MSc dalam Fizik

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Jabatan fizik Bar-Ilan University telah dirasmikan pada tahun 1955 oleh pelajar Albert Einstein. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, ia telah melabur usaha yang hebat dalam menyerap para penyelidik muda yang bersemangat yang menumpukan diri kepada projek inovatif. Pengkhususan termasuk nanoteknologi, fizik kuantum, spintronics, bio-fizik, optik kuantum, mekanik statistik dan banyak lagi. Di samping itu, jabatan itu merancang untuk membuka pakar astrofizik dalam masa terdekat. Pelajar, melalui bimbingan yang hangat dan peribadi, dilatih bukan sahaja untuk kerjaya akademik tetapi juga untuk penempatan dalam jawatan berteknologi tinggi; Kajian teoretikal turut bersesuaian dengan latihan R & D di jabatan fizik Bar-Ilan.

Program Pengajian Ijazah Sarjana Merangkumi Melaksanakan Penyelidikan Dan Penyerahan Tesis Tertulis. Tempoh Pengajian: 2 Tahun. Kursus Pengajian. Fizik.

Program pengajian ijazah Sarjana termasuk menjalankan penyelidikan dan mengemukakan tesis bertulis.

Tempoh pengajian: 2 tahun.

Tel AvivAdam Jang / Unsplash

Kursus Pengajian

  • Fizik
  • Biofisika

Bidang penyelidikan ditentukan secara individu oleh penyelia pelajar.

Keperluan Pendahuluan

  • Untuk kursus pengajian Fizik: Ijazah Sarjana Muda dalam Fizik dengan purata gred sekurang-kurangnya 80%.
  • Untuk kursus pengajian Biofisika: Ijazah Sarjana Muda Biofizik dengan purata gred sekurang-kurangnya 80%. Pemegang Ijazah Sarjana Muda dalam Fizik, Kimia atau Sains Hayat boleh diterima dengan kajian-kajian pelengkap yang akan ditentukan berdasarkan trek pengkhususan penyelidikan.

Semua pemohon dalam semua trek diperlukan untuk mencari penyelia di kalangan ahli fakulti jabatan dan memilikinya menandakan namanya pada borang pengawasan sebelum diterima untuk pengajian.

Penerimaan ke jabatan bersyarat pada penyampaian sijil perubatan yang mengesahkan kecergasan untuk belajar di jabatan, termasuk penyertaan dalam makmal. Sijil ini hendaklah dikemukakan tidak lewat daripada pada hari pendaftaran program pengajian. Pelajar Bar-Ilan yang mendaftar untuk kajian ijazah Sarjana dengan serta-merta selepas menamatkan pengajian ijazah Sarjana Muda, tanpa gangguan, dikecualikan daripada mengemukakan sijil sedemikian.

Kuota Jam Dan Seminar

13 jam tahunan, termasuk penyertaan dalam kursus wajib (mengikut kursus pengajian) dan seminar lanjutan.

Penyertaan dalam kolokium jabatan dalam semua tahun pengajian adalah wajib.

Pengetahuan Bahasa

Bahasa Inggeris untuk Ijazah Sarjana.

(Untuk butiran mengenai pemeriksaan peperiksaan, tahap kursus yang akan ditentukan dan kriteria pengecualian bagi mereka yang berhak - lihat bab Pengenalan).

Arahan Untuk Menulis Tesis

Lihat peraturan Jawatankuasa Ijazah Sarjana dalam bab Pengenalan.

Peperiksaan akhir

Peperiksaan akhir akan berdasarkan kepada tesis dan bibliografi yang menjadi asas bagi penyelidikan.

Pengajian Yahudi

Berdasarkan keperluan am untuk Ijazah Sarjana (lihat bab Pengenalan).

Cadangan penyelidikan mesti diserahkan pada akhir tahun pertama pengajian

Untuk butiran tambahan hubungi:

Hayarkon Street @ Yom KippurYoav Aziz / Unsplash

Bahagian Antarabangsa

Bar-Ilan University

Ramat-Gan, Israel 5200002

Cara memohon

1. Hantar Permohonan

Masuk ke Portal Pemohon Online BIUInternational, dan isikan borang permohonan anda.

Anda dikehendaki membayar yuran permohonan ₪ 400 yang tidak boleh dikembalikan setiap kali anda memohon.

2. Hantar Transkrip & Diploma

Pemohon mesti menghantar salinan transkrip rasmi dan sijil diploma / matrikulasi sekolah tinggi mereka. Pelajar dalam tahun akhir pengajian mereka boleh menghantar transkrip separa, dan diterima sebagai penerimaan transkrip dan diploma akhir mereka.

Walaupun proses keputusan boleh dipercepat dengan memuat naik salinan digital dokumen-dokumen yang diperlukan di Portal Pemohon, salinan asal mesti dihantar terus ke pejabat kami.

3. Hantar Skor Ujian

Markah dari SAT, ACT, atau Psychometric, diperlukan untuk kemasukan, dan mesti dihantar terus dari agensi penguji. Pelajar yang telah mengambil peperiksaan yang sama berkali-kali, hanya akan mendapat skor terbaik mereka.

4. Memuatkan ID & Foto Pasport

Pemohon mesti memuat naik atau menghantar salinan fotokopi halaman pertama pasport mereka atau Teudat Zehut, dan 2 "x2" baru-baru ini, foto bersaiz pasport sendiri.

Dokumentasi Tambahan

Bergantung pada sejarah dan status akademik anda, anda mungkin dikehendaki menghantar maklumat tambahan berikut.

Skor TOEFL

Pelajar yang belajar di sekolah menengah bukan berbahasa Inggeris dikehendaki mencetak skor 134 pada bahagian Bahasa Inggeris Psychometric, atau menyerahkan skor TOEFL yang bersamaan.

Transkrip Kolej

Pemohon yang telah mengambil bahagian dalam program akademik sekolah pasca-sekolah (Yeshiva, Seminary, Year Gap, Mechina, College), hendaklah menghantar satu salinan transkrip ini.

Pendaftaran Sekolah Tinggi

Pemohon yang masih berdaftar di Sekolah Menengah / Sekolah Menengah hendaklah mempunyai sekolah mereka mengemukakan surat yang mengesahkan fakta ini.

116345_109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Bar-Ilan University, founded in 1955, was one of the first comprehensive research universities to be established in Israel. From 70 students to 17,000, its milestone achievements in the sciences and ... Baca lebih lanjut

Bar-Ilan University, founded in 1955, was one of the first comprehensive research universities to be established in Israel. From 70 students to 17,000, its milestone achievements in the sciences and humanities have made an indelible imprint on the landscape of the nation. The university has 8 faculties: Jewish Studies, Medicine, Engineering, Law, Life Science, Exact Sciences, Social Sciences, and Humanities. These faculties are active partners in national science and technology initiatives. Baca Ringkas