MSc dalam Logam dan Kewangan Tenaga

Umum

Penerangan Program

Kursus ini merangkumi topik seperti kajian deposit mineral, geologi petroleum, kejuruteraan mineral, perakaunan, teknik matematik dalam kewangan, dan pengurusan projek.

Ijazah ini dijalankan bersama oleh Jabatan Sains dan Kejuruteraan Bumi dan Sekolah Perniagaan Imperial College.

Ia meliputi kajian deposit mineral, penilaian sumber, kejuruteraan petroleum asas dan geologi petroleum, kejuruteraan mineral dan metalurgi ekstraktif, perakaunan, teknik matematik dalam kewangan, penilaian projek dan kewangan, pengurusan projek, dan pasaran dan bekalan.

Anda akan diperkenalkan kepada konsep-konsep teknikal dan geologi utama yang berkaitan dengan projek-projek petroleum, serta menerima pengenalan kepada kewangan kuantitatif, perakaunan dan pengurusan strategik dalam konteks prinsip-prinsip teknikal yang digunakan khusus untuk projek-projek mineral dan tenaga.

Program pengajian

Pada bulan Mac, anda akan menyertai modul Pusat Pengembangan Profesional mengenai penilaian dan pembiayaan projek mineral, yang memberikan gambaran keseluruhan eksekutif mengenai banyak isu teknikal dan kewangan utama yang diliputi oleh kursus MSc. Ini membolehkan anda memahami bagaimana komponen-komponen yang berlainan dalam kursus itu saling berkait dan mendapatkan perspektif bebas tentang relevannya apa yang telah anda pelajari dari perwakilan lain.

Lawatan ke sekurang-kurangnya 10 hari ke kawasan penambangan aktif, pemprosesan hiliran logam dan mineral, dan pembangunan tenaga akan diatur untuk minggu ketiga dan keempat musim panas. Ini adalah komponen utama kursus ijazah, yang memberikan pengalaman pertama dari semua aspek industri pengekstrakan. Ia juga menguatkan penggunaan praktikal bahan teori yang diliputi dalam dua istilah pertama.

Anda akan bersedia untuk perancangan dan pelaksanaan projek penyelidikan anda dengan latihan kelas dalam teknik dan perkembangan terkini dalam bidang kewangan, sains dan kejuruteraan, dan oleh laporan lawatan bebas anda. Semasa program pengajaran formal, anda akan digalakkan untuk mengenal pasti topik-topik minat tertentu dengan tujuan untuk membangunkan asas untuk disertasi anda.

Kenalan dengan profesional yang bekerja di logam, tenaga dan organisasi kewangan menerusi lawatan dan modul pembangunan profesional yang berterusan juga memberi peluang kepada anda untuk mendapatkan latihan dalam sektor perlombongan, minyak dan gas atau komuniti perbankan pelaburan yang dapat membantu generasi anda projek penyelidikan. Bekerja pada projek penyelidikan dilaksanakan antara bulan Julai dan September.

Akreditasi profesional

Kursus ini diiktiraf secara profesional oleh Institut Bahan, Mineral dan Perlombongan.

Mencapai ijazah yang diiktiraf profesional menunjukkan kepada majikan bahawa anda telah mencapai standard yang kompeten diiktiraf oleh industri. Ia juga membawa pengiktirafan antarabangsa terhadap kelayakan anda, yang amat berguna untuk pelajar bersiap untuk kerjaya di luar negara.

Perjanjian akreditasi kami dengan Institut Bahan, Mineral dan Perlombongan diperbaharui setiap 5 tahun, dan perjanjian semasa berjalan antara 2017 dan 2022.

Struktur

Modul-modul yang ditunjukkan adalah untuk tahun akademik semasa dan tertakluk kepada perubahan bergantung kepada tahun kemasukan anda.

Sila ambil perhatian bahawa kurikulum kursus ini sedang dikaji semula sebagai sebahagian daripada proses keseluruhan Kolej untuk memperkenalkan struktur modular piawai. Akibatnya, kandungan dan struktur penilaian kursus ini mungkin berubah untuk tahun kemasukan anda. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda menyemak halaman kursus ini sebelum menyelesaikan permohonan anda dan setelah menyerahkannya kerana kami akan bertujuan untuk mengemas kini halaman ini sebaik sahaja sebarang perubahan telah disahkan oleh Kolej.

Ketahui lebih lanjut tentang keadaan terhad yang mungkin perlu kami ubah atau berkaitan dengan kursus kami, jenis perubahan yang mungkin kami buat dan bagaimana kami akan memberitahu anda mengenai perubahan yang telah kami buat.

