MSc dalam Kepintaran Buatan Gunaan dan Analisis Data

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dunia lebih didorong oleh data daripada sebelumnya, dan sementara kemahiran analitik, digital, sains data, dan kecerdasan buatan sangat diminati, bekalannya masih sangat terhad. Terdapat kekurangan pakar dalam sains data dan kecerdasan buatan dan kekurangan kepakaran ini bermaksud, pada masa ini, hanya sebilangan kecil syarikat yang benar-benar dapat memanfaatkan sepenuhnya potensi set data mereka dan mengubahnya menjadi kelebihan daya saing.

Program MSc baru ini telah dirancang sebagai tindak balas kepada kekurangan pakar Kecerdasan Buatan (AI) dan pakar Analisis Data (DA) di UK. Ini akan memberi anda kemahiran dan wawasan profesional yang anda perlukan untuk melancarkan karier di sektor yang pelbagai dan berkembang pesat ini.

Enam puluh £ 10,000 biasiswa akan ditawarkan kepada pelajar Home / EU / International * yang menghadiri program ini, sebagai sebahagian daripada pelaburan bernilai £ 1.4 juta oleh Office for Students (OfS), Department for Culture, Media and Sport (DCMS), Office for Artificial Intelligence dan sumbangan industri.

* Sila periksa kriteria kelayakan.

Program ini akan memberi anda pemahaman yang diterapkan mengenai Kecerdasan Buatan dan Analisis Data. Program ini sesuai untuk pemohon dari semua latar belakang dan tidak memerlukan pengetahuan teknikal sebelumnya . Anda akan mengembangkan kemahiran teknikal yang relevan yang anda perlukan sebagai sebahagian daripada program ini.

Kemahiran teknikal yang akan anda kembangkan merangkumi pengetahuan mengenai Python, R, Julia, Weka, AWS, MS Azure, SAS, SPSS, dan Excel. Kemahiran insaniah bukan teknikal, pengembangannya adalah kunci keberhasilan jangka panjang anda dalam mana-mana industri, termasuk membuat keputusan berdasarkan data, pemikiran kritis, kecerdasan perniagaan dan keusahawanan, dan komunikasi, kerja berpasukan dan kemahiran kepemimpinan.

Anda akan berpeluang untuk penempatan industri berbayar selama 3 bulan sebagai sebahagian daripada program ini, memberikan anda pengalaman di dunia nyata yang sangat berharga dan peluang untuk membangun hubungan industri.

Kemahiran intelektual dan kebolehkerjaan anda akan terus dikembangkan melalui akses ke program pengembangan profesional Career Booster kami. Di samping itu, kurikulum yang dicadangkan akan memberi anda peluang untuk mendapatkan sijil profesional melalui AWS Academy dan SAS.

Anda akan lulus sebagai pemodel dan jurubahasa data yang berkeyakinan, kreatif, giat, bebas, dapat memilih alat AI dan DS yang sesuai untuk masalah praktikal tertentu dan melakukan analisis empirikal yang masuk ke dalam membuat keputusan berdasarkan data.

Akreditasi profesional

Kami bangga menjadi ahli kumpulan perniagaan elit untuk memegang pentauliahan tiga Equis, AMBA dan AACSB, yang sering disebut sebagai "Triple Crown".

Pelajar akan berpeluang untuk mengembangkan kemahiran intelektual mereka lebih jauh dan meningkatkan prospek kebolehkerjaan mereka melalui lencana mikro yang tersedia melalui kandungan SAS dan kandungan Perkhidmatan Web Amazon. Ini adalah sijil yang diiktiraf oleh industri yang tidak ternilai yang mempersiapkan anda untuk lebih banyak tanggungjawab pekerjaan - mereka akan membuka pintu kepada pelbagai pilihan pekerjaan dan anda boleh menggunakannya di mana sahaja di dunia.

SAS adalah salah satu perisian analisis data standard industri terkemuka di dunia, yang digunakan sebagai sebahagian daripada gelar ini untuk melatih pelajar. SAS adalah salah satu rakan strategik kami. Mereka adalah penyokong agar pelajar kami memperoleh sijil dengan perisian, yang digunakan secara meluas dalam dunia perniagaan, sebagai sebahagian daripada program ini.

