MSc dalam Kimia Alam Sekitar

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Kimia Alam Sekitar membahas cabaran global hari ini yang disebabkan oleh peningkatan perindustrian dan pengeksploitasian sumber semula jadi. Pencemaran tidak terhad kepada satu kompartemen (udara, tanah, atau air), tetapi mempengaruhi keseluruhan ekosistem dan sering mempunyai dimensi politik yang besar. Kunci pengurusan sumber lestari masa depan, ramalan kesan semasa, dan pembersihan yang berhemah dari tapak yang tercemar lalu adalah pemahaman yang kukuh terhadap Kimia Alam Sekitar.

Profil Program Sarjana

Dalam program sarjana dua tahun, anda belajar menangani cabaran kimia alam sekitar global dengan pengetahuan, kemahiran, dan pengalaman dari perspektif berorientasikan aplikasi dan kuat antara disiplin. Selain dari pemahaman utama proses dalam udara, tanah, dan air, subjek termasuk kimia organik dan organik, mikrobiologi, toksikologi, analisis ekosistem, dan interaksi manusia-alam sekitar. Tutorial dalam kumpulan kecil membolehkan pengalaman secara langsung mengenai teknik analisis terdahulu dalam kumpulan penyelidikan individu dan perkembangan pemikiran dan kreativiti berorientasikan penyelesaian. Anda dilatih dalam refleksi kritis, abstraksi, dan argumen logik serta komunikasi lisan dan tulisan. Persepsi yang berbeza terhadap cabaran alam sekitar oleh pelajar dari negara-negara yang berbeza pada peringkat pembangunan yang berbeza dan dengan latar belakang budaya dan sosioekonomi yang berbeza diintegrasikan untuk mempertajam pemahaman konteks antarabangsa.

Bidang Pekerjaan

Permintaan pakar pakar dalam bidang kimia alam sekitar akan terus berkembang dengan peningkatan perindustrian dan ketergantungan global dan integrasi yang semakin ketat. Graduan kami akan mempunyai pelbagai peluang kerjaya yang menarik di sektor akademik, dalam industri (pakar dan perunding syarikat-syarikat nasional dan antarabangsa, ketua-ketua makmal, pengasas syarikat) dan sektor awam (konsultasi dasar, kerjasama pembangunan). Peluang pekerjaan yang sangat baik juga tersedia di negara-negara membangun dan negara berkembang memandangkan peningkatan perindustrian dan permintaan kepakaran.

Syarat Kemasukan

Pelajar mesti memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains (BSc) dengan sekurang-kurangnya 20 mata ECTS dalam fizik, biologi, atau kimia, 20 mata ECTS dalam sains alam sekitar, dan gred keseluruhan sekurang-kurangnya 2,5 pada skala penggredan Jerman. Perintah berbahasa Inggeris yang bertulis dan bertulis (bersamaan dengan CEFR langkah B2 atau lebih tinggi) adalah wajib.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Baca lebih lanjut

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Baca Ringkas