MSc In Sport - Sukan dan Pengurusan Acara Antarabangsa

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Program pengajian tinggi terkemuka yang didedikasikan untuk industri sukan

Dibuat 20 tahun lalu, Sukan Antarabangsa

Kekuatan program ini terletak pada keupayaannya melatih para pengurus sejajar dengan keperluan pasaran yang sangat spesifik dan menuntut ini, berikutan kepakarannya yang unik di persimpangan undang-undang pemasaran dan sukan acara.

  • 90% daripada graduan mencari pekerjaan dalam tempoh 6 bulan selepas tamat pengajian.
  • € 35,000 gaji tahunan purata.
  • 500 alumni di seluruh dunia.
  • 30 syarikat rakan kongsi.

Kenapa pilih program ini?

Kepakaran akademik dan profesional yang dual

  • Guru-penyelidik yang pakar dalam industri sukan profesional.
  • Profesional industri yang diiktiraf membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang berbeza dan dicari di pasaran pekerjaan.

Fokus pada pembelajaran pengalaman

  • Bengkel dan persidangan profesional yang diiktiraf dalam industri perniagaan sukan.
  • Akses kepada dan sokongan dari rangkaian pemangku kepentingan (ATP, WTA, UEFA, Sportfive, Vinci Stadium, OM, Oreca, RCT, MHR, CNM, NBA, Uhlsport, Generali, BNP Paribas, PSG, Sporsora, dll.).

Latihan peribadi

Sukan profesional adalah persekitaran yang sangat menarik dan memerlukan sokongan dan bimbingan daripada orang dalam industri. Itulah sebabnya semua pelajar kami mendapat manfaat daripada latihan peribadi dengan eksekutif kanan dari syarikat Sport Carrière, yang membantu mereka menyempurnakan projek profesional mereka dan membina rangkaian peribadi mereka.

CSR-driven

  • Kurikulum ini merangkumi pemasaran dan strategi peristiwa yang berkaitan dengan sebab.
  • Kursus dan lawatan bertema (misalnya: lawatan Allianz Riveria di Nice, stadium eko-stadium pertama Perancis, bengkel sukan Asasi).

Beasiswa

Di KEDGE, kami percaya bahawa kebimbangan pendanaan tidak boleh menghalang pelajar daripada mengakses pilihan mereka.

Kami menyedari bahawa mengambil ijazah memerlukan motivasi serta komitmen peribadi dan kewangan. Untuk membantu anda membuat jalan sendiri ke arah kerjaya impian anda, sekolah menawarkan pelbagai biasiswa kepada pelajar antarabangsa yang bercita-cita tinggi dan berbakat.

Siapa yang boleh memohon Biasiswa?

Hanya pelajar bukan Perancis yang memohon kepada BBA Antarabangsa kami, MSc Specialized kami dan kepada Master of Management kami Program Ecole Grande layak mendapat biasiswa tersebut. Pelajar pertukaran tidak layak mendapat biasiswa ini.

Biasiswa Burung Awal

Permohonan yang diterima semasa tempoh Diskaun Awal Burung secara automatik akan diberikan diskaun 10% ke atas yuran pengajian . Untuk layak, pelajar mesti menyerahkan semua dokumen yang diperlukan untuk permohonan mereka sehingga 28 Februari 2019 pada join.kedge.edu.

Walaupun diskaun awal burung boleh dimanfaatkan dengan biasiswa merit.

Beasiswa Merit

Pelajar berbakat secara akademik boleh memohon biasiswa merit: Biasiswa Pencapaian atau Biasiswa Kecemerlangan Akademik . Untuk menyokong permohonan mereka, calon-calon ke Beasiswa Merit perlu memberikan pernyataan motivasi dan bukti pencapaian akademik mereka.

Kedua-dua Merit Beasiswa didedikasikan untuk pelajar yang berbakat. Permohonan anda akan dinilai pada dua kriteria: gred yang diperoleh semasa wawancara anda dengan pasukan akademik kami dan wawancara dan rekod akademik (IPK, GMAT, GRE, dll.).

Untuk menyokong aplikasi mereka, pelajar diharapkan dapat memberikan pernyataan motivasi dan bukti kecemerlangan akademik atau pencapaian kurikulum tambahan.

Biasiswa Pencapaian

Diskaun 15% ke atas yuran pengajian

Biasiswa Kecemerlangan Akademik

Diskaun 20% ke atas yuran pengajian

Beasiswa berdasarkan merit adalah tidak kumulatif (hanya satu merit-beasiswa yang boleh diberikan setiap pelajar) tetapi boleh terkumpul dengan Early Bird Scholarship hingga 28 Februari 2019.

Biasiswa Kristen Hoey - ISLI MSc

Beasiswa ini tersedia untuk pelajar dari Amerika Syarikat , memegang ijazah dari universiti Amerika Syarikat , yang ingin menyertai program ISLI MSc . Beasiswa ini diberikan dalam ingatannya Kirsten Hoey seorang alumnus berbakat program ISLI. Setiap tahun, bilangan pelajar Amerika yang terpilih dengan rekod akademik yang cemerlang akan menerima diskaun sebanyak 50% untuk yuran pengajian mereka . Untuk menjadi layak, pelajar akan diminta untuk menghantar surat motivasi dalam talian yang akan dikemukakan kepada keluarga Kirsten HOEY dan Pengarah program MSc.

Biasiswa Kristen Hoey tidak boleh dimanfaatkan dengan mana-mana biasiswa lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

KEDGE Business School is a benchmark French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 2 in China (Shanghai and Suzhou), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner ca ... Baca lebih lanjut

KEDGE Business School is a benchmark French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 2 in China (Shanghai and Suzhou), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bastia, and Bayonne). Baca Ringkas
Bordeaux , Marseille , Paris , Toulon , Suzhou , Shanghai , Dakar , Lausanne + 7 Lagi Kurang

Akreditasi