Semua pelajar akan berpeluang mendapatkan sijil profesional dengan program AWS Academy dari Amazon Web Services, sebagai sebahagian daripada program ini. Sebagai ahli AWS Academy, University of Bradford akan membantu pelajar menjadi mahir dan diperakui dalam penggunaan teknologi AWS dan bersedia untuk bergabung dengan tenaga kerja cloud dinamik.

Syarat kemasukan

Ijazah Kepujian UK 2: 2 (atau lebih tinggi), atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya di antarabangsa, dalam mana-mana subjek yang berkaitan dengan STEM atau bukan STEM. Pengalaman kerja tidak diperlukan.

Pelajar yang matang akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes. Pemohon dengan kelayakan bukan ijazah juga akan dipertimbangkan yang mempunyai pengalaman kerja yang relevan (minimum 3 tahun sepenuh masa) dan akan dinilai berdasarkan temu ramah.

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 6.0 secara keseluruhan, tanpa sub-ujian kurang dari 5.5.

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat IELTS, anda boleh mengambil kursus Bahasa Inggeris di University of Bradford .

Apa yang anda akan belajar

Kurikulum yang dicadangkan (tertakluk kepada pengesahan) merangkumi kajian mengenai:

 • Pembelajaran Mesin
 • Data besar
 • Analytics Visual
 • Analisis Data Kerajaan
 • Analisis Data dalam Penjagaan Kesihatan
 • Pemasaran digital
 • AI Selamat, Pengurusan Projek
 • Perundingan Pengurusan
 • Keusahawanan dan Inovasi
 • Membangunkan Kemahiran Kepimpinan Perniagaan

Sokongan kerjaya

Universiti ini komited untuk membantu pelajar membangun dan meningkatkan kebolehpasaran dan ini merupakan sebahagian daripada banyak program. Sokongan pakar boleh didapati sepanjang kursus dari Career and Employability Services termasuk bantuan untuk mencari kerja sambilan semasa belajar, penempatan, kerja bercuti dan kekosongan siswazah. Pelajar digalakkan untuk mengakses sokongan ini pada peringkat awal dan menggunakan sumber yang luas di laman web Kerjaya.

Membincangkan pilihan dengan penasihat pakar membantu menjelaskan perancangan melalui meneroka pilihan dan kemahiran penapisan memburu pekerjaan. Dalam kebanyakan program kami, terdapat input langsung oleh Penasihat Pembangunan Karir ke dalam kurikulum atau melalui bengkel yang diatur secara khusus.

Program AWS Academy dari Amazon Web Services (AWS)

School of Management telah menyertai program AWS Academy di seluruh dunia yang berprestij dari Amazon Web Services (AWS). Semua pelajar akan diberi peluang untuk meningkatkan kemahiran kerja mereka, membantu menjadikan mereka bersedia untuk dunia pekerjaan.

AWS Academy adalah program global yang menyediakan akses kepada institusi pendidikan ke kandungan pengkomputeran awan untuk menyokong pembelajaran pelajar di tempat kerja digital yang kompetitif. Sebagai ahli AWS Academy, University of Bradford akan membantu pelajar menjadi mahir dan diperakui dalam penggunaan teknologi AWS dan bersedia untuk bergabung dengan tenaga kerja cloud dinamik.

Semua pelajar akan berpeluang untuk mendapatkan sijil profesional dengan kemahiran yang diperoleh melalui kandungan AWS Academy, yang disampaikan oleh kakitangan Universiti yang mendapat pengiktirafan AWS Academy.

Prospek kerjaya

Program ini telah dirancang untuk membolehkan anda sebagai lulusan untuk melancarkan atau meningkatkan kerjaya dalam sektor kecerdasan buatan dan / atau sains data, serta memberi anda kemahiran yang anda perlukan untuk bekerja dalam perundingan yang berkaitan atau memulakan perniagaan teknologi baru.

Peluang kerjaya merangkumi (tetapi tidak terhad kepada):

 • Kepintaran buatan dan profesional sains data
 • Penganalisis siswazah
 • Penganalisa perniagaan
 • Perunding analisis
 • Perunding teknologi
 • Penganalisis pemasaran digital
 • Pengurus pandangan digital
 • Mulakan perniagaan teknologi baru
Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Baca lebih lanjut

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Baca Ringkas