Memimpin sebuah syarikat adalah satu cabaran yang rumit, biarkan ia menjadi perusahaan kecil atau yang besar atau organisasi dalam sektor awam. Menguruskan mana-mana daripada mereka memerlukan pakar dalam menganalisis, merancang, memimpin, menyelesaikan konflik dan masalah, mengekalkan aliran kerja.

Kami membentangkan pendekatan ini kepada pelajar kami, supaya mereka dapat menangani semua bidang pengurusan perniagaan, dan menjadi pemimpin perusahaan yang benar, semuanya pada tahap profesional.

PROGRAM DIPERLUKAN UNTUK INDIVIDU YANG

adalah kreatif, penyelesaian masalah yang baik, bertujuan untuk inovasi, dan bersedia menghadapi cabaran. Kami tidak sabar-sabar untuk penerapan orang-orang yang gigih, komited, dan bekerjasama semasa bekerja dalam kumpulan.

MATA PELAJARAN TERAS

Subjek: Teori Pengurusan dan Organisasi; Ekonomi (Pengurusan) Pengurusan; Sistem Sokongan Keputusan; Pengurusan strategik; Pengurusan Inovasi dan Pengetahuan; Sistem Kawalan; Pengurusan Perubahan dan Krisis

Subjek untuk pengkhususan perundingan pengurusan: Struktur dan Operasi Agensi Kaunseling; Kaedah dan Teknik Kaunseling; Pengurusan Projek Kaunseling; Perundingan Teknik dan Penyelesaian Konflik

SPESIALISASI

Perundingan Pengurusan

PROSPEK KERJAYA

  • perunding pengurusan
  • Pengurus projek
  • ahli perniagaan
  • pengurus perniagaan sendiri
  • Pengurus perniagaan

Kelayakan seperti yang dinyatakan dalam sijil ijazah

Ahli ekonomi dalam Pengurusan dan Kepimpinan.

Ketua program

András Krémer, PhD

RAKAN-RAKAN

Dewan Perniagaan dan Industri Budapest, MTA GB - Jawatankuasa Kerja Pengurusan Pengetahuan dan Komunikasi, Sekolah Hungarian untuk Sains Organisasi, Persatuan Krisis dan Pengurus Perubahan Kebangsaan

"Saya pada mulanya datang ke Metropolitan untuk ijazah ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan. Selepas 3 tahun dan setengah tahun yang berjaya dan menyelesaikan Ijazah Sarjana Muda saya, pengalaman saya di sini mendorong saya untuk kembali dan belajar untuk program Master saya dalam Kepimpinan dan Pengurusan. Bersama dengan fakta bahawa Metropolitan mempunyai reputasi yang cukup dalam media untuk menjadi salah satu universiti swasta terbaik di Hungary, sekolah itu telah membuka jalan untuk menghasilkan olahragawan bertaraf dunia, kakitangan media, dan profesional komunikasi pemasaran. Persekitaran mesra, guru-guru yang penuh perhatian dan profesional, kelas akademik dan aktiviti-aktiviti akademik yang terbaik telah membuat keputusan lebih mudah untuk meneruskan pelajaran saya di sini. Metropolitan adalah benar-benar pintu masuk pelajar ke benua dan dunia pada umumnya, dengan tawaran untuk belajar di luar negara dalam sempadan Eropah melalui program ESN atau di seluruh dunia melalui AIESEC. Sekolah ini terus berkembang maju dan meletakkan keperluan pelajar terlebih dahulu.

Begitu juga dengan saya, saya harap ramai pelajar akan datang dan diilhamkan oleh kreativiti. "

Tapiwa Munashe Christiana Kainga, pelajar Program Pengurusan dan Kepimpinan MA dari Zimbabwe.

" Budapest Metropolitan University adalah salah satu universiti swasta terbesar dan paling penting di Hungary, yang mengandungi pelbagai program pendidikan baik di peringkat sarjana dan tuan. Bagi pelajar, METU terletak di sebuah kota yang berbilang budaya yang merangkumi pelajar hampir dari semua di dunia ini dianggap sebagai persekitaran antarabangsa yang penting, yang memberi manfaat kepada pelajar dalam berkongsi pengalaman dan kerjasama antarabangsa dengan rakan sekerja dalam aktiviti harian.

Selepas permulaan pengajian saya dalam program "Pengurusan dan Kepimpinan" tuan, saya bertemu dengan sekumpulan profesor dan pengajar yang cemerlang yang bekerjasama dengan kami dengan cara yang luar biasa dalam usaha untuk menyampaikan pengalaman mereka kepada kami dan untuk menjadikan proses pendidikan menarik dan menyeronokkan dengan menggunakan kaedah teknologi terkini dan cara akademik di Eropah. Bagi program Pengurusan dan Kepimpinan, ia dianggap sebagai permulaan yang terbaik untuk saya dalam kerjaya masa depan saya yang saya ingin bekerja sebagai pengurus projek, yang merupakan lompatan kualitatif dalam kerjaya saya sebagai Perancang Bandar, dari peringkat teknikal ke peringkat pengurusan dan cara mengendalikan perniagaan anda sendiri. Kami mengkaji banyak bahan pengajaran yang berguna dan asas dalam bidang pengurusan (contohnya Inovasi dan Pengetahuan Pengurusan, Pengurusan Strategik dan Pengurusan dan Teori Organisasi. Kajian saya di Metropolitan University adalah pengalaman yang menarik dan bermanfaat dan peristiwa penting dalam kehidupan profesional saya. mengesyorkan bahawa sesiapa yang ingin belajar di persekitaran pembelajaran antarabangsa yang terkenal untuk menyertai Budapest Metropolitan University . "

Mostafa Abdelmalek Mahmoud Hawash, Dari Mesir, pelajar Program Pengurusan dan Kepimpinan MA kami dari Zimbabwe.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Budapest Metropolitan University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,500 EUR
setiap semester untuk pelajar bukan EU; 2 100 € / semester untuk pelajar EU
Deadline
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
End Date

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
End Date

Welcome to Budapest Metropolitan University