Modul teras

 • Perakaunan
 • Pemodelan Aliran Tunai
 • Derivatif
 • Disertasi
 • Metalurgi Extractive
 • Pengurusan Pelaburan dan Portfolio
 • Pengurusan Projek, Pasaran dan Bekalan
 • Matematik untuk Kewangan
 • Penilaian dan Kewangan Projek Logam dan Tenaga
 • Pengajian Deposit Mineral
 • Kejuruteraan Mineral (Perlombongan)
 • Kejuruteraan Petroleum
 • Geologi Petroleum
 • Penilaian Sumber
 • Pengurusan strategik

Lawatan sambil belajar

 • Lawatan ke Afrika Selatan
 • Perjalanan Wessex

129013_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpgHelloquence / Unsplash

Pengajaran dan penilaian

Mengajar

 • Papan hitam (Sains Bumi dan Kejuruteraan)
 • Disertasi
 • E-learning
 • Lawatan sambil belajar
 • Kuliah interaktif
 • Tugasan berasaskan kesusasteraan
 • Persembahan oleh penyumbang luar
 • Hub Komunikasi Pelajar (Sekolah Perniagaan)
 • Latihan sindiket dan bermain peranan
 • Penyampaian rakaman video

Penilaian

 • Kerja kursus
 • Latihan sindiket (kerja kelompok)
 • Lembaran penilaian terperinci dari perjalanan lapangan
 • Disertasi (kedua-dua cadangan dan sekeping selesai)

Jadual waktu kursus

Kursus ini intensif dan dijalankan selama hampir setahun penuh, bermula pada awal bulan Oktober dan berakhir pada pertengahan bulan September.

Ia terdiri daripada pengajaran berasaskan kelas formal dengan kelas praktikal dan seminar dalam musim luruh dan musim bunga.

Syarat kemasukan

Kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia dan mempertimbangkan semua pemohon secara individu.

Keperluan akademik minimum

Keperluan minimum kami ialah 2.1 darjah kejuruteraan, sains fizikal atau ekonomi dengan komponen matematik yang besar.

Pengalaman yang sesuai, walaupun tidak penting, akan menjadi kelebihan.

Kelayakan antarabangsa

Kami juga menerima pelbagai kelayakan antarabangsa.

Keperluan akademik di atas adalah untuk pemohon yang memegang atau yang sedang berusaha ke arah kelayakan UK.

Untuk panduan lihat Indeks Negara kami, sila maklum bahawa piawaian yang disenaraikan di sini adalah minimum untuk kemasukan ke Kolej , dan tidak secara khusus Jabatan ini .

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan mengenai kemasukan dan piawaian yang diperlukan untuk kelayakan yang anda pegang atau sedang belajar maka sila hubungi pasukan kemasukan yang berkaitan.

Keperluan bahasa Inggeris (semua pemohon)

Semua calon mesti menunjukkan tahap minimum kemahiran berbahasa Inggeris untuk masuk ke Kolej.

Untuk kemasukan ke kursus ini, anda mesti memenuhi keperluan Kolej standard dalam kelayakan bahasa Inggeris yang sesuai. Untuk butiran gred minimum yang diperlukan untuk mencapai keperluan ini, sila lihat keperluan bahasa Inggeris untuk pemohon pascasiswazah.

Yuran pengajian dan pembiayaan

Tahap yuran pengajian yang anda bayar adalah berdasarkan status yuran anda, yang kami menilai berdasarkan undang-undang kerajaan UK.

Yuran pengajian (Rumah dan pelajar EU)

Kemasukan 2020

£ 23,000 setahun

Yuran dikenakan pada tahun kemasukan ke Kolej dan bukan tahun pengajian.

Kecuali jika dinyatakan sebaliknya, bayaran untuk pelajar kursus yang berlangsung lebih dari satu tahun akan meningkat setiap tahun dengan jumlah yang dikaitkan dengan inflasi, termasuk untuk pelajar sambilan pada program modular. Ukuran inflasi yang digunakan akan menjadi nilai Indeks Harga Runcit (RPI) pada bulan April tahun kalendar di mana sesi akademik bermula misalnya nilai RPI pada bulan April 2020 akan dikenakan untuk yuran bagi tahun akademik 2020-2021.

Yuran pengajian (pelajar luar negeri dan pulau)

Kemasukan 2020

£ 37,250 setahun

Yuran dikenakan pada tahun kemasukan ke Kolej dan bukan tahun pengajian.

Kecuali jika dinyatakan sebaliknya, bayaran untuk pelajar kursus yang berlangsung lebih dari satu tahun akan meningkat setiap tahun dengan jumlah yang dikaitkan dengan inflasi, termasuk untuk pelajar sambilan pada program modular. Ukuran inflasi yang digunakan akan menjadi nilai Indeks Harga Runcit (RPI) pada bulan April tahun kalendar di mana sesi akademik bermula misalnya nilai RPI pada bulan April 2020 akan dikenakan untuk yuran bagi tahun akademik 2020-2021.

Kerjaya

MSc kami dalam Logam dan Kewangan Tenaga menghasilkan graduan yang dilengkapi untuk mengejar kerjaya dalam penilaian teknikal dan kewangan tenaga semulajadi dan projek sumber mineral. Kursus ini menawarkan latihan berkaitan mineral tradisional secara langsung berkaitan dengan kerjaya dalam industri mineral.

Program ini bertujuan untuk meningkatkan peluang kerjaya dalam perkhidmatan kewangan dan industri petroleum.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

A community of problem-solvers dedicated to finding innovative solutions to the world's biggest challenges. Imperial College London is a world top ten universities with an international reputation for ... Baca lebih lanjut

A community of problem-solvers dedicated to finding innovative solutions to the world's biggest challenges. Imperial College London is a world top ten universities with an international reputation for excellence in teaching and research. Baca Ringkas