MSc dalam Pengurusan Penerbangan - Separuh masa

Umum

Penerangan Program

Kami bekerja dari jauh dan bersedia untuk menyokong anda dengan sebarang pertanyaan yang anda ada - sila e-mel Brandon di brandon.mclean@portobelloinstitute.ie atau hubungi dia di 01-8920035.
Pasukan penyampaian akademik kami juga bekerja dari jauh dan menyokong pelajar kami untuk melanjutkan pelajaran melalui pembelajaran dalam talian atau untuk memulakan bagi mereka yang baru memulakan perjalanan pembelajaran mereka.

MSc dalam Pengurusan Penerbangan adalah program master inovatif yang memberi tumpuan kepada e-commerce dan e-strategi untuk menguruskan dalam dunia penerbangan. Program ini akan mengembangkan kemahiran kritikal dan praktikal yang diterapkan dalam bidang pengurusan penerbangan. Anda akan dilengkapkan untuk pengurusan dan kepemimpinan dalam sektor penerbangan, yang terdiri dari manajemen operasi, tinjauan dan perencanaan strategik, peraturan dan kepatuhan dan pengurusan keuangan.

Program MSc ini dibina berdasarkan pengetahuan yang diperoleh dari pengajian sarjana dan / atau pembelajaran pengalaman di tempat kerja, serta meletakkan anda dalam kedudukan yang kuat untuk kemajuan kerjaya di sektor ini.

MSc memberi anda peluang untuk memajukan pengetahuan, pemahaman dan praktik profesional anda serta memberi anda platform untuk memajukan kerjaya anda.

Apa yang akan saya pelajari semasa MSc dalam Pengurusan Penerbangan ini?

Semasa program Masters ini, anda akan belajar mengenai sistem dan teknologi penerbangan terkini, memastikan anda mempunyai pengetahuan terkini, dalam sektor yang sentiasa berkembang. Anda akan belajar mengenai konsep e-commerce dalam pengurusan penerbangan dan kesannya era digital terhadap aktiviti strategik syarikat penerbangan dan lapangan terbang. Anda akan belajar mengenai teori Kepimpinan dan Pengurusan Strategik dan seterusnya mengembangkan kemahiran kepemimpinan anda melalui penerapan teori untuk praktik.

Mempelajari pengurusan projek dan mengembangkan keupayaan untuk membuat, mengurus dan menutup projek dengan berkesan adalah kemahiran penting yang dikembangkan semasa program ini. Menggunakan perisian pengurusan projek adalah satu lagi kemahiran utama yang akan anda kembangkan. Anda akan diperkenalkan dengan teori, metodologi dan sumber data yang berbeza yang membolehkan anda memantau dan memahami strategi logistik yang dikembangkan oleh pengeluar global utama dan perantara barangan pengguna.

Meneroka konteks kelestarian, dan bagaimana amalan perniagaan perlu berkembang untuk mencerminkan realiti operasi dalam sistem perdagangan global yang berusaha menerapkan prinsip-prinsip keberlanjutan adalah faedah utama mempelajari program ini. Ini adalah bidang penting untuk meningkatkan pengawasan syarikat penerbangan dan lapangan terbang.

Belajar untuk menilai pelbagai masalah kewangan yang perlu ditangani oleh pengurus syarikat penerbangan untuk memastikan perniagaan yang mampan dalam jangka panjang dan bagaimana menguruskan aspek kritikal pendedahan kewangan negatif yang sering berlaku di sektor ini.

Mengapa saya mesti belajar MSc dalam Pengurusan Penerbangan?

Setelah menamatkan pengajian, anda akan mempunyai pelbagai laluan kerjaya yang tersedia untuk anda, di Ireland dan juga antarabangsa. Anda akan dilengkapkan untuk pengurusan dan kepemimpinan dalam sektor penerbangan, yang terdiri dari pengurusan operasi, tinjauan dan perancangan strategik, peraturan dan kepatuhan dan pengurusan kewangan.

Sebagai siswazah, anda boleh mengembangkan kerjaya yang menarik dalam penyelidikan PhD, perunding Penerbangan, dan syarikat penerbangan dan lapangan terbang utama. Pathways kerjaya lain termasuk bekerja untuk institusi seperti Kawalan Lalu Lintas Udara Nasional dan Lembaga Penerbangan Awam.

