabangsa dengan mengkaji asas strategik, kaedah dan arah strategi antarabangsa. Menguji kedua-dua orang berbilang dan mikro dan menggunakan alat strategik konvensional untuk mengkaji strategi antarabangsa.

Strategi Kompetitif

Semester 1 (wajib)

Mengkaji bagaimana syarikat bersaing dengan membangun dan memahami interaksi dan hubungan antara konsep teori; mengkaji komponen individu model pengurusan strategik dan mempertimbangkan bagaimana syarikat boleh mencapai dan mengekalkan kelebihan daya saing.

Pemasaran

Semester 1 (wajib)

Melihat peranan pemasaran dan penerapannya dalam konteks perniagaan antarabangsa, menonjolkan peranan penting isu kontemporari dalam pemasaran sebagai sebahagian daripada persekitaran global yang semakin kompetitif.

Ekonomi Perniagaan

Semester 2 (wajib)

Menyediakan pengetahuan dan pemahaman tentang prinsip asas dan konsep mikroekonomi dan makroekonomi dan dapat menggunakan pengetahuan dan pemahaman ini dalam analisis pelbagai masalah ekonomi.

Falsafah dan Amalan Penyelidikan

Semester 2 (wajib)

Menyediakan pemahaman tentang proses penyelidikan sains sosial, serta teori dan pendekatan untuk penyelidikan. Membangunkan kemahiran praktikal (iaitu teknik kuantitatif dan kualitatif) dalam analisis data untuk mengubah data mentah menjadi maklumat yang menuntun penilaian pengurusan pemasaran.

Pemasaran Antarabangsa

Semester 2 (wajib)

Kursus ini membangunkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai persekitaran pemasaran dan faktor risiko dalam konteks global dengan mengkaji kesan globalisasi dan struktur antarabangsa mengenai strategi pemasaran, dan juga meneroka dimensi etika pendekatan pemasaran yang semakin meningkat.

Kerjaya

Graduan telah mendapat pekerjaan dalam peranan pengurusan dan operasi yang berbeza-beza dalam:

  • Perakaunan dan kewangan
  • Pemasaran
  • Operasi dan Pengurusan Program

Keperluan bahasa Inggeris

Di mana Bahasa Inggeris bukanlah bahasa pengantar di sekolah menengah, pemohon mestilah menunjukkan kecekapan berbahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 6.5 (dengan semua elemen yang diluluskan pada 6.0 atau ke atas). Pemohon yang telah menamatkan pendidikan menengah dan tinggi perlu menyediakan bukti dokumentari. Sekurang-kurangnya satu tahun pengajian sepenuh masa dalam Bahasa Inggeris akan diperlukan.

Tarikh tutup permohonan

Kampus Dubai kami mengendalikan proses kemasukan sepanjang tahun: sebaik saja satu pengambilan ditutup, kami mula menerima permohonan untuk yang berikutnya. Ia juga mungkin bagi anda untuk menangguhkan tarikh mula anda sehingga satu tahun.

Kebanyakan pelajar memohon 6-10 bulan sebelum pengambilan mereka yang dipilih. Kami boleh menerima permohonan sehingga 3 minggu sebelum permulaan setiap pengambilan tetapi anda perlu ambil perhatian bahawa aplikasi terlambat hampir pasti bermakna kelewatan dalam penyediaan perkhidmatan pentadbiran penting, seperti kad matrikulasi pelajar anda (tanpa anda tidak akan dapat mengakses perpustakaan atau perkhidmatan dalam talian).

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Baca Ringkas