MSc dalam Fizik Lanjutan

Umum

Penerangan Program

Program Fizik Lanjutan kami bertujuan untuk melengkapkan anda dengan kemahiran utama yang anda perlukan untuk pekerjaan dalam industri, perkhidmatan awam atau penyelidikan akademik.

Menggambarkan kekuatan penyelidikan dan kepakaran dari Jabatan Fizik Loughborough, program Advanced Physics MSc menggabungkan modul wajib dalam superkonduktiviti dan nanosains dengan pilihan yang termasuk pengkomputeran kuantum dan fizik keadaan pepejal.

Matlamat Fizik Advanced MSc adalah untuk melengkapkan anda dengan kemahiran utama yang diperlukan untuk pekerjaan dalam industri, perkhidmatan awam atau penyelidikan akademik. Anda akan meneroka modul yang sangat pelbagai yang membolehkan anda menggunakan dan menyampaikan pengetahuan anda tentang Sains Bahan melalui pembangunan esei projek individu, di mana anda akan mempertimbangkan satu aspek fizik tertentu dan memperoleh pengalaman dalam menjalankan penyelidikan pakai asal.

Projek penyelidikan anda akan ditumpukan kepada salah satu daripada beberapa bidang fizik moden termasuk superkonduktiviti suhu tinggi, semikonduktor terahertz dan elektronik superkonduktor, pengkomputeran kuantum dan metamaterial kuantum, dan fizik keadaan yang melampau.

Kami secara konsisten diberi nilai sebagai 30 jabatan sains UK teratas dalam jadual liga kebangsaan. 70% daripada penyelidikan kakitangan kami dinilai sebagai 'terkemuka dunia' atau 'antarabangsa yang sangat baik' (REF 2014).

Kemudahan eksperimen termasuk pemendapan laser berdenyut, mikroskopi daya atom, penyebaran Raman dan pembelauan X-Ray. Observatori jabatan kami mempunyai teleskop Meade equatorially-mount 16 inci dan peralatan astronomi lain.

Apa yang membuat program ini berbeza?

 • Dihantar oleh ahli-ahli terkenal di peringkat antarabangsa
 • Pelbagai kemudahan eksperimen
 • Memperoleh pengetahuan pakar di canggih fizik moden

Siapa yang patut belajar program ini?

Program Ijazah Fizik Lanjutan kami adalah untuk anda jika anda sedang mencari peluang untuk menerapkan pemahaman anda terhadap prinsip-prinsip asas kepada penyelesaian masalah khusus dan terperinci yang berkaitan dengan bidang aktiviti penyelidikan semasa.

Syarat kemasukan

Ijazah kehormat (2: 2 atau ke atas) atau kelayakan di luar negara yang bersamaan dalam sains atau kejuruteraan, atau pengalaman profesional yang sesuai.

Keperluan Bahasa Inggeris

Semua pemohon untuk masuk ke Universiti Loughborough mestilah mempunyai kelayakan dalam Bahasa Inggeris sebelum mereka boleh dimasukkan ke mana-mana kursus atau program, sama ada bahasa pertama mereka adalah bahasa Inggeris atau tidak.

IELTS: keseluruhan 6.5 dengan minima 6.0 dalam setiap komponen.

Apa yang akan anda pelajari

Anda akan meneroka modul yang sangat pelbagai, menggabungkan modul wajib dalam superkonduktiviti dan nanosains dengan modul pilihan yang merangkumi pengkomputeran kuantum dan fizik keadaan pepejal.

Modul

Mekanik Fizik Lanjutan kami merangkumi pelbagai topik; untuk memberi anda penguji yang kami telah berkembang pada beberapa modul teras yang berkaitan dengan program ini dan kaedah penilaian khusus yang berkaitan dengan setiap modul.

Modul wajib

 • Kaedah Matematik untuk Sains Interdisipliner (15 kredit)
 • Superconductivity and Nanoscience (15 credits)
 • Kaedah Penyelidikan dalam Fizik (15 kredit)
 • Projek Penyelidikan (90 kredit)

Modul pilihan

 • Teknik Penciptaan dalam Fizik Pepejal Negeri (15 kredit)
 • Maklumat Kuantum (15 kredit)
 • MATLAB sebagai Bahasa Pemrograman saintifik (15 kredit)
 • Teknik Penciptaan Lanjutan (15 kredit)
 • Pengkomputeran Kuantum (15 kredit)
 • Fizik Sistem Kompleks (15 kredit)

Prospek kerjaya masa depan

Lulusan Fizik kami sangat dicari dan bekerja dalam pelbagai industri dan peranan.

Majikan pilihan bagi graduan kami termasuk Kementerian Pertahanan, DSTL, BAE Systems, BP, Rolls Royce dan Tenaga Pintar dalam peranan seperti Penganalisis Perniagaan, Fizik, Pengurus Teknikal dan Pedagang Kewangan. Pelajar lain telah pergi ke peringkat pengajian di peringkat PhD.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Loughborough University's School of Science, home to the Departments of Chemistry, Computer Science, Mathematical Sciences, Physics and the Mathematics Education Centre.

Welcome to Loughborough University's School of Science, home to the Departments of Chemistry, Computer Science, Mathematical Sciences, Physics and the Mathematics Education Centre. Baca Ringkas