MSc Di MAI - Inovasi dan Pembelian Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Tangkapan inovasi adalah kunci

Pembelian digunakan untuk mencari harga yang paling murah. Ini tidak lagi berlaku. Pembelian hari ini adalah mengenai bekerja dengan pembekal strategik untuk menangkap inovasi dan melaksanakannya secepat mungkin.

Tumpuan kini pada penangkapan inovasi dan kelajuan ke pasaran dan peranan pembelian telah menjadi sangat strategik. Pembekal utama kini menjadi daya tarikan sebenar. Perubahan ini memerlukan profesional pembelian yang benar-benar berbeza.

MAI menawarkan beberapa kursus latihan dalam pembelian. MAI diiktiraf oleh syarikat multinasional sebagai usia utama pembelian dan pengambil inovasi untuk pembangunan produk baru.

Kenapa pilih program ini?

Wawasan dunia syarikat

Kursus transversal membolehkan graduan MAI berkembang pada jenis-jenis fungsi lain: Pemasaran, Strategi, Pembangunan Produk, dsb.

Kekuatan rangkaian

Rangkaian profesional ini lebih dari 4,000 graduan - kebanyakannya bekerja untuk syarikat besar - adalah satu-satunya komuniti alumni yang mempunyai banyak pengurus pembelian di Eropah. Ia juga merupakan sebahagian daripada rangkaian alumni KEDGE, yang menyatukan lebih daripada 60,000 graduan dari seluruh dunia.

Satu program yang diiktiraf oleh syarikat

Perekrut sentiasa berkomunikasi dengan MAI untuk menawarkan kedua-dua latihan magang dan jawatan tetap kepada pelajar dan siswazah.

Kondisi kerja kehidupan sebenar

Pelajar terdedah kepada keadaan kerja dunia sebenar dengan memberi tumpuan utama kepada kebertanggungjawaban peribadi dan pemberdayaan. Kuliah bergantung kepada kes perniagaan setiap hari, kerja kumpulan, persembahan, latihan aplikasi sebenar, pertunjukan peranan, laporan ringkasan, dll.

Beasiswa

Di KEDGE, kami percaya bahawa kebimbangan pendanaan tidak boleh menghalang pelajar daripada mengakses pilihan mereka.

Kami menyedari bahawa mengambil ijazah memerlukan motivasi serta komitmen peribadi dan kewangan. Untuk membantu anda membuat jalan sendiri ke arah kerjaya impian anda, sekolah menawarkan pelbagai biasiswa kepada pelajar antarabangsa yang bercita-cita tinggi dan berbakat.

Siapa yang boleh memohon Biasiswa?

Hanya pelajar bukan Perancis yang memohon kepada BBA Antarabangsa kami, MSc Specialized kami dan kepada Master of Management kami Program Ecole Grande layak mendapat biasiswa tersebut. Pelajar pertukaran tidak layak mendapat biasiswa ini.

Biasiswa Burung Awal

Permohonan yang diterima semasa tempoh Diskaun Awal Burung secara automatik akan diberikan diskaun 10% ke atas yuran pengajian . Untuk layak, pelajar mesti menyerahkan semua dokumen yang diperlukan untuk permohonan mereka sehingga 28 Februari 2019 pada join.kedge.edu.

Walaupun diskaun awal burung boleh dimanfaatkan dengan biasiswa merit.

Beasiswa Merit

Pelajar berbakat secara akademik boleh memohon biasiswa merit: Biasiswa Pencapaian atau Biasiswa Kecemerlangan Akademik . Untuk menyokong permohonan mereka, calon-calon ke Beasiswa Merit perlu memberikan pernyataan motivasi dan bukti pencapaian akademik mereka.

Kedua-dua Merit Beasiswa didedikasikan untuk pelajar yang berbakat. Permohonan anda akan dinilai pada dua kriteria: gred yang diperoleh semasa wawancara anda dengan pasukan akademik kami dan wawancara dan rekod akademik (IPK, GMAT, GRE, dll.).

Untuk menyokong aplikasi mereka, pelajar diharapkan dapat memberikan pernyataan motivasi dan bukti kecemerlangan akademik atau pencapaian kurikulum tambahan.

Biasiswa Pencapaian

Diskaun 15% ke atas yuran pengajian

Biasiswa Kecemerlangan Akademik

Diskaun 20% ke atas yuran pengajian

Beasiswa berdasarkan merit adalah tidak kumulatif (hanya satu merit-beasiswa yang boleh diberikan setiap pelajar) tetapi boleh terkumpul dengan Early Bird Scholarship hingga 28 Februari 2019.

Biasiswa Kristen Hoey - ISLI MSc

Beasiswa ini tersedia untuk pelajar dari Amerika Syarikat , memegang ijazah dari universiti Amerika Syarikat , yang ingin menyertai program ISLI MSc . Beasiswa ini diberikan dalam ingatannya Kirsten Hoey seorang alumnus berbakat program ISLI. Setiap tahun, bilangan pelajar Amerika yang terpilih dengan rekod akademik yang cemerlang akan menerima diskaun sebanyak 50% untuk yuran pengajian mereka . Untuk menjadi layak, pelajar akan diminta untuk menghantar surat motivasi dalam talian yang akan dikemukakan kepada keluarga Kirsten HOEY dan Pengarah program MSc.

Biasiswa Kristen Hoey tidak boleh dimanfaatkan dengan mana-mana biasiswa lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bas ... Baca lebih lanjut

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bastia, and Bayonne). Baca Ringkas
Bordeaux , Marseille , Paris , Toulon , Shanghai , Dakar + 5 Lagi Kurang

Akreditasi