MSc dalam Logistik dan Pengurusan Rantaian Bekalan

Umum

Penerangan Program

Bawa kerjaya anda ke peringkat seterusnya dalam salah satu profesi yang paling cepat berkembang. Belajar untuk menguruskan rantaian logistik dan bekalan untuk meningkatkan daya saing di skala global.

Butiran kursus

 • Tarikh mula seterusnya: 27 Januari 2020
 • Tarikh akhir permohonan: 20 Januari 2020
 • Tempoh: dua tahun (sambilan)
 • Format: dalam talian, dengan acara tatap muka pilihan
 • Jumlah bayaran untuk kursus dua tahun: £ 9,400

Mengapa MSc ini?

Hull bangga kedudukannya dalam rangkaian logistik dan rangkaian bekalan UK, dengan industri makanan dan pembuatan yang berkembang pesat dan pelabuhan utama yang berkaitan dengan laluan perdagangan global.

Pertubuhan global bertaraf dunia seperti Apple, Amazon, dan Nike memahami peranan logistik dan pengurusan rantaian bekalan yang berkesan untuk mengekalkan kejayaan berdaya saing, inovasi, dan kepimpinan pasaran. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa rantaian bekalan tersebut mempunyai permintaan yang besar untuk pengurus rantaian bekalan bertaraf dunia.

Hull University Business School telah memberi respons kepada permintaan global ini dengan merekabentuk ijazah sarjana dalam talian di Logistik dan Pengurusan Rantaian Pembekalan, yang menangani cabaran arena perniagaan kompetitif hari ini.

Menganalisa kajian kes dunia nyata, dengan pilihan untuk menghadiri acara tatap muka, Anda akan memiliki kesempatan untuk menguasai kerumitan rantai penawaran global dan hubungan yang saling terhubung di antara para pemangku kepentingan yang berbeda.

Adalah menjadi matlamat kami apabila selesai, anda akan mendapat wawasan strategik dan pemikiran besar tentang perdagangan, perdagangan, dan perkapalan antarabangsa untuk memimpin organisasi anda untuk berjaya.

Apa yang anda pelajari

Untuk makanan, pakaian, penjagaan kesihatan, pengangkutan dan hampir setiap segi kehidupan moden, kita bergantung pada rantaian bekalan. Program ini bertujuan untuk memperkasakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang pengurusan logistik dan rantaian bekalan dengan meningkatkan pengetahuan mereka tentang kepentingan dan peranannya sebagai sumber kelebihan daya saing.

 • Menjadi pemimpin reflektif dan profesional logistik dan pengamal pengurusan rantaian bekalan, dilengkapi dengan kemahiran untuk menangani cabaran ekonomi perniagaan global.
 • Mengembangkan pandangan mendalam ke dalam amalan terbaik dalam kaedah pengurusan logistik dan bekalan rantaian bekalan, alat dan teknik.
 • Lengkapi diri anda dengan keupayaan dan kecekapan operasi dan strategik yang maju dalam pengurusan logistik dan pengurusan rantaian kontemporari.
 • Rangkaian dengan profesional yang berpikiran sama dan pengalaman nilai kepelbagaian, cabaran pandangan dunia alternatif, dan pentingnya menjadi komunikator yang kompeten.
 • Menguasai, secara kritis dan mencerminkan, kerumitan rantaian bekalan global moden, menguruskan hubungan yang saling berkaitan di antara pihak berkepentingan dan rangkaian bekalan yang berbeza.

Modul kursus

Anda mengkaji modul wajib berikut.

Sistem Logistik dan Prinsip Rantaian Pembekalan (30 kredit)

Dalam modul ini, anda akan mendapat pemahaman mengenai prinsip dan amalan pengurusan logistik dan rantaian bekalan serta peranan interaktif mereka dalam sesebuah organisasi. Menganalisis rantai bekalan kehidupan sebenar, strategi dan kerumitan keputusan pengurusan yang terlibat, belajar bagaimana memanfaatkan pengetahuan baru anda untuk mencapai kelebihan daya saing.

