Dari keselamatan negara ke privasi komunikasi peribadi, kelancaran masyarakat dan ekonomi bergantung pada keselamatan rangkaian komputer. Dengan pelanggaran keselamatan berpotensi membiayai berjuta-juta syarikat, pakar-pakar yang berkemahiran tinggi yang boleh memberikan perlindungan dicari di seluruh dunia. Teknologi sentiasa membangun dan isu-isu keselamatan juga, menjadikannya satu khusus yang mencabar dan cepat berkembang.

Mengapa belajar Keselamatan Rangkaian MSc dan Ujian Pen di Middlesex?

Pelajar dalam program ini akan mendapat pemahaman mengenai kepentingan asas rangkaian komputer, dan keselamatan sistem komunikasi dalam sesebuah organisasi. Mereka akan belajar untuk melibatkan pengurusan dan pengguna dalam kesedaran, membuat keputusan dan pelaksanaan berkaitan dengan keselamatan rangkaian dan ujian pen.

Pelajar akan membangunkan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menganalisis risiko keselamatan dalam sistem komunikasi dan mencadangkan atau merangka penyelesaian; untuk menilai ancaman baru untuk pengesahan, kerahsiaan dan privasi, dan melaksanakan penyelesaian untuk memerangi mereka; untuk membuat reka bentuk keselamatan berfungsi untuk sistem komunikasi dan melaksanakannya dengan jayanya; dan mereka akan memperoleh kemahiran untuk menguji keupayaan sistem untuk menahan risiko sambil menjalankan analisis ujian dan melaksanakan pengurusan keselamatan.

Kursus ini menawarkan keseimbangan teori, kemahiran praktikal dan pengalaman praktikal untuk membolehkan pelajar membangunkan pengetahuan yang kukuh dan keupayaan analisis untuk memudahkan pembangunan intelektual dan profesional mereka.

Kandungan kursus

Ijazah Sarjana dalam Keselamatan Rangkaian MSc dan Ujian Pen memberikan anda pemahaman yang mendalam tentang risiko keselamatan dalam talian, langkah-langkah yang diperlukan untuk memastikan data dihantar dan disimpan dengan selamat dan langkah-langkah yang boleh diambil bukan sahaja untuk mencegah pelanggaran tetapi untuk meminimumkan kerosakan jika ia berlaku.

Terdapat tujuh modul wajib termasuk modul kaedah penyelidikan yang melengkapkan projek bebas anda. Ini adalah sebahagian utama kursus ini, bernilai satu pertiga daripada keseluruhan markah anda, di mana anda menghasilkan satu penyelidikan asli yang berkaitan dengan industri - sama ada menggunakan teknologi yang sedia ada atau yang sedang muncul untuk menyelesaikan masalah praktikal, atau memperluaskan pemahaman teoritis mengenai teknologi baru .

Anda akan merekabentuk, menganalisis dan membina sistem keselamatan, aplikasi perisian dan perkakasan, menjadi akrab dengan konfigurasi sistem yang berlainan di makmal kami dan belajar memilih langkah dan aplikasi yang sesuai untuk rangkaian. Urus niaga selamat, langkah pengesahan, kriptografi dan teknik penyulitan, pengesanan pencerobohan, ujian penembusan, firewall, AAA dan banyak lagi yang diliputi semasa ijazah sarjana.

Kursus ini juga melihat reka bentuk dan pembinaan rangkaian, dan sistem pengaturcaraan dan operasi secara umumnya, serta isu undang-undang, etika dan profesional. Di samping kepakaran anda dalam subjek anda, kursus ini akan meningkatkan matematik, penyelesaian masalah, kerja berpasukan, komunikasi, pengurusan masa dan kemahiran kritikal.

Penerangan Modul

  • Senibina dan Mekanisme Keselamatan
  • Ujian Penembusan dan Forensik
  • Rangkaian Komputer dan Penyelarasan
  • Sistem Operasi dan Alam Sekitar Aplikasi
  • Keselamatan Siber dan Peraturan Perundangan
  • Keselamatan dan Perkhidmatan Rangkaian
  • Kemahiran Penyelidikan dan Komunikasi Projek
  • Projek Pasca Siswazah dalam Komunikasi Komputer

Penilaian

Setiap modul dinilai menerusi kombinasi kursus dan / atau kursus individu, persembahan dan peperiksaan yang tidak kelihatan atau sekeping kursus utama. Secara umum, komponen kursus setiap modul menyumbang 30% -50% daripada gred modul, sementara peperiksaan yang tidak kelihatan 50% -70% bergantung kepada jenis modul. Projek Pasca Siswazah dalam Komunikasi Komputer, yang dijalankan pada akhir program, memberi peluang kepada pelajar untuk menunjukkan secara praktikal pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh dari program ini secara keseluruhan, termasuk pembelajaran dan penyelidikan diri sendiri pelajar.

Syarat kemasukan

Untuk diterima untuk belajar pada kursus Rangkaian Komputer MSC dan Kursus Pengujian Pen, biasanya kita memerlukan graduan dengan gelar kehormatan yang baik, atau kelayakan yang setara, dalam mata pelajaran yang sesuai. Kami juga mempertimbangkan calon yang mempunyai kelayakan yang relevan dan individu yang berpengalaman minimum tiga tahun. Mereka yang tidak mempunyai kelayakan formal perlu menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan keupayaan untuk belajar di peringkat pasca siswazah.

Keperluan bahasa Inggeris

Anda mesti mempunyai kecekapan dalam bahasa Inggeris. Keperluan Bahasa Inggeris yang paling biasa untuk pelajar antarabangsa ialah IELTS 6.5 (dengan gred minimum 6.0 dalam keempat komponen), atau setara. Jika anda tidak pasti sama ada anda memenuhi syarat minimum sila hubungi pejabat kemasukan kampus Malta.

Program diajar dalam:
  • English
Tarikh Akhir Kemaskini November 23, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
10,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date