MSc dalam Pelancongan dan Pengurusan Acara Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dimaklumi oleh permintaan industri dan pelbagai peluang pekerjaan yang tersedia, program Pelancongan dan Pengurusan Acara Glasgow Caledonian University MSc International menyampaikan pengalaman praktikal dan teknikal yang anda perlukan untuk memaksimumkan peluang yang ditawarkan oleh sektor yang sedang berkembang ini.

Anda akan menikmati pengalaman yang benar-benar antarabangsa dengan peluang untuk rangkaian, sukarelawan dan bekerja di industri dengan ceramah tetamu dari mereka yang mengetuai sektor ini.

Apa yang anda akan belajar

  • Membangunkan persefahaman atau isu dunia sebenar dari perspektif UK dan global, mengenal pasti pengambilan keputusan yang bertanggungjawab dan tingkah laku yang didorong oleh etika
  • Memperoleh kemahiran praktikal melalui dan penempatan industri dan perjalanan lapangan
  • Meningkatkan kemahiran digital pada bidang komunikasi utama seperti pemasaran, pengurusan projek dan persembahan visual

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang menawarkan tawaran bersyarat untuk sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih tinggi daripada yang dinyatakan.

Keperluan kemasukan biasa

UK Honors ijazah 2: 2 atau setaraf

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 5500
  • RUK: £ 5500
  • EU: £ 5500
  • Antarabangsa: £ 12600

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Beasiswa Moffat

Beasiswa Moffat memberikan sokongan kepada pelajar yang mengikuti kerjaya dalam industri perjalanan, pelancongan atau acara. Anugerah sehingga £ 3,600 disediakan kepada pelajar yang mengikuti program ini di GCU. Tarikh tutup permohonan untuk biasiswa ini ialah 28 Julai 2018 pada 5 petang. Maklumat lanjut

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018 . Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa yang baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan induksi dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Pengajaran dan penyelidikan

Kami komited untuk melengkapkan graduan kami untuk memenuhi cabaran ekonomi yang semakin global, berasaskan ilmu pengetahuan, memastikan mereka yang terbaik ditempatkan untuk mencapai pekerjaan.

Pasukan Peristiwa, Sukan dan Pelancongan terdiri daripada pensyarah dan penyelidik aktif yang menerbitkan jurnal akademik dan menyumbangkan bab untuk menyunting jilid buku dalam bidang pengajian tertentu. Program-program ini didorong oleh pandangan bahawa terdapat perbezaan penting yang berkaitan dengan arah masa depan industri acara, sukan dan pelancongan di Scotland, UK dan di seluruh dunia.

Pelajar kami juga mendapat manfaat daripada kuliah tetamu oleh pakar industri dan lawatan lapangan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Baca lebih lanjut

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Baca Ringkas