Analisis Rantaian Bekalan dan Membuat Keputusan (30 kredit)

Memperoleh pemahaman mengenai teknik membuat keputusan yang terlibat dalam proses perancangan rantaian bekalan, membentuk asas teori dan praktikal untuk analisis dan pemodelan anda. Dalam modul ini, anda akan membangunkan penyelesaian inovatif kepada masalah dunia sebenar seperti yang anda periksa peranan dan prestasi pengurusan maklumat dan teknologi berkaitan dalam rantaian bekalan.

Strategi untuk Logistik Perniagaan Lestari (30 kredit)

Kemapanan boleh menjadi kualifikasi penting dalam memenangi perniagaan. Modul ini akan membekalkan anda dengan wawasan utama mengenai bagaimana untuk meningkatkan keuntungan melalui penghapusan sisa. Anda akan meneroka pengurusan operasi kontemporari kerana ia terpakai kepada pelbagai organisasi, dan belajar bagaimana untuk menunjukkan bagaimana teori dan teknik utama pengurusan logistik dan operasi dapat disatukan dengan berjaya untuk mencapai pembangunan mampan.

Reka Bentuk Rangkaian dan Logistik Global (30 kredit)

Logistik dan pengurusan rantaian bekalan adalah satu kawasan yang, dengan sifatnya, mempunyai prospek dan jangkauan global, dengan kebanyakan pengamal logistik berurusan dengan pelbagai isu antarabangsa. Modul ini akan mendedahkan anda kepada dimensi antarabangsa pengangkutan, perolehan, pengedaran, logistik dan pengurusan rantaian bekalan yang membolehkan anda menangani isu-isu khusus untuk reka bentuk rangkaian dan logistik global.

Disertasi (60 kredit)

Untuk disertasi anda, anda akan mempunyai pilihan untuk menghasilkan sama ada disertasi akademik atau laporan projek perniagaan yang diterapkan. Ini adalah peluang yang berharga untuk membina dan mengintegrasikan pengetahuan yang diperoleh daripada modul sebelumnya dengan kemahiran penyelidikan dan pengurusan projek yang akan menyediakan anda untuk kerumitan pasaran kerja global. Anda juga akan berpeluang membentangkan penyelidikan anda pada persidangan pelajar pasca siswazah, jadual waktu yang dibenarkan.

Bagaimana anda dinilai

Semua penilaian untuk kursus ini adalah berdasarkan kursus dan dihantar secara dalam talian. Prestasi anda dalam kursus akan dinilai menerusi pelbagai kaedah termasuk:

 • tutor yang berterusan dan maklum balas rakan sebaya;
 • cabaran aktiviti dan forum perbincangan kumpulan;
 • kerja bertulis, termasuk kajian kes, laporan dan esai.

Syarat kemasukan

 • Ijazah minimum 2: 2 Kepujian atau pengalaman bersamaan antarabangsa dan / atau profesional yang bersesuaian.
 • Skor IELTS 6.0 (dengan minimum 5.5 dalam setiap kemahiran) jika bahasa pertama anda bukan Bahasa Inggeris (atau kelayakan bahasa Inggeris yang lain yang diterima oleh Universiti Hull).

Prospek kerjaya

Program ini telah direka sebagai tindak balas kepada permintaan pasaran pekerjaan. Lulusan MSc Logistik dan Pengurusan Rantaian Bekalan sering memasuki kerjaya seperti:

 • Pengurus rantaian bekalan / perancang / pengurus risiko
 • Pengurus perkenalan produk baru
 • Pengurus operasi global
 • Pengurus runcit
 • Pengurus logistik antarabangsa
 • Perancang permintaan / pengeluaran
 • Pengurus akaun utama
 • Pengurus perkhidmatan strategik
 • Penganalisa perniagaan
 • Pengurus bekalan jenama global
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which w ... Baca lebih lanjut

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which we're renowned. Plus the flexibility of studying online. Baca Ringkas