MSc International Business

Umum

Penerangan Program

Menguasai masa depan anda dalam Perniagaan Antarabangsa

 • Memperoleh pengalaman praktikal dan penerapan perniagaan global.
 • Sokongan berdedikasi untuk membina rancangan perniagaan anda sendiri.
 • Modul pilihan untuk menyesuaikan program dengan minat anda.

MSc International Business adalah program yang fleksibel yang direka untuk pelajar bercita-cita tinggi yang ingin melancarkan kerjaya global. Anda akan dilengkapi dengan kemahiran praktikal untuk membangunkan strategi yang berkesan untuk menyelesaikan isu-isu dunia sebenar dan dapat menggunakan konteks global untuk pelbagai perniagaan, di mana sahaja di dunia yang anda pilih untuk bekerja.

Anda akan disokong oleh pengarah program dalam membangunkan pelan perniagaan anda sendiri sebagai ganti disertasi, memupuk kemahiran perniagaan praktikal dan diterapkan, memastikan anda menonjol dalam pasaran siswazah yang kompetitif.

Sebagai sebahagian daripada perjalanan pembelajaran anda, anda akan menghadiri bengkel pakar yang diajarkan oleh para akademik antarabangsa terkemuka mengenai isu-isu yang berkaitan dengan perniagaan antarabangsa, globalisasi dan kemampanan. Anda juga akan meneroka perniagaan antarabangsa dari pelbagai disiplin dan perspektif pemegang kepentingan dari Pemasaran dan Ekonomi ke Perakaunan dan Kewangan, melengkapkan anda dengan kemahiran dan pengetahuan untuk memasuki pelbagai kerjaya apabila anda lulus.

Struktur program

Program ini tersedia untuk belajar 12 bulan sepenuh masa selama tiga syarat dan berasaskan Universiti sepanjang masa ini. Komponen yang diajar dalam program ini disampaikan dalam dua istilah pertama, meninggalkan istilah ketiga dan kebanyakan musim panas untuk penyelidikan, menulis dan menyerahkan rancangan perniagaan anda. Program ini secara keseluruhan berjalan dari September hingga September.

Semasa program ini, anda akan mempelajari modul berjumlah 180 kredit.

Sila ambil perhatian bahawa struktur program mungkin tertakluk kepada perubahan.

Program ini dibahagikan kepada unit pengajaran yang dipanggil modul yang diberikan sejumlah 'kredit'. Penarafan kredit modul adalah berkadar dengan jumlah beban kerja, dengan 1 kredit bersamaan dengan nominal 10 jam kerja.

Pembelajaran dan pengajaran

Program pengajian pasca siswazah kami menggunakan pelbagai kaedah pengajaran termasuk kuliah, seminar dan tutorial.

Ceramah

Matlamat kuliah adalah untuk memberi anda maklumat tentang idea-idea yang menjadi pusat kepada modul dan membantu anda dalam membangun pemahaman anda tentang idea-idea yang rumit. Banyak bahan pengajaran untuk kuliah disediakan kepada anda secara elektronik untuk mengiringi nota yang anda ambil semasa kuliah. Kuliah diberikan oleh pelbagai ahli kakitangan, termasuk profesor utama, yang mengintegrasikan penemuan penyelidikan terkini mereka ke dalam pengajaran yang anda terima. Pensyarah tetamu, termasuk ahli industri, juga menyumbang kepada beberapa modul.

Seminar dan tutorial

Seminar dan tutorial melibatkan penerokaan yang mendalam tentang isu-isu yang diliputi dalam kuliah serta memberikan anda peluang untuk membincangkan pelbagai konsep dan teori dan menerima maklum balas mengenai tugas bertulis anda.

Penilaian

Modul dinilai melalui gabungan kerja kumpulan, kerja kursus, kerja projek dan peperiksaan; bobot setiap komponen ini akan berubah mengikut keperluan akademik modul. Peperiksaan biasanya diadakan pada akhir modul, pada Januari dan Mei / Jun.

Syarat kemasukan 2020

 • A 2: 2 ijazah (50%) dengan kepujian dalam mana-mana disiplin dari universiti yang diiktiraf.
 • IELTS (Akademik) Skor Keseluruhan 6.5. Tidak kurang dari 6.0 dalam mana-mana bahagian.
 • TOEFL IBT * Skor keseluruhan 90 dengan skor minimum 21 untuk penulisan, 21 untuk mendengar, 22 untuk membaca dan 23 untuk bercakap.

Pelajar antarabangsa

Jika anda seorang pelajar antarabangsa, sila lawati halaman kesetaraan antarabangsa kami untuk membolehkan anda melihat apakah kelayakan akademik yang ada memenuhi keperluan kemasukan kami.

Kerjaya

Program yang fleksibel dan inovatif ini telah direka untuk pelajar yang bercita-cita tinggi yang ingin melancarkan kerjaya di seluruh budaya antarabangsa dan dapat menerapkan konteks global untuk pelbagai perniagaan, di mana sahaja di dunia yang mereka pilih untuk bekerja.

Sebagai sebahagian daripada pengalaman pembelajaran anda, anda akan menghadiri bengkel praktikal pakar yang melengkapi anda dengan pengetahuan dan kemahiran untuk menangani masalah dunia sebenar.

Graduan boleh melihat untuk bekerja dalam pelbagai peranan termasuk:

 • Pengarah Perniagaan Antarabangsa
 • Pemasaran dan Perundingan Strategi
 • Pengurus Perolehan dan Pembelian
 • Penganalisis Perniagaan dan Perdagangan
 • Pengurus Jenama
 • Pengurus sumber manusia

Kerjaya Kewangan dan Pemasaran

Program ijazah ini mempersiapkan anda untuk pelbagai peranan yang berkaitan dengan komunikasi pemasaran dalam dunia perkhidmatan kewangan yang berdaya saing, yang terdiri daripada: Aktuari, Insurans, Peraturan

Dengan dengan teliti memilih modul pilihan anda, anda boleh mula membuat pengkhususan untuk meningkatkan kebolehpasaran anda dan mencapai status Graduate Gateway dari CIM atau Peniaga Bertauliah Banker dari CBI.

Majikan yang berpotensi termasuk:

 • Pembekal perkhidmatan kewangan - sering berbilang rakyat seperti Hiscox, Oliver Wyman, Willis, Swiss Re, Mercer
 • Pelbagai kumpulan antarabangsa yang mempelbagaikan perkhidmatan kewangan (misalnya pasar raya seperti Sainsbury atau Tesco)
 • Organisasi pakar mengikut sektor (Risiko, Insurans) dan negara (contohnya Ping An Insurance Group di China)
 • Peraturan - dikendalikan oleh pengawal selia tertentu di setiap negara, seperti FCA di UK

Graduan dari program ini telah mendapat peranan dalam pelbagai organisasi termasuk China Merchant Bank, HSBC, Prestige, Bank Pembangunan China, Kewangan Korporat ZAI, dan Red Bull.

Kerjaya kami

Membangunkan kemahiran dan prospek kerjaya anda

The University of Exeter Business School menyediakan pelbagai sokongan untuk membantu anda mengembangkan kemahiran yang menarik kepada majikan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Exeter, in the south-west of the UK, is one of the top universities in the world. Our two locations in Exeter and Cornwall offer beautiful campuses in vibrant communities and are ide ... Baca lebih lanjut

The University of Exeter, in the south-west of the UK, is one of the top universities in the world. Our two locations in Exeter and Cornwall offer beautiful campuses in vibrant communities and are ideal environments in which to study and live. Baca Ringkas