Bidang pengurusan penerbangan yang boleh anda jalani termasuk:

 • Pengurusan pengendalian penumpang
 • Pengurusan Operasi Syarikat Penerbangan - di bawah sayap
 • Pengurusan kargo udara
 • Pengurusan penjualan syarikat penerbangan
 • Pengurusan pemasaran syarikat penerbangan
 • Pengurusan hasil
 • Pengurusan Kejuruteraan
 • Pengurusan anak kapal kabin
 • Pengurusan dek penerbangan

Bidang kepakaran penerbangan yang boleh anda gunakan termasuk:

 • Pembiayaan dan perolehan syarikat penerbangan
 • Strategi penerbangan
 • Penjenamaan syarikat penerbangan
 • Sokongan IT syarikat penerbangan
 • Perkhidmatan Perundangan Korporat Syarikat Penerbangan
 • Perolehan syarikat penerbangan

wanderlust

Kelayakan Gained

MSc Aviation Management yang dianugerahkan oleh London Metropolitan University (LMU). Ini diiktiraf sebagai anugerah Tahap 9 pada Kerangka Kelayakan Nasional.

Pelajar berdaftar sebagai pelajar pascasiswazah di London Metropolitan University dan akan menerima kad pelajar yang mengesahkan status pelajar mereka.

Rangka Kerja Kelayakan di Ireland dan UK

Pihak berkuasa kelayakan Ireland dan UK telah bekerjasama dengan inisiatif yang menggalakkan ketelusan, pengiktirafan dan mobiliti kelayakan di antara bidang kuasa masing-masing. Pihak berkuasa kelayakan di UK dan Ireland telah bersetuju dengan kerangka kelayakan yang beroperasi, Brexit tidak akan mempengaruhi perjanjian ini.

Keperluan Kemasukan & Proses Permohonan

Syarat kemasukan

Kemasukan adalah dengan permohonan terus ke Portobello Institute. Anda perlu mempunyai:

 • minimum 2.2 (atau setara) dalam disiplin subjek yang berkaitan

Kursus ini juga terbuka untuk profesional yang sudah bekerja di industri penerbangan yang tidak semestinya mempunyai ijazah sarjana. Walau bagaimanapun, anda mesti mempunyai pengalaman kerja minimum dua tahun di peringkat pengurusan dalam industri. Perkara ini perlu disahkan dengan dua surat rujukan. Anda juga perlu menghantar CV untuk menyokong permohonan anda.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman yang berada di luar spesifikasi ini dan tidak standard, kami ingin menjemput anda untuk wawancara / wawancara Skype untuk perbincangan yang lebih terperinci berkaitan dengan permohonan anda.

Proses permohonan

 • Langkah 1 - Lengkapkan borang tempahan dalam talian.
 • Langkah 2 - Pemohon akan dihubungi untuk pengesahan / bukti untuk memenuhi kriteria kemasukan dan penyertaan akan disahkan.
 • Langkah 3 - Pengesahan tempat akan diberikan kepada pemohon yang segera memenuhi kriteria.

Harap maklum bahawa tempat kursus ini adalah terhad dan tempat hanya disahkan setelah bayaran pengajian diterima. Permohonan awal dinasihatkan.

Struktur Kursus

Semua bahan kursus diadakan di Moodle, yang merupakan platform dalam talian yang mudah digunakan yang akan menyokong kelas anda. Untuk menyelesaikan kursus ini, pelajar mesti mempunyai pengetahuan asas mengenai penggunaan komputer dan mencari di internet untuk tujuan penyelidikan.

137560_pexels-photo-912050.jpeg

Modul & Penilaian Kursus

Matlamat Kursus

Pelajar akan terus membangunkan kemahiran seperti menganalisis secara kritikal dan menyelesaikan masalah dalam konteks membuat keputusan strategik. Wawasan dan praktik industri praktikal memastikan pelajar menyampaikan teori kepada senario kerja kehidupan sebenar.

Program ijazah MSc ini direka untuk menggalakkan interaksi dan sumbangan pelajar dengan mengembangkan keupayaan mereka untuk bekerja secara bebas, dalam mencadangkan dan membangun penyelesaian kepada masalah dengan cara yang sistematik dan berkesan, dan berkomunikasi dengan yakin dan jelas secara bertulis dan secara lisan.

Modul Kursus

Modul disenaraikan di bawah. Tajuk modul dan perincian modul dikemas kini secara berterusan untuk mencerminkan perubahan perundangan dan lain-lain, hasil penyelidikan dan lain-lain oleh itu, ini boleh berubah dari masa ke masa.

Modul Tahun 1 merangkumi:

Projek Penyelidikan Perniagaan (teras, 40 kredit)

Pelajar akan menunjukkan pemahaman mengenai sektor ini dan kepentingan isu-isu di dalamnya melalui analisis, asimilasi dan pentafsiran maklumat dan statistik penting.

E-Dagang untuk Pengurusan Penerbangan (teras, 20 kredit)

Modul ini akan memberi tumpuan kepada konsep e-commerce dalam pengurusan penerbangan dan kesan era digital akan terus berlaku terhadap aktiviti strategik syarikat penerbangan dan lapangan terbang.

