Budapest adalah salah satu destinasi pelancongan paling menarik di dunia dan jumlah pelancong antarabangsa, serta pelajar, berkembang. Selain dari tapak warisan yang indah dan pemandangan sungai Danube, bandar ini merupakan satu-satunya ibu kota di dunia yang mempunyai banyak mandi terma atau spa, ia dinamakan sebagai City of Design oleh Rangkaian Bandar Kreatif UNESCO, dan bandar ini menawarkan semangat adegan kebudayaan dan kehidupan malam dengan 'baruan merosakkan' yang terkenal di dunia.

Program Pengurusan Pelancongan MSc menggabungkan beberapa kursus, yang direka khusus untuk memberikan pelajar asas yang kukuh dalam perniagaan dan pelancongan global, pemikiran kreatif dan inovasi, serta pengetahuan khusus Budapest. Contohnya, satu kursus memberi tumpuan kepada pelancongan kesihatan global yang digabungkan dengan kajian kes di Budapest dan spa. Kursus pembangunan Kreativiti Kota akan mengkaji bandar-bandar global, tetapi juga status City of Design Budapest dan perkembangan suku kreatif.

Seni pendidikan kreatif adalah nilai teras Universiti kami.

Program MSc dalam program Pengurusan Pelancongan menggabungkan disiplin sejagat seperti pengurusan pelancongan dan pembangunan perniagaan dengan beberapa teras teras bandar rumah METU .

Budapest adalah satu-satunya ibu kota yang merupakan destinasi spa termal dan bandar itu dinamakan sebagai City of Design oleh Rangkaian Bandar Kreatif UNESCO.

MSc dalam Pengurusan Pelancongan adalah hasil kejayaan kerjasama antara METU dan perkongsian industri yang luas dari semua bidang pelancongan, perhotelan, pengurusan acara, industri kreatif dan spa terma.

Program ini meliputi bidang pengetahuan sebagai Produk dan Trend Pelancongan, Pengurusan Destinasi, Pengurusan Hospitaliti, Pengurusan Industri Kreatif, Kajian Kesejahteraan, Pengurusan Spa Thermal dan Perancangan dan Pembangunan Lestari.

Kami menawarkan persekitaran yang menstimulasi dan suasana yang unik yang memotivasi pelajar kami untuk menggunakan pelbagai peluang yang tidak dapat ditandingi dan menerapkan pengetahuan mereka dalam amalan, mencari penyelesaian baru dan inovatif. Persekitaran inspirasi ini menawarkan kunci kepada pemikiran kreatif, yang merupakan salah satu kemahiran yang paling penting dalam pasaran buruh hari ini dan untuk masa depan.

Belajar dengan kami

Jika anda berminat dengan budaya dan destinasi yang berbeza, serta perjalanan dan bahasa. Anda seorang pemikir kreatif yang berminat untuk menjalankan pembelajaran berasaskan projek dan menggunakan pengetahuan teoritis anda untuk kajian kes sebenar. Anda mempunyai minat untuk memimpin dan mengurus destinasi, tarikan atau pekerja dalam sektor pelancongan, budaya, kreatif atau hospitaliti.

Peluang kerjaya

• pengendali pelancongan
• pengurus perniagaan keluarga
• perunding pelancongan atau penasihat
• penganjur acara
• pengurus pelancongan bandar, luar bandar dan daerah majlis perbandaran
• pengurus pelancongan tempatan, serantau dan nasional
• animator
• pengurus yang bekerja untuk kesihatan dan spa kesihatan
• pengurus pertengahan dan tingkat atas hotel
• pengurus tarikan

• Pengurus dalam sektor budaya dan kreatif

Kursus Teras

Dasar Ekonomi; Kaedah Kajian; Ekonomi Mangerial (Perniagaan); Pelancongan Budaya, Kreatif dan Warisan; Pengurusan Pemasaran dan Komunikasi; Reka Bentuk Eksklusif Kreatif; Perundangan dan Institusi Pelancongan; Pengurusan strategik; Kewangan dan Strategi Syarikat; Pengurusan Destinasi Pelancongan; Industri Kreatif; Pelancongan Kesihatan, Kesejahteraan dan Spa; Sistem Kawalan; Sistem Sokongan Keputusan Enterprise dan

KEPERLUAN KEMASUKAN

  • Ijazah Sarjana Muda atau ke atas dalam bidang yang berkaitan
  • Perintah intermediate (B2) Bahasa Inggeris (contoh: IELTS min 6.0)
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Budapest Metropolitan University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,500 EUR
setiap semester untuk pelajar bukan EU; 2 100 € / semester untuk pelajar EU
Deadline
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
End Date

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
End Date

Welcome to Budapest Metropolitan University