MSc International Agribusiness

Agrobisnis - memahami, berhubung, berinovasi. Bentuk masa depan industri dalam pergolakan dan perubahan.

Dari ladang ke garpu - sektor makanan dan perniagaan agribisnis antarabangsa mempunyai potensi besar untuk pertumbuhan dan inovasi. Terdapat keperluan yang hampir pasti untuk pembentuk dan pembina yang berpengalaman untuk memanfaatkan peluang ini.

Dalam program ini, kami menggabungkan kepakaran teknikal dan teori dengan perkaitan praktikal yang tinggi dan kebolehgunaan. Memahami perniagaan agribisnis antarabangsa dan saling hubungan antara sektor dan bidang perniagaan akan menjadi penting untuk kejayaan organisasi dan peribadi. Bukan sahaja menerima organisasi rangkaian masa depan tetapi juga merangkumi perubahan dan potensi yang ditawarkannya.

Program ini memberi tumpuan kepada menguasai perubahan dan ketidakpastian, membuka saluran untuk kejayaan dan inovasi.

Program ini adalah FIBAA yang diakreditasi dan GISMA Business School sedang menunggu kelulusan negara akhir.119836_31-Agribusiness2.jpg

Siapa Program ini?

Program ini direka untuk profesional muda yang ingin meninggalkan tanda mereka dalam perniagaan agribisnis antarabangsa. Ia direka untuk individu yang bercita-cita tinggi yang ingin mencapai kecemerlangan dalam peranan dan tetapan rentan, membawa bersama pengetahuan dan kepakaran dari pelbagai bidang.

Pengalaman perniagaan yang terdahulu adalah kemestian dan akan menjadi manfaat utama bagi kumpulan pelajar.

Kenapa GISMA ?

 • Sekolah perniagaan butik - pendekatan khusus kepada pelajar
 • Akreditasi AMBA sejak tahun 2011 dengan beberapa rakan kongsi bertauliah yang hanya mendapat 1% daripada sekolah perniagaan elit dunia
 • Program dengan kedudukan global teratas - MIB menduduki tempat ke-20 di dunia oleh Economist pada tahun 2017
 • Kohort pelajar antarabangsa dengan lebih daripada 40 kebangsaan yang diwakili
 • Biasiswa, pelan pembayaran yang fleksibel dan diskaun awal burung disediakan
 • Lokasi pusat bandar yang sempurna di Berlin
 • Kelas Jerman percuma dan 100% dalam bahasa Inggeris

Kenapa Jerman?

 1. Jerman mempunyai kadar pengangguran terbaik ke-2 di EU, pada 3.4% *
 2. Gred 4 Graduan Terbaik bermula pada £ 40,650 di Eropah, dengan pertumbuhan ekonomi **
 3. Jerman adalah pilihan paling popular untuk pelajar antarabangsa yang ingin belajar di Eropah; Ia diiktiraf untuk pendidikan berkualiti tinggi dan anda boleh mengalami ini dengan GISMA ***.
 4. Berlin, ibukota Jerman adalah modal permulaan teknologi Eropah
 5. Berlin adalah bandar kedua terbesar di EU dan mempunyai pemandangan perniagaan yang berkembang maju, menawarkan pelbagai peluang pekerjaan untuk profesional muda dan graduan.

Jerman terkenal dengan sejarahnya yang kaya dalam budaya dan seni, menawarkan pelajar pengalaman antarabangsa yang memperkaya sambil menggabungkan pendidikan bertaraf dunia dari institusi rakan kongsi peringkat dunia kami.

* Statista

** Perniagaan Insider

*** Menurut statistik dan data dari monitor ICEF.

Apa yang akan anda pelajari?

 • Anda mendapat gambaran keseluruhan rantaian nilai lengkap dalam perniagaan perniagaan - dari ladang hingga garpu!
 • Anda bersedia menghadapi cabaran agribisnis dalam peralihan.
 • Anda mempunyai pengetahuan mendalam dan kemahiran konsep organisasi dan pengurusan moden untuk syarikat-syarikat operasi antarabangsa dalam industri makanan pertanian.
 • Anda tahu mengenai inovasi semasa, contohnya dari pemprosesan produk tumbuhan dan haiwan kepada potensi teknologi e-dagang dan teknologi blockchain.
 • Anda telah mendapat pemahaman sistemik dan menyeluruh mengenai perniagaan pertanian.
 • Anda sedar akan kesan perubahan yang berlaku akibat teknologi digital mengenai masyarakat, perniagaan, budaya, dan individu.
 • Anda dapat melalui pengetahuan akademik dan alat praktikal, untuk mengarahkan impak ini untuk menubuhkan individu dan organisasi untuk berjaya.

Arah Kerjaya

Apabila menamatkan program ini, anda telah membina pengetahuan khusus anda dan kini dapat membawa pendekatan holistik ke bidang perniagaan agribisnis antarabangsa.

Anda dilengkapi dengan baik untuk mengambil langkah seterusnya dalam organisasi yang lebih besar dan antarabangsa dan mengambil tanggungjawab dalam semua peranan yang berkaitan dengan perniagaan.

Pembayaran Fleksibel

GISMA menawarkan pelan pembayaran yang fleksibel yang membolehkan anda menyebarkan kos yuran program anda di tiga rangkap.

Di samping itu, anda boleh memilih untuk ansuran bulanan. Diskaun disediakan. Deposit sebanyak € 2,000.00 diperlukan untuk bermula.

Keperluan Kursus

 • Ijazah Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana atau setara dengan purata gred yang baik dalam ekonomi, geografi, agronomi, sains pertanian atau ijazah yang setara (sila bincangkan setara negara dengan perunding program anda);
 • Pengalaman kerja yang berkaitan dengan 2 tahun selepas ijazah akademik yang pertama;
 • Penguasaan Bahasa Inggeris: IELTS 6.5 atau setaraf;
 • CV;
 • Kenyataan Motivasi 500 perkataan;
 • Laluan kemasukan tidak standard tidak tersedia. Sila dapatkan penjelasan mengenai syarat kemasukan kelayakan dengan pasukan kemasukan kami.

Badan Penganugerahan / Diperakui oleh

 • GISMA
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh GISMA »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 22, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Apr. 2020
Duration
18 - 36 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
18,600 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Apr. 2020
Tarikh tutup permohonan

Apr. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

From Farm to Fork - MSc International Agribusiness