E-Sistem dan Teknologi Baru dalam Operasi Penerbangan dan Lapangan Terbang (teras, 20 kredit)

Modul ini menilai bagaimana pengurus dapat menggunakan inovasi dan teknologi baru untuk meningkatkan produktiviti, perkhidmatan pelanggan melalui digitalisasi dan juga bagaimana keberkesanan dan keselamatan latihan dapat ditingkatkan dengan teknologi. Ia juga akan melihat bagaimana teknologi menyediakan syarikat penerbangan dan lapangan terbang dengan kawalan yang lebih baik terhadap pengalaman pelanggan dan cadangan perkhidmatan.

Kaedah Kewangan dan Ramalan untuk Operasi Penerbangan dan Lapangan Terbang (teras, 20 kredit)

Modul ini memperkenalkan penghargaan penting terhadap pengurusan kos syarikat penerbangan sebagai kemahiran pengurusan utama bagi pengurus syarikat penerbangan komersial. Modul ini bertujuan untuk menilai pelbagai masalah kewangan yang perlu ditangani oleh pengurus syarikat penerbangan untuk memastikan perniagaan yang berterusan dalam jangka masa panjang dan bagaimana menguruskan aspek kritikal pendedahan kewangan negatif yang sering berlaku di sektor ini.

Kaedah Penyelidikan untuk Pengurusan Penerbangan (teras, 20 kredit)

Modul ini bertujuan untuk mempersiapkan para pelajar untuk membaca dan menilai secara kritis penyelidikan dalam bidang pengajian yang mereka pilih dan kemudian untuk merancang cadangan penyelidikan untuk projek penyelidikan perniagaan mereka.

Strategi, Kepimpinan dan E-inovasi untuk Pengurus Penerbangan (teras, 20 kredit)

Modul ini bertujuan untuk merangsang kesedaran kritikal dan penerapan teori kepemimpinan utama dan strategi pengurusan pelajar terhadap amalan mereka sendiri dan mengembangkan kemampuan mereka untuk menilai amalan semasa berdasarkan teori akademik yang berkaitan.

Kelestarian dalam Syarikat Penerbangan Global (teras, 20 kredit)

Modul ini akan menangani masalah kritikal bagaimana pemikiran semasa mengenai kelestarian akan memberi kesan kepada perniagaan dan organisasi Penerbangan. Ia akan meneroka konteks keberlanjutan, dan bagaimana amalan perniagaan perlu berkembang untuk mencerminkan realiti operasi dalam sistem perdagangan global yang berusaha menerapkan prinsip-prinsip keberlanjutan.

Logistik Antarabangsa (pilihan, 20 kredit)

Modul ini akan membolehkan pelajar memahami proses sebenar pertukaran barang dan perkhidmatan antara rakan dalam perdagangan global, dan pengaturan logistik dalam syarikat transnasional merentasi sempadan negeri dan wilayah.

Amalan Pengurusan Projek Antarabangsa (pilihan, 20 kredit)

Modul ini menangani aktiviti teras pengurusan projek seperti yang dinyatakan dalam APM BOK versi 7, membuat perbandingan dengan PMBOK dan PRINCE. Pelajar akan mengembangkan kemampuan untuk membuat, mengurus dan menutup projek dengan berkesan, dan menggunakan perisian pengurusan projek.

Memimpin, Mengurus dan Membangunkan Orang (pilihan, 20 kredit)

Modul ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kerangka pengetahuan dan pemahaman yang ketat mengenai pengurusan orang bahawa mereka akan memerlukan apa sahaja tahap kekhususan yang mereka pilih dalam kerjaya mereka di HRM / HRD. Ini bertujuan untuk membiasakan pelajar dengan bukti penyelidikan kontemporari utama mengenai pekerjaan dan pendekatan berkesan untuk praktik HRM dan HRD.

Pemasaran, Komunikasi Pemasaran, dan Operasi (MMCO) (pilihan, 20 kredit)

Modul teras ini merangkumi dimensi utama pengurusan pemasaran, termasuk penelitian pemasaran, strategi pemasaran, komunikasi pemasaran dan pengurusan operasi, dan bagaimana mereka saling terkait.

Yuran Kursus, Pelan Pembayaran Mudah

 • Harga kursus: € 4,795 setiap tahun akademik
 • Yuran Penilaian LMU € 305 dibayar setiap tahun akademik 14 hari sebelum kursus dimulakan.
Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Portobello Institute was established in 1981 and is built on the shoulders of some very wonderful and inspirational individuals. The Institute was originally set up by Delia Lyons and has been continu ... Baca lebih lanjut

Portobello Institute was established in 1981 and is built on the shoulders of some very wonderful and inspirational individuals. The Institute was originally set up by Delia Lyons and has been continuously advanced by her daughter Rebekah Lyons, another forward-thinking and hard-working woman. Baca